Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #293 Star Wars a retru


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak moc cool je David Haselhoff? Které město chce napadnout Darth Vader? A umí Jason Statham tančit?  

S nasazením psaný výplach

Song týdne
Na konci roku 2013  jste si ve Výplachu mohli přečíst o kickstarterovské kampani k projektu Kung-Fury. Potenciál k tomu, aby vznikl nejlepší film všech dob, byl značný, protože tenhle fandovský projekt měl 80s atmosféru, dinosaury, vikingy, cestování časem na skateboardu a hlavním záporákem byl kung-fu Hitler. Celkově mi z toho vychází asi sedm Oscarů a tržby minimálně osm set mega. Film by měl mít premiéru na konci května. A právě jsme dostali další důvod, proč se na něj těšit. Davida Haselhoffa v životní formě!

Soutěž týdne
Pamatujete na soutěž Pět proti pěti, kterou uváděl Peter Novotný? Pokud ano, je nám vás líto. A pokud ne, tak jste vlastně o nic nepřišli. Prostě to bylo tak debilní, že vám pravidla nehodlám vysvětlovat a nejspíš je stejně pochopíte sami. Každopádně tuhle soutěž teď zapojil do svého pořadu i Jimmy Kimmel a jelikož soutěží hvězdy Avengers, je to výrazně zábavnější než duel klanu Kabrhelových a Kropáčkových.

 

Tanečník týdne
Každý nějak začínal a Jason Statham není výjimka. Reprezentoval Velkou Británii v potápění, ale živil se i jako model. Ale i na něj přišly asi špatné časy. Moc špatné. A jelikož žijeme v době internetu, na němž lze během pár chvil najít ty nejhorší hříchy mládí, na které by nejradši každý zapomněl, můžete teď vidět, jak si nejplešatější borec současnosti vydělával na chleba, když jeho ksicht ještě skoro nikdo neznal. Přiznávám, že jako fandu mě to trošku bolí.

 

Invaze týdne
Star Wars je teď plný internet. Fanboyové a minimálně půlka redakce MovieZone jsou v sedmém nebi a těší se na prosinec víc jak na příští výplatu. Upoutávka je super, nostalgická, napínavá, efektní a svižná. Ale bylo by nefér, aby se kvůli ní zapomnělo na milovníky Hvězdných válek, kteří se doma piplají s kostýmy, sestřihy nebo fanouškovskými filmy. Nebo fiktivními invazemi armád Impéria do Los Angeles.

 

TOP 10 týdne
Smrtonosná past je klasika a první tři díly jsou neskutečné pecky i po letech. Zvlášť přehlížená trojka zraje jak víno. Čtyřka taky nebyla špatná, ale to, co s Johnem McClanem udělal John Moore, by si zasloužilo spálit. Spolu s režisérem. Šetka je údajně v přípravě a měli bychom se v ní podívat do Japonska, ale pokud se vám nechce čekat, zkuste si vybrat nějakou náhradu z téhle desítky více či méně vydařených variací. Ale spíš více, jsou tu skoro samé pecky. A u některých vám ten Bruce Willis ani nebude chybět.

 

Retro týdne
Když se člověk podívá do kalendáře nebo na programy českých televizí, řekl by si, že devadesátá léta nejsou extra daleko. Při pohledu na filmy samotné však nejspíš každému dojde, že druhá dekáda jednadvacátého století se od doby, kdy byla sueprhvězdou Tereza Pergnerová, zatraceně liší. A platí to i pro trailery. U upoutávek na dvojku Avengers sice spousta lidí kafrá, ale zkuste si uvědomit, jak by vypadaly někdy před dvaceti lety. Nebo si neuvědomujte nic a pusťte si tohle video.

Předělávky týdne
Angry Birds, slon Babar, hlášující mimozemská chlupatá koule Alf nebo Barbie jsou hrdinové určení především dětem, nebo maximálně pro takovou tu rodinnou pohodu, jakou obvykle vidíme v reklamách na polévky z pytlíku. Ale i tihle hrdinové jednou musí dospět. A pak by to mohlo stát za to, protože když někdo dělá legraci pár let v televizi, nemůže se člověk divit, že mu z toho hrábne a stane se z něj monstrum, se kterým by měla problémy i Ripleyová.

 

Letadlo týdne
Do kin se nám Hvězdné války podívají až v zimě, ale už o pár měsíců dřív byste při pohledu na nebe mohli vidět něco, co svět Gorge Lucase připomíná. X-Wing to asi nebude, ale japonská letecká společnost All Nippon Airways hodlá do své flotily letadel zařadit jeden hodně zajímavý kousek. Jejich nejnovější 787-9 Dreamliner totiž bude mít design jako R2-D2. Vzhledem k tomu, že přežil bitvu o Endor, palác Jabby Hutta i válku klonů, dá se počítat s tím, že v bezpečnějším letadle byste mohli sedět jen těžko.

 

Vrah týdne
Sériový vrah Dexter byl televizní fenomén. Ale pak začali být jeho tvůrci hladoví a poslední sezóny jen přešlapovali na místě, zdržovali a flákali se a snažili se neúspěšně maskovat, že jim došly nápady, až to skončilo jedním obrovským zklamáním. Ale tak do té čtvrté série, v níž si parádní svini zahrál nepřekonatelný John Lithgow, neměl Dexter konkurenci. A vypadá to, že dost fandů mu zůstalo i po tom, co to v bedně tak ponižujícím způsobem zabalil.

 

Duel týdne
V minulém Výplachu jsme se vás ptali na vůbec první film, který jste v kině viděli. Máme tu všechno od Vinnetoua přes Batmany a Hvězdné války až po Toy Story: Příběh hraček.

 

Dnes se podíváme na hereckou kariéru Vina Diesela, ten je díky sérii Rychle a zběsile hodně vidět, ale nás by zajímalo, v jakém filmu krom série o Riddickovi a Rychle a zběsile se vám Vin Diesel líbil nejvíc. Názvy filmů pište do předmětu, v textu se rozkecejte.

Za týden zdar

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (26)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace