Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Únor 2015


ikona
KarelR
blu-raydvd
Downey právníkem, McConaughey trestancem, Reeves zabijákem! 

Áno, tentokrát brutální zpoždění, takže už možná dávno víte, co všechno se v únoru objevilo na DVD a Blu-rayi. Docela se ale vsadím, že kdekomu proklouznul McConaughey, tak snad tohle rekapitulování nebude úplně marný.

 

Bahno z Mississipi
Vyšlo: 25. února 2015
Cena: 268 Kč (DVD)

Víte, co je McConaissance? Samozřejmě proražení jižanského sympaťáka mezi hereckou elitu, které proběhlo v rámci pár ostře sledovaných filmů. McConaughey se ale objevil i v několika přehlížených peckách (na mysl se dere hlavně Zabiják Joe) a mezi tuhle sortu filmů patří i Mud (aka Bahno z Mississippi). Příběh uprchlého trestance, který miluje Reese Witherspoon a utíká před jejím nabroušeným tatínkem, je vynikající drama s jednou hodně napínavou akční scénou. Jde o správně zaprášenou podívanou, která má v sobě i špetku Huckleberryho Finna, pokud tedy hledáte kvalitu s charismatickým obsazením, nemůžete tady šlápnout vedle. (9/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

John Wick
Vyšlo: 25. února 2015
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Přímočaré akční béčko, které tahá nahoru výborný smysl pro humor a ještě lepší akce. John Wick se loni vetřel mezi nejlepší Reevesovy filmy a po právu zůstává často vzpomínaným výplachem, který přesně ví, co chce i jak toho má docílit. Pokud se přiřítí ještě lepší dvojka, mohl by Wick klidně zapadnout po bok Bryana Millse mezi novodobé akční ikony. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Labyrint: Útěk
Vyšlo: 4. února 2015
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray), 538 Kč (Blu-ray ve Steelbooku)

Náctiletá sci-fi, jak má bejt. Dnešní filmová omladina se skládá hlavně z kaličů, hipsterů nebo geeků, takže vyloženě potěší, když někdo natočí sci-fi napínák se špetkou klasiky. Hrdinové Labyrintu jsou jakž takž obyčejní teenageři, kteří musí utéct z obrovského bludiště. A jejich snažení funguje jako dobrodružné drama i jako low-tech napínák. Mladý režisér Wes Ball zkrátka z oblíbeného románu vytřískal maximum. A i když často haprují triky (holt nebylo víc peněz), pořád bych to mladším ročníkům pouštěl stokrát radši než většinu žánrové konkurence. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Moje ségra má prima bráchu
Vyšlo: 4. února 2015
Cena: 268 Kč (DVD)

Nenápadná indie se srdcem jak vrata. Dlouho jsme čekali na to, až komediální génius Bill Hader někde dostane hlavní roli, a konečně je to tady. Jeden z největších objevů Saturday Night Live si zahrál homosexuála se sebevražednými sklony, který začíná po letech odloučení mluvit se svojí podobně depresivní sestrou. Výsledkem je tradiční mix komedie a dramatu, kterému herecké duo dává mnohem víc energie než scénář a režie. Takže jeden z těch lepších nezávisláků, o které můžete na DVD trhu zakopnout. (7/10)

 

Koupit na FilmGame.cz

 

Soudce
Vyšlo: 25. února 2015
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Ani Robert Duvall toho Oscara nedal, tým Downey ale nemusí smutnit. Mnohem důležitější totiž je, že se ze Soudce vyklubala dramatická jistota. Sice sakra dlouhá a chvílemi notně zrezivělá, ale pořád v ní najdete snaživou hereckou sestavu a pokus odvyprávět omšelý příběh s veškerou tvůrčí vervou. Trocha šikovnějšího stříhání a klidně tam ty nominace mohly padat, no. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Škatuláci
Vyšlo: 25. února 2015
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (3D + 2D Blu-ray)

Stop-motion studio Lajka potřetí... a nejlépe! Škatuláci jsou mezi obvyklými 3D animáky roztomilým zjevením, které bez problému pobaví malé i velké, aniž by měl někdo osypky z toho, že musí koukat na stokrát vyvařenou ptákovinu. Koralína se příliš utápěla ve vizuální opojnosti a ParaNorman plně nevyužíval svoje hororové pomrkávání. Škatuláci ale berličky zahazují a kráčí si vlastní, velice zábavnou cestou. Je to samozřejmě i o vkusu. Tady bych se ale vyloženě nebál tvrdit, že univerzálnost není zas tak daleko. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Dále v únoru vyšlo: 1911: Pád poslední říše, Andělé všedního dne, Annabelle, DCU: Liga spravedlivých: Trůn Atlantidy, Drákula: Neznámá legenda, Kniha života, Lepší teď než nikdy, Můj přítel delfín 2, Nekonečná láska

Nashle u březnového přehledu.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace