Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 8 originálních dubnových filmů


ikona
KarelR
téma
Kupa dramat, sci-fi a horor. Filmový duben bude zatraceně vážný! 

Kinem začínají projíždět (teda spíš prolétávat...) první blockbustery, kupodivu to ale neznamená, že by neznačková filmová nabídka vyklízela pozice. Ba naopak, v dubnu dorazí kupa zajímavých kousků, u kterých se sice asi moc nezasmějete, ale o slušná dramata by neměla být nouze.

 

9. dubna

Diplomacie

Mr. Hlad zvedá palec nahoru a to je obvykle všechno, co člověk potřebuje vědět. Pokud vám to nestačí, vězte, že je Diplomacie řádně vyhrocená dialogovka, ve které dva muži řeší osud celé Paříže. Proč? Protože se Hitler rozhodl, že s ní provede zhruba to, co jste viděli v Bayově Armageddonu.

 

Samba

Scenáristé a režiséři Nedotknutelných jsou tu s dalším hladivým příběhem, který se pokusí být globálním hitem. Hlavní roli si v Sambě samozřejmě zahrál Omar Sy, kterého čeká pořádná romantika s Charlotte Gainsbourg. Tak v jeho zájmu doufejme, že z ní zase nebude nymfomanka!

 

16. dubna

Králova zahradnice

Alan Rickman není jen herec. Už podruhé fušuje i do režie, a to kostýmním dramatem o pokrokové zahradnici Ludvíka XIV. Čekejte trochu romantiky, trochu dramatu a spoustu kvalitního herectví. I když to jako celek prý zas tak slavně nedopadlo...

 

Neutečeš

Ano, je to ten horor o svázané nešťastnici, co byl loni ve Varech. Neutečeš se k nám dostávalo docela dlouho, duben 2015 je ale přeci jen lepší než drátem do oka. Ohlasy jsou mimochodem slušné a žánrová konkurence nějak stávkuje, Maika Monroe (z loňské thrillerové nádhery The Guest!) by si tak pár diváků najít mohla.

 

Noční běžec

Neeson je jistota. Pokud teda nevydělává na nájem v pokračováních 96 hodin, ale ty mu člověk tak nějak odpustí. Jinak totiž seká jednu solidní žánrovku za druhou, a jestli Ďuro v recenzi nekecá, Noční běžec je další našlápnutou thrillerovou jízdou, ve které jde oblíbený drsňák zase na krev. Veliká natěšenost!

 

Pestrobarvec petrklíčový

Jestli jste šli na 50 odstínů šedi a pak byli zklamaní z toho, že se tam neděly erotické zázraky, měli byste zpozornět. Pestrobarvec petrklíčový je sice festivalovka jak řemen, slečny z fotky tam ale dělají přesně to, při čem je chcete vidět. A ještě se dá úspěšně tvrdit, že to je umění!

 

Pořád jsem to já

Mr. Hlad nesnáší Aleca Baldwina a filmy o umírajících/nemocí devastovaných lidech, Pořád jsem to já ale pochválil. Takže buď definitivně vyměknul a odhazuje arnoldovskou minulost v dál, nebo je to vážně povedené drama, ve kterém si Julianne Moore poctivě vydřela Oscara. Správně je nejspíš to druhé. Což je škoda, protože s verzí číslo jedna by byla daleko větší zábava...

 

30. dubna

Ex Machina

Ano, Oscar Isaac a Domhnall Gleeson se v prosinci sejdou v sedmých Star Wars. Ještě předtím si ale střihnou malou sci-fi o tom, že stvořit sexy robotku s emocemi nemusí být zrovna geniální nápad. První ohlasy? Spokojené. Dokonce v nich často figuruje slovo "inteligentní", takže to vypadá na povinnou kinovýpravu pro každého, kdo má rád komorní dramata nebo sci-fi filmy s hlavou a patou.

 

Co jste si vybrali z dubnové nabídky? Pochlubte se v diskuzi a nashle v květnu.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (23)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace