Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: Země zítřka


ikona
KarelR
první dojmy
Jak dopadla tajuplná výprava George Clooneyho? 

Země zítřka je po Šíleném Maxovi dalším odvážným hollywoodským projektem. Brad Bird (Mission: Impossible: Ghost Protocol) dostal 190 mega na originální sci-fi, která v trailerech neukázala příliš akce, takže kdekoho trochu děsí. Není ale čirou náhodou dobře, že se toho moc nevykecalo?

 

Jak to vidí Mr. Hlad

Brada Birda mám rád a fandím mu. Vyhovuje mi jeho láska k retro atmosféře a jsem přesvědčený, že je dobrý režisér. Země zítřka se ale nepovedla. Nechci řešit, kdo za to může, ale mám pocit, že tohle není ten typ filmu, kde by až tak moc záleželo na osobním vkusu nebo nevkusu. Tady je pár věcí prostě a jednoduše blbě. A tou nejzásadnější je, že z oné Země zítřka vlastně uvidíme prd. Začátek ze šedesátých let je super, první návštěva hlavní hrdinky, která je natočená na jeden záběr, snad ještě lepší, jenže dohromady to je tak dvacet minut. A film jich má sto třicet. Co se děje mezi tím? Nic. Slušná akce, slušné triky, průměrní herci (Clooney se nesnaží a hraje dost nezajímavou postavu) a spooooousta ježdění v pickupu po americkém venkově. Pár scén, které by chtěly být velkolepé a strhující, tu sice najdete, ovšem nefungují zdaleka tak, jak by si asi tvůrci představovali. A někdy v půlce už bylo evidentní, že celá Země zítřka všechny vizuálně působivé atrakce vypotřebovala a jediné, čím hodlá následující hodinu bavit, je unylý příběh, který by se chtěl líbit každému, ale nakonec nezaujme nejspíš nikoho. Když už sakra točím podle klišovitého scénáře, tak se posichruju, aby diváci měli v kině na co koukat, ne?

 

Jak to vidí KarelR

No, tak tenhle risk nevyšel. Země zítřka chce být hrozně moc oslnivá, zábavná a inspirativní, ve výsledku ale jde o mohutnou blockbusterovou tragédii. Člověk se celou dobu těší na to, že ho čeká návštěva promyšleného futuristického města, ve kterém se budou dít nevídané věci. Místo toho se ale servíruje děsně utahaná dialogovka (kam ty prachy přišly?!?), která uteče k idiotské podzápletce a z ústřední atrakce neodhalí skoro nic. Lindelof už by vážně potřeboval proplesknout. A výjimečně si zaslouží políček i všichni ostatní, protože ani jinak není kde brát. Všechny postavy jsou nezajímavé až běda. Akce je možná slušně natočená, ale je jí zoufale málo. A v neposlední řadě ani nepochopíte, o čem to celé vlastně bylo, protože po pár zmatených vysvětlovačkách prostě rezignujete. Takže další průšvih z ranku Johna Cartera? Ani ne, John Carter byl totiž velkolepou a docela povedenou dobrodružnou podívanou. Tohle je jen nevýrazná vata, která možná vznikala s těmi nejlepšími úmysly, ale bohužel selhala v jejich překlopení do celovečerního filmu.

Recenzi čekejte v nejbližších dnech.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace