Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Avengers 2 nestíhají jedničku, v Americe ale kralují


ikona
Cival
avengersavengers 2avengers 3avengers: age of ultrontržby
Jak blízko miliardě jsou Cap s Iron Manem? Kolik má Rychle a zběsile? A jak dopadly Reese se Sofií? 

Whedonova superhrdinská parta vydělává o sto šest. Robustních 300 milionů dolarů nasyslených za deset dní v amerických kinech? To je hukot, jaký zvládly jenom dva filmy historie... Problémem nových Avengerů je to, že krom fenomenálního Temného rytíře se to povedlo i první marvelácké týmovce pod vedením Josse Whedona. A dokonce o den dřív! Takže i když nový nášup dělá ohromný byznys, konfrontace s předchozím megahitem paradoxně vyznívá trochu negativně...

FILMY, KTERÉ NEJRYCHLEJI UTRŽILY 300 MILIONŮ V AMERICE

První Avengers totiž nastřádali jen z amerických kin 623 milionů dolarů. Dvojka podle všeho nedá ani půlmiliardu, takže pokles na domovském kontinentě je vlastně docela znatelný. Jenže to se bavíme o tvrdém srovnávání, o poměřování marvelovských údů... v kontextu trhu je úspěch superhrdinské party nezpochybnitelný a úctyhodný. Připsat si o druhém víkendu 77 milionů, při propadu o akceptovatelných 60%, to je výsledek, který by skoro všechny ostatní blockbustery braly i jako otvírák...

NEJVYŠŠÍ DRUHÉ VÍKENDY HISTORIE

Během týdne se druzí Avengers stanou nejúspěšnějším filmem v amerických kinech tohoto kalendářního roku (zčásti díky tomu, že se Americký sniper se svými 349 miliony počítá kvůli předsunuté premiéře do loňských tabulek), jejich výkonnost na dalších trzích samozřejmě trvá, takže film má na kontě už 857 milionů dolarů. A miliardu na dosah.

Zásadní teď bude hlavně nástup v Japonsku a podmanění si čínského trhu - tam lze očekávat doslova masakrální výnosy...

 NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ FILMY LETOŠNÍHO ROKU V AMERICKÝCH KINECH

Jediná velká novinka týdne nemohla Iron Mana a jeho partu ohrozit. Bláznivá komedie Hot Pursuit aka Divoká dvojka totiž vyznívala plonkově už delší dobu. Samozřejmě že záměr nebyl marný - spojit pravou blondýnku Reese Witherspoon s kozatou hvězdou Takové moderní rodinky Sofií Vergarou nezněl marně, už jen z hlediska demografického kalkulu, kdy zajetou bílou hvězdu s Oscarem spojíte s pořád ještě neokoukanou latino sexbombou. Ale zopakovat kasovní triumf loňských Drsňaček, kde se podobně spřáhla tlustoprdka Melissa McCarthy se Sandrou Bullock, se prostě nepovedlo. Jak kvůli mdlým trailerům, tak v důsledku katastrofálních recenzí. Výsledných třináct milionů je na každý pád pro Warnery slušnou pohromou...

O další snímky ale byl zájem stabilní. Ani ne o deset procent klesly zisky fantaskní romantiky The Age of Adaline, v níž nestárne Blake Lively. Na konto jí přibylo 5,6 milionu. Melancholická lovestory, na níž imf chystá pozitivní recenzi, díky tomu přepočítává 31 mega. Jasně, bramborové Rychle a zběsile 7 je trochu jiná liga, když hlásí už 338 melounů z Ameriky a 1,44 miliardy ze světa, ale... holt to není jen o megafilmech.

 

Nepatrně ale klesly tržby i u dvojky Policajta ze sámošky (průběžně na 58 milionech), rovnou o 52% pak naopak vzrostly zisky komorní sci-fi Ex Machina! Ta beze zbytku využila expanze do dalších sedmi stovek kin a z dvou tisícovek míst, kde se Garlandův povedený snímek promítal, vytěžila dalších tři a půl milionu. Průběžných patnáct míčů je cajk.

Do desítky se vešel ještě středně úspěšný animák Konečně doma, retro Woman in Gold, Branaghova Popelka, co to čerstvě dotáhla na globální půlmiliardu, a horor o internetovém teroru Unfriended.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden nás čeká hodně zajímavý souboj mezi Šíleným Maxem a Ladíme 2. Utratí víc chechtáků v pokladnách chlapi, nebo dámy a dívky?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace