Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sandlerovi pohrobci prohnali vačice


ikona
Cival
adam sandlerantonio banderasbruce willisdavid spadedisneyice agejon hederjosh hartnettlucy liumorgan freemanrob schneiderscary movie 4tržby
 

Divák zakotvivší u Občana Kanea či Billyho Wildera z tohohle titulku mnoho nepochopí. A při tom se nepouštíme do nějakých velkých metafor, nýbrž do prostého zhodnocení dalšího víkendu v zámořských kinech. Vačice, veverky, mamuti, šavlozubí tygři, ti všichni si užívají tepla na sklonku Doby ledové, která už druhým týdnem trůní na zlaté pozici. K dosavadní bilanci však Foxovic megahit přidal „jen“ 34 milionů (propad o polovinu): Namísto tradiční animované dlouhověkosti se u něj projevuje syndrom druhých dílů, u kterých se davy přivalí hned první víkend, což se následně neblaze promítá do bleskových ztrát peněz. Druhá Doba ledová možná vydrží v prvním desateru déle než průměrný hollywoodský produkt, zvedat výnosy však bude hodně ztěžka. Už příští týden totiž Disney vyrukuje s Divočinou, podceňovaným to „plagiátem“ Madagaskaru. Možná není originální, možná vedle Doby ledové a Aut vypadá jak levný šunt, ale znáte děti: V Divočině poskakují roztomilá zvířátka, čímž je základní požadavek pro hit de facto naplněn. :-)

Do škatulky značící úspěch se před pár hodinami zařadili i zahřívači laviček, nebo-li The Benchwarmers. Slabší kusy ze show Saturday Night Live, Rob Schneider a David Spade, si přivzali ke svým buranským hrátkám Jona „Napoleona“ Hedera a za producentské i morální podpory Adama Sandlera se začali hádat s dětmi na baseballovém plácku. Jak si tak užívají své hlouposti a nezvyklých tréninkových metod (chytání horkých brambor, odpalování poštovních schránek), spadne jim do klína dvacet milionů dolarů za první tři dny. Jak vidno z vysokých sobotních zisků, znovu díky nejmladšímu publiku. Uvidíme, jestli jim zůstane věrné i v dalších dnech (asi těžko), když se na plátna za moment nahrne i čtvrtá parodická dávka pod visačkou Scary Movie. Padne pro ni opět sto milionů?

Pokud bychom tuhle sugestivní otázku vztáhli na zbytek amerického TOP Tenu, utrousili bychom rozhodné NE. Osmá Vendeta zakotví na sedmdesáti, čtvrtý Spojenec na osmdesáti a šesté Failure to Launch dokonce na devadesáti milionech, na bájnou stovku ale nedohmátne ani jeden z nich. Ani čerstvé premiéry nesmí na tuhle metu pomyslet. Taneční variace na „Coach-Carter-šablonu“ Take the Lead, v níž si Antonio Banderas hraje na Patricka Swayzeho, zarobila za víkend bronzových dvanáct milionů, pročež bude olizovat maximálně třicítku. Komediální thriller Lucky Number Slevin sice čachruje s megahvězdným ansámblem, přesto víceméně propadl na pátém místě za žalostných sedm milionů. Nejvíc se ale zlobí černošské Phat Girlz, jejichž potenciální divačky radši zůstaly doma u vyšívání, než aby ocenily těžkotonážní humor užvaněných černošek. Něco málo přes tři miliony před týdnem urvala i Sharon Stone ve dvojce Základního instinktu, jenže Phat Girlz budou zřejmě stejně úspěšnější než druhý díl uvadlé legendy. Sharon se totiž s jedním milionem zapojila do soutěže o nejrychleji zapomenutý film a po zásluze uspěla. Bohužel totéž platí i o afroamerickém drámu ATL, o kterém už příští týden na sto procent neuslyšíme.

Přehledně sešikované kompletní výsledky k nahlédnutí zde.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace