Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kdo natočí Black Panthera?


ikona
Mr. Hlad
black panthermarvel
Kdo by mohl oživit dalšího marvelovského hrdinu? A nebo hrdinku? 

Marvel uměl vždycky překvapit výběrem režisérů, ale spíš papírově. Máme tu sice originálního Jamese Gunna nebo Shanea Blacka, jenž formoval moderní akční žánr, ale studio si pečlivě hlídá, co komu dovolí. Edgar Wright o tom asi ví hodně. Každopádně i když Marvel párkrát sáhl vedle, většinou se mu povede vytáhnout z toho minimálně snesitelný průměr. Studio nepotřebuje velká jména, protože si všechno pohlídá samo. Sice pak filmy malinko ztrácí ksicht, ale funguje to. Teď je ve hře další nečekané jméno. I když Ava DuVernay bude nejspíš pro většinu čtenářů velká neznámá.

 

V Hollywoodu se o ní ale ví, natočila totiž úspěšné drama Selma, které se podívalo až na Oscary. Teď se její jméno skloňuje s comicsovkou Black Panther, která má mít premiéru v létě 2018 a uvidíme v ní Chadwicka Bosemana. Marvel prý chce dostat za kameru režiséra nebo režisérku černé pleti, a i když by se v Hollywoodu pár filmařů, co by tomuhle požadavku vyhovovali a snad i měli zájem a dostatečné schopnosti (F. Gary Gray, Antoine Fuqua), tahle volba by mohla být zajímavější. Podle jiných zdrojů má ale studio o Avu DuVernay zájem spíš v souvislosti s Captain Marvel, tak uvidíme, co z toho vyleze.

--- 

Vytáhni v hospodě: American Civil Liberties Union údajně žádá, aby se oficiálními cestami vyšetřily případy diskriminace v Hollywoodu, která se týká režisérek a filmařů jiné než bílé pleti. Marvel by si angažováním Avy DuVernay nejspíš zařídil na pár let klid.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace