Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 11: Nejlepší horory podle TedGeorge podruhé


ikona
TedGeorge
horortématop 10top 5top10
Hororové pecky, o kterých jste dost možná neslyšeli! 

Zanedlouho tomu bude rok, co jsem se snažil přesvědčit čtenáře MovieZone o tom, že horory nejsou podřadný žánr a zaslouží si spoustu pozornosti. Moje TOP 11 hororů, které nemusíte znát, se dočkala mnoha reakcí a tipů na další hororové fláky. Dobrých doporučení na kvalitní strašení ale není nikdy dost, a tak tu máte top jedenáctku podruhé. Klíč k výběru byl následující: Obvykle podezřelé a všeobecně známé fláky tu znovu nenajdete. Soustředil jsem se na filmy, které (snad) neznáte, mají nějakou kvalitu, jsou z poslední doby a neběžely v kině. Výjimky z vyjmenovaného se samozřejmě najdou. Navíc nebudu zapírat, že to jsou mnohdy díla spíše průměrná, ale proč ne. Občas se člověk prostě chce bát a doporučení zajímavého hororu se může hodit každému. Jdeme na to.

La Cara oculta

Hned na začátek varovaní. Do výběru jsem zařadil snímek, který je založený na pointě. Nepouštějte si trailer, nechoďte na ČSFD nebo IMDb, anglický distribuční název vám totiž prozradí vše podstatné. Pokud mluvíte španělsky, tak máte také smůlu. O co se jedná? Dirigent ze Španělska se přestěhuje za prací do Kolumbie. Vezme s sebou svojí snoubenku. Ta pojme podezření, že ji nastávající podvádí, a po nějaké době ho opustí. K sukničkáři se nastěhuje sexuálně aktivní servírka Fabienne. Snoubenka Belén se stane nezvěstnou a začne po ní pátrat policie. No a divák? Ten akorát tápe!

 

Proč jsem věnoval několik počátečních vět varování? Ono je to opravdu o té pointě. Snímek se profiluje jako klasická duchařina. Jenže má šikovného režiséra a zajímavý scénář, který po nějakých 40 minutách uhne směrem, který nebudete čekat. Je to vážně parádně vymyšlené a vyloženě bych si vyčítal, že jsem vám nedoporučil kvalitní španělsko-kolumbijský flák. Kupujte Roubíček, nebudou...

 

Storm Warning

Koukal tu někdo na seriál Logmire? Stejnojmenný charismatický šerif a horolezkyně z filmu Purpurové řeky se vydají na výlet lodičkou. Nacházíme se v Austrálii, takže je zaskočí nepříjemné počasí a oni jsou nuceni najít azyl v na první pohled neopuštěné barabizně na břehu. Brzy ale zjistí, že se měli raději utopit v moři, dům totiž skrývá dvě hovada vyznávající masochismus. Ta jim začnou ubližovat a člověk si povzdechne, že ho čeká další horor, v němž bude ubohým a bezbranným protagonistům co nejškareději nakládáno. Ne, tak to díky bohu nebude. Malý spoiler si můžu a musím dovolit, jinak bych vás ke sledování polozapomenutého hororu těžko nalákal.

 

Po nutném mučení se sympatická dvojice ocitá v kůlně, ze které by měl MacGyver radost. Ladem ležící náčiní získá v rukách šikovných hrdinů mocné pány a pomsta bude sladká. Tady se opravdu na pointu nehraje. Od určitě chvíle vám bude naprosto jasné, jak to celé dopadne. A vlastně to vůbec nevadí. Režisér filmu si zaslouží mocný kudos, protože prostředí vytěžil na maximum, a pokud jste alespoň trochu fanda hororů, budete si vyloženě libovat v tom, co na vás nachystal. Fandové MacGyvera si to mimochodem dají povinně.

 

Spring

Při pohledu na diskuze řešící možné (a bohužel nerealizované) obsazení geniální, nádherné, smyslné a božské Christiny Hendricks do role Wonder Woman, se nabízí myšlenka, že ono jaro přišlo už i na čtenáře MovieZone. Ale pojďme k filmu. Mladý a problémový Američan utíká od všech problémů do Itálie, kde potkává Louisu, která je sexy, vnímavá a hravá. Zamiluje se do ní, vyspí se s ní (pořadí těchto dvou vět je možné změnit). Ona začne být netykavá, nevrlá, nepovolná. Hrdina viní sebe. Asi pro vás nebude překvapením, že neprávem.

 

Co je zajímavé na tomhle fláku? Žánrová nevyhraněnost. Z popisu může na leckoho působit, že ví, o co se bude jednat. Dotyčný se mýlí. Kolikrát se u filmu potkáte s označením horor / romantický / sci-fi? Ve své nekonečné moudrosti Cival na MovieZone už mnohokrát zdůraznil, že nikdy není radno věřit ženě, která se o vás zajímá. Tato tvrdě odzkoušená životní moudrost se v tomto filmu ukáže v plné nahotě. Nezávislý rozpočet tentokrát není vůbec na škodu. Náš rek si tak může projít zajímavou zkušeností, kterou lze s použitím trochy toho metafyzična velmi dobře aplikovat i na sebe.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace