Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Avengers už válcují kina, v Americe pořád vede Diesel


ikona
Cival
avengersavengers 2avengers 3avengers: age of ultronavengers: infinity warmarvelmarvel:avengerstržby
K jaké sumě se odpíchla marvelovská týmovka? A co na to Walkerovi kámoši? 

Iron Man, Captain America, Thor, Hulk, Hawkeye a Black Widow jsou zpět! S novými kumpány i s čerstvými protivníky, v rámci dalšího trikově rozmáchlého blockbusteru s tvůrčím rukopisem Josse Whedona. Co na tom, že Avengers: Age of Ultron tentokrát podle dostupných ohlasů nevypadá na úplnou popcornovou šlehu: Marketingově a imageově je tahle značka dokonale podchycená, takže výdělky budou znovu monumentální.

Potvrdil to už první víkend ve více jak čtyřiceti zemích světa - bohužel bez Ameriky, i bez Česka - odkud marvelovská vlajková loď vytěžila bleskurychle 201 milionů dolarů. Je to suverénní nástup, který zvládl zastínit i megaúspěšnou sérii Rychle a zběsile. Výnosy jsou navíc povětšinou nad úrovní prvních Avengers i třetího Iron Mana, takže lze předpokládat, že světové zisky už pár dní po premiéře přeletí miliardu a následně ji hravě přeskočí minimálně o dalších pět set mega. Bez námahy. Marvelové se mají na co těšit.

Parádně si dál vede sedmička Rychle a zběsile. Megahit věnovaný památce Paula Walkera už zlámal spoustu rekordů, navíc se mu povedlo udržet první příčku už čtvrtý víkend po sobě, a to při pouze třetinových propadech výnosů. Víkendových 18 milionů vytáhlo americké tržby na průběžných 320 mega, celosvětově to pak dělá 1,32 miliardy dolarů, což znamená aktuálně pátý flek v historických tabukách. A potterovské finále na čtvrté pozici není zrovna daleko... Úctyhodná jízda!

HISTORICKY NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ FILMY V KINECH

 

Paul Blart: Mall Cop 2 neboli druhý Policajt ze sámošky klesl z týdne na týden taktéž jen o třetinu. připočetl si patnáct milionů a aktuálně hlásí ze zámoří 43 mega.

Až se třetí příčkou se musela spokojit nejúspěšnější premiéra týdne: Ani romantika o nestárnoucí dívce The Age of Adaline ovšem nepomohla Blake Lively konečně prorazit v pořádné roli v opravdu úspěšné filmové novince. Recenze i reakce jsou pohříchu vesměs průměrné a úvodních třináct milionů taky neudělá kdovíjakou parádu. Zámořské tržby nepřesáhnou čtyřicítku, takže žádná velká bomba - jen mají tvůrci štěstí, že se s rozpočtem vešli do čtrnácti milionů dolarů, a to včetně gáže Harrisona Forda.

TRŽBY FILMŮ BLAKE LIVELY

Čtvrtý animák Konečně doma si připočetl osm milionů a tím se vytáhl na průběžnou globální třístovku. Polovinu z téhle sumy vytěžil na domácím trhu - to už se nestává příliš často...

Konečně doma ztratilo z víkendu na víkend pouhou pětinu tržeb. Rodinná zábava holt má výdrž. Horory jsou toho přesným opakem - taky facebookovému napínáku Unfriended klesly výnosy třikrát víc. Dalších šest milionů posunulo aktuální americké výdělky na 25 mega, což je ale s ohledem na látku a nepříliš nákladnou kampaň slušná práce.

Velmi zajímavé jsou ale tržby šesté sci-fi Ex Machina. Ta expandovala do dvanácti stovek kin a vytěžila z nich pět milionů dolarů. To je na poměry nezávisle distribuovaného snímku bez větší marketingové masáže taky hodně solidní počin. Výborné jsou navíc zámořské kritiky, takže samé dobré zprávy...

 

Do desítky se pak vešla ještě rozpačitá romantika Nejdelší jízda, komedie Zocelovací kúra, přírodopisný dokument Monkey Kingdom a nažehlené herecké retro Woman in Gold.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden si kina podmaní jen jeden jediný blockbuster, ano, Avengers: Age of Ultron. Bude to nejspíš velká jízda.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (45)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace