Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Stále spolu: Recenze

příspěvky 1 - 7 Napsat příspěvek
Sice jsem to ještě neviděl, ale jednoznačně TeamTony. Tohle snad nemůže schvalovat nikdo duševně zdravý :-
322681
Sice jsem to ještě neviděl, ale jednoznačně TeamTony. Tohle snad nemůže schvalovat nikdo duševně zdravý *:-*
0 0
reagovat

KarelK

Já bych s tebou tak moc rád souhlasil, ale cynicky se bojim spíš špatného dopadu. Jako je dost pravděpodobný, že téhle konkrétní rodinky si bude teď víc všímat sociálka. Ale zase si říkám, když si pročítám ty diskuze, kolik lidí to k fritzlovství inspiruje.
322654
Já bych s tebou tak moc rád souhlasil, ale cynicky se bojim spíš špatného dopadu. Jako je dost pravděpodobný, že téhle konkrétní rodinky si bude teď víc všímat sociálka. Ale zase si říkám, když si pročítám ty diskuze, kolik lidí to k fritzlovství inspiruje.
KarelK
0 0
reagovat
btw. Taky to někomu evokuje letošní Sundance hitovku The Wolfpack? link link
322647
btw. Taky to někomu evokuje letošní Sundance hitovku The Wolfpack? http://www.facebook.com/thewolfpackdocumentary http://www.sundance.org/projects/the-wolfpack
0 0
reagovat

KarelR

Právě proto ten dokument tak strašně zklamává. Pro ty ostatní lidi v rodině to není žádná svoboda, ale dogmatická klec/vězení. Pochopil bych to u něj, pochopil bych to u manželky, ale ty děti jsou jen lidskej štít a jednoho dne po smrti patriarchy je svět semele, nebo se z nich stanou jiní patriarchové a submisivní manželky bez názoru.
322645
Právě proto ten dokument tak strašně zklamává. Pro ty ostatní lidi v rodině to není žádná svoboda, ale dogmatická klec/vězení. Pochopil bych to u něj, pochopil bych to u manželky, ale ty děti jsou jen lidskej štít a jednoho dne po smrti patriarchy je svět semele, nebo se z nich stanou jiní patriarchové a submisivní manželky bez názoru.
KarelR
0 0
reagovat

Axis

Jenže to bys k tomu kopnutí musel bejt nějak vedenej. Ale výchova ti tuhle ideu dávno rozcupovala na malý kousíčky a ani tě to nenapadne, ne? :)

Z toho, co o tom čtu, je to čím dál tím smutnější. Nicméně mám pocit, že už za těch pár debat ten vznik stál, rozhodně víc než třeba většina českejch haha komedií.
322646
Jenže to bys k tomu kopnutí musel bejt nějak vedenej. Ale výchova ti tuhle ideu dávno rozcupovala na malý kousíčky a ani tě to nenapadne, ne? :) Z toho, co o tom čtu, je to čím dál tím smutnější. Nicméně mám pocit, že už za těch pár debat ten vznik stál, rozhodně víc než třeba většina českejch haha komedií.
Axis
0 0
reagovat
Team Tony :+
Doplním svůj příspěvek, který jsem psal na zeď rádia Wave.
Petr též svou rodinu vede velmi dogmaticky z pozice pána rodiny, jenž má právo vést život ostatním a ani jedno z dětí si v dospělosti nemohlo zvolit svou vlastní cestu. V dětství jim byl vštěpován model rodiny se silným mužem a ženou, jež se může maximálně starat o domáctnost (dospělá dcera tak dopadla, i když chtěla jít na konzervatoř, což jí bylo zakázáno). Ani jedno z dětí tak nemohlo studovat či se samo realizovat. Být jeho synem tak ho po 18 roku kopnu do koulí se slovy: "Konečně se trhám tatínku!"
322644
Team Tony *:+* Doplním svůj příspěvek, který jsem psal na zeď rádia Wave. Petr též svou rodinu vede velmi dogmaticky z pozice pána rodiny, jenž má právo vést život ostatním a ani jedno z dětí si v dospělosti nemohlo zvolit svou vlastní cestu. V dětství jim byl vštěpován model rodiny se silným mužem a ženou, jež se může maximálně starat o domáctnost (dospělá dcera tak dopadla, i když chtěla jít na konzervatoř, což jí bylo zakázáno). Ani jedno z dětí tak nemohlo studovat či se samo realizovat. Být jeho synem tak ho po 18 roku kopnu do koulí se slovy: "Konečně se trhám tatínku!"
0 0
reagovat
Já to taky viděl. Bohužel si tvůrci vybrali na zfilmování takhle šílené a falešné téma. Ten dokument je IMHO filmařsky natočenej obstojně v rámci dokumentů, daleko lépe než Váňové, Věry, Zikmundi, Trabanti, Šmejdi apod. kde to zase monstr tahají zase tématem. :)
Nemám nic proti alternativcům a vždycky mi byla sympatická postava poustevníka ve Slavnostech sněženek. Ale tohle je vyloženě vylhaný tím jak kolem kontroverzních témat autoři tancují jakoby nic a jsou připosraný z jakýkoliv konfrontace. Netuším, nakolik jim to musel pan Petr schvalovat, ale mám pocit že dost. Přijde mi, že do toho tvůrci šli s tím, že je ta rodina opravdu strašně nezávislá, tatínek je cool hipísák, pak přišli na to, že je to vlastně trošku sociopatickej diktátor, rodina nezávislá není ani omylem. Tak nevěděli, co si s tím počít. Původně to měla být snad jejich oslava, vyšlo z toho něco kdy si štáb sám neví, co má myslet.
Sám se přes přes svou práci resp. práci a platbu milionu účtů považuju za docela nezávislého člověka. Proč? Protože když se rozhodnu dneska na všechno vykašlat, vybrat si peníze, všechno prodat tak mám prostředky na to dělat si co chci hodně hodně dlouho, stylem Christophera McCandlesse někde ve srubu na Aljašce možná do konce života, to je nezávislost!
Co není nezávislost: Tahle rodinka mi přišla docela zajímavá do chvíle, než jsem se dozvěděl, že ten jejich romantický život bez výdobytků moderní civilizace a závazků v souladu s přírodou a kočováním po světě je financovaný výhradně ze soiálních dávek, což ten dokument pomalu zamlčuje, resp kolem toho srandovně tancuje. Sorry, ale na tom nasekat si 9 dětí a nechat si je ve jménu alternativního stylu života vyživovat státem mi fakt nepřijde nic k natáčení dokumentů. Ale asi je to moderní a hrozně smutný.
Ne vážně, tohle mi fakt drásá žíly, že je tohle schopný brát jako něco víc, nedej bože nezávislého. Ty lidi jsou chudáci závislejší víc než a kdokoliv z nás pravděpodobně. Dost by mne zajímalo nebo vlastně radši ne, s kým že je vlastně dcera těhotná, měl bych jeden tip, fuj. Doporučil bych to lidem, co se chtějí nasr... U mne to tak fungovalo dokonale. 2/10
322643
Já to taky viděl. Bohužel si tvůrci vybrali na zfilmování takhle šílené a falešné téma. Ten dokument je IMHO filmařsky natočenej obstojně v rámci dokumentů, daleko lépe než Váňové, Věry, Zikmundi, Trabanti, Šmejdi apod. kde to zase monstr tahají zase tématem. *:)* Nemám nic proti alternativcům a vždycky mi byla sympatická postava poustevníka ve Slavnostech sněženek. Ale tohle je vyloženě vylhaný tím jak kolem kontroverzních témat autoři tancují jakoby nic a jsou připosraný z jakýkoliv konfrontace. Netuším, nakolik jim to musel pan Petr schvalovat, ale mám pocit že dost. Přijde mi, že do toho tvůrci šli s tím, že je ta rodina opravdu strašně nezávislá, tatínek je cool hipísák, pak přišli na to, že je to vlastně trošku sociopatickej diktátor, rodina nezávislá není ani omylem. Tak nevěděli, co si s tím počít. Původně to měla být snad jejich oslava, vyšlo z toho něco kdy si štáb sám neví, co má myslet. Sám se přes přes svou práci resp. práci a platbu milionu účtů považuju za docela nezávislého člověka. Proč? Protože když se rozhodnu dneska na všechno vykašlat, vybrat si peníze, všechno prodat tak mám prostředky na to dělat si co chci hodně hodně dlouho, stylem Christophera McCandlesse někde ve srubu na Aljašce možná do konce života, to je nezávislost! Co není nezávislost: Tahle rodinka mi přišla docela zajímavá do chvíle, než jsem se dozvěděl, že ten jejich romantický život bez výdobytků moderní civilizace a závazků v souladu s přírodou a kočováním po světě je financovaný výhradně ze soiálních dávek, což ten dokument pomalu zamlčuje, resp kolem toho srandovně tancuje. Sorry, ale na tom nasekat si 9 dětí a nechat si je ve jménu alternativního stylu života vyživovat státem mi fakt nepřijde nic k natáčení dokumentů. Ale asi je to moderní a hrozně smutný. Ne vážně, tohle mi fakt drásá žíly, že je tohle schopný brát jako něco víc, nedej bože nezávislého. Ty lidi jsou chudáci závislejší víc než a kdokoliv z nás pravděpodobně. Dost by mne zajímalo nebo vlastně radši ne, s kým že je vlastně dcera těhotná, měl bych jeden tip, fuj. Doporučil bych to lidem, co se chtějí nasr... U mne to tak fungovalo dokonale. 2/10
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se