Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kap vs. Iron Man: O čem bude Občanská válka?


ikona
KarelR
avengers: age of ultroncaptain america: civil war
Zase jsme o něco chytřejší! 

Ještě jsme ani neviděli Avengers: Age of Ultron a už tu máme první synopsi Captain America: Civil War:

Po událostech Age of Ultron se světové vlády rozhodnou vydat zákon, jehož účelem je regulace superhrdinské aktivity. To názorově rozdělí Avengers na dvě frakce, vedené Iron Manem a Kapitánem Amerikou, a zapříčiní velkou bitvu mezi bývalými spojenci.

Nejdůležitější slovo? Regulace. Zatímco hlavní dějové prvky Občanské války nikoho nepřekvapí, v comicsech byl zcela zásadní důraz na to, že musejí superhrdinové odhalit svoje identity. To v marveláckém filmovém vesmíru nemá moc smysl, jelikož zatím nemáme desítky superhrdinů. A těch pár (obzvlášť po dvojce Návratu prvního Avengera) veřejnost dokonale zná.

 

Jak tedy Marvel naznačuje už řadu měsíců, ve filmu půjde čistě o to, že chtějí mít vlády nad superhrdiny dohled. To nemůže být po chuti ani Tonymu ani Steveovi, pointa je ale v tom, že tenhle problém každý řeší jinak. Zatímco Tonyho plán v comicsech spočíval v tom, že se regulaci přizpůsobí a pak se nad ní pokusí převzít kontrolu, Steve byl kategoricky proti všemu a založil odboj. Celý konflikt pak spočíval hlavně v tom, že si Steve nenechal vysvětlit Tonyho plán, a tak se to všechno řezalo hlava nehlava.

Jak se tenhle rozkol přenese do filmů? Tady je krásně vidět postupné plánování, protože zřejmě půjde o to, že Ultron naseká až moc velkou paseku. A zatímco Lokiho destrukci z prvních Avengers odnesl S.H.I.E.L.D., tedy vládou kontrolovaná organizace, tentokrát superhrdinové pojedou na vlastní pěst. Což je samozřejmě personalizovaná, politicky lehce napadnutelná zodpovědnost.

 

Občanská válka tak bude přímou kulminací Návratu prvního Avengera a Avengers: Age of Ultron. Zatímco v comicsech hrál S.H.I.E.L.D. v Občanské válce velkou roli, tady naopak bude klíčová jeho absence. Koho tedy vláda vyšle, aby udělal mezi superhrdiny pořádek? Dost možná starou dobrou CIA, na podobné spekulace ale ještě máme čas. Teď se začněte chystat na dvojku Avengers a kupodivu i na fotky z natáčení Captain America: Civil War. Kamery se totiž roztočí už 1. dubna, tedy měsíc předtím, než vůbec uvidíme Ultronovo řádění. Tak snad bude pobíhání v exteriérech spoilerově obezřetné...

---

Vytáhni v hospodě: Zápletka seriálového Daredevila se bude točit kolem rekonstrukce Hell's Kitchen, kterou zapříčinila velká bitva v Avengers. Financovat ji bude Kingpin a právě díky ní se pokusí dostat k moci, takže... hodně solidní provázání!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace