Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Liga výjimečných se vrátí


ikona
Mr. Hlad
comicssean connery
Dvanáct let po nepovedené adaptaci se oživuje comicsový projekt s velmi originálním týmem 

Comicsový génius Alan Moore nemá rád filmaře. Obvykle proto, že jeho díla vykastrují, nic z nich nezůstane a on pod nimi nechce být kvůli tomu podepsaný a odmítá s nimi mít cokoliv společného. Přitom Z pekla není vůbec špatné a Watchmen nebo V jako Vendeta mají hromady fandů i po letech. Největším průšvihem je tak v jeho „filmové“ kariéře Liga výjimečných, nevydařená comicsovka o partě literárních hrdinů z devatenáctého století, kteří bojovali proti šílenému vědci. Sešli se tu předchůdce Indiana Jonese Allan Quatermain, Drákulova nevěsta Mina Harker, Dr. Jekyll s panem Hydem, kapitán Nemo nebo Neviditelný muž. Film šel však jinou cestou než comics, navíc si na place nesedli režisér prvního Baldea Stephen Norrington a Sean Connery. A oba se nakonec po neúspěchu filmu s Hollywoodem rozloučili. Norrington řekl, že už nikdy nic točit nebude, a Connery zamířil do důchodu.

 

Velkolepé steampunkové dobrodružství ale dostane druhou šanci. Ona by to byla sakra škoda nevyužít slavné hrdiny dob minulých v pořádném akčním nářezu. Samozřejmě nepůjde o sequel, ale o nový začátek. Dvanáct let je dost na to, aby se na nepříliš vydařenou jedničku zapomnělo a začalo se znovu. Na jména herců a režisérů si ještě asi chvilku počkáme, ale novou verzi by měl produkovat John Davis, který má na kontě Kroniku, Já, robot nebo Predátora. Jestli budou tvůrci vymýšlet nový příběh, nebo se inspirují comicsy, v nichž si to rozdali s profesorem Moriartim, čínským superzáporákem jménem Fu Manchu nebo invazí Marťanů z Wellsovy Války světů, se snad brzy dozvíme. Je z čeho brát. Tak to tentokrát snad dopadne lépe než posledně.

--- 

Vytáhni v hospodě: Connery prý na Ligu výjimečných kývl proto, že scénáři nerozuměl. Když totiž prý scénáři nerozuměl naposledy a odmítl ho, tak z toho vylezl Matrix.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace