Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

V. I. M. - Filmy našeho života


ikona
Cival
moviezoneredakce
 

Je to zvláštní historie. Na začátku si dva filmoví nadšenci chtěli jednou za týden proklepnout nějakou tu filmovou upoutávku, ale jak se na jejich prvotní ideu nabalovali další čtenáři, témata i bratři ve zbrani s obdobným indexem zažranosti do kinematografie, tak se z malinké TrailerZone vyklubala mohutná MovieZone. Projekt postavený z ničeho, jenž se bez finančního zázemí rozhodl konkurovat zavedeným filmovým e-zinům, rozhodně nemíníme dál nechat zkostnatět, ostatně proto vám v krátkém sledu za DVDčky přinášíme další rubriku. Možná nezvyklou, možná kontroverzní, ale určitě jedinečnou a originální. Nobelovku z ní sice nejspíš nevytřískáme, ale snad s ní leckomu z vás alespoň dobře posloužíme...

Nuže, o co jde. Stačí znát tři písmena: V. I. M. Very Important Movies. Tuhle nálepku budeme každé dva dny přilepovat jednomu zástupci světového filmu bez ohledu na stáří, geografický původ, komerční dopad či známost toho kterého titulu, tak abychom postupně utvářeli přehled významných, lépe řečeno zásadních filmů. Výtvorů, za jejichž kvalitu MovieZone ručí celým svým virtuálním tělem a na které chce krátkým textíkem upozornit, nalákat, či navigovat. Zlatý štempl V. I. M., jenž se zjeví na plakátu takto oceněného filmu, by měl poté nejen pomoci k snadné identifikaci „Velice Důležitého Filmu“, ale symbolizovat i jakýsi certifikát kvality, který jsme mu na našem webu vystavili.

V době nejrůznějších žebříčků nejlepších filmů všech dob se takový seznam kinematografických skvostů může jevit jako nadbytečný, ve V. I. M. se však nehodláme zaměřovat jen na „klasiku“, zlatý fond, kultovní filmy a nejprovařenější béčka (samozřejmě i na ně dojde v míře nemalé), ale plánujeme rovnoměrné dávkování u nás nedostupných skvostů, perel ze zákoutí videopůjčoven, oscarových filmů, undergroundových klenotů, dokumentárního výkvětu, podceňovaných fláků z běžné distribuce i toho nejlepšího z kin (čerstvé hity však budeme zařazovat pouze výjimečně a většinou s delším časovým odstupem, tak aby zub času, resp. Kocourův zub, imfovo oko, Shushikův mozek a můj žlučník, vyřadily ze seznamu případné rychlokvašky).

Na závěr snad jen přiznám autorství téhle idey jednomu ze svých hospodských kumpánů, který onehdy poměrně logicky argumentoval tím, že o demenci Doblba a sračkoidnosti Catwoman si může přečíst všude, ba ji může i předpokládat, jak má ale jednoduše a rychle najít, co je skutečně dobré, co se vyplatí splašit? V. I. M. by mohly a měly napovědět (ostatně pokusíme se je pokud možno sladit i s aktuální nabídkou kin, televize a videotrhu). Takže, dost lenošení a hurá do nového hábitu. Těch pár filmů ze stávající databáze berte pouze jako takový „přehnaně nový“ a „přehnaně mainstreamový“ základ, který ne plně odpovídá budoucímu profilu V. I. M. Ale i tyhle perly zkrátka vidět musíte.:-) A nezapomeňte se s námi podělit o váš názor - vždycky totiž budeme radši, když se s tím „zásadním“ výtvorem přímo obeznámíte a pak nám vyčiníte za špatné doporučení, než aby vás minula potenciální kulturní pumelice.

P.S.: Kocour pro vás taktéž vyrobil praktický DVD výhled a podepsal nás pod profily jednotlivých filmů. Na budoucnosti Rádia MZ se také pracuje a první výsledky si možná poslechnete už koncem příštího týdne... No řekněte, nepřipravili jsme vám letos dostatek velikonoční nadílky? :)

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (18)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace