Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Disney zválcoval Neesona: Z Popelky je velehit!


ikona
Cival
kenneth branaghliam neesontržby
Jak si Kenneth Branagh vyšlápl na Liama Neesona... 

U Disneyho fakt moc dobře ví, co vyvádí. Od chvíle, co se povedlo Burtonově Alence v říši divů zpeněžit nehorázným způsobem Avatarem vzedmutou 3D mánii, si ve studiu ráčili povšimnout, že hrané verze klasických pohádek diváky hodně zajímají. A baví. I když je v nich hodně barviček nebo infantilního humor, snadno se z nich stávají obrovsky úspěšné blockbustery. Platilo to pochopitelně i pro Popelku.

 

Otřepaná story o tom, jak byla nebohá Elka šikanována zlou macechou (Cate Blanchett), ale nakonec se přeci jen dočkala luxusního kočáru, fešných střevíčků, honosného plesu i krásného prince, se už od prvních festivalových projekcí těšila pozitivním ohlasům. Americká kritika pak zahrnula tenhle pohádkový update regulérní chválou, což je pro režiséra Kennetha Branagha slušná satisfakce - jeho ultranudný Jack Ryan byl totiž neúspěchem ve všech ohledech (a aspoň u mě mu ani Thor vysvědčení moc nezlepšuje).

TRŽBY FILMŮ KENNETHA BRANAGHA

Popelka je naopak poctivý kasovní trhák, protože urvala za první den v americké distribuci 23 milionů. Za víkend pak tučnou sedmdesátku, od které se bez velké námahy odrazí nad metu 200 milionů dolarů jen z Ameriky. A protože Popelku znají ve všech koutech světa, dá se předpokládat, že i zisky z jiných kontinentů budou vydatné a celý tenhle podnik velmi výnosný. Stomilionový rozpočet sice není zrovna lacinou investicí, už po prvním víkendu má ale Popelka na kontě globálních 132 mega, z čehož jasně vyplývá, že tady Disney škodný nebude. A bude přemítat nad spoustou dalších pohádek, které by si zasloužily hranou verzi. Koneckonců, Dumba už si aktuálně objednal u Tima Burtona...

 

Druhé místo si pak jistí Liam Neeson. Radost ze stříbra ale příliš veliká být nemůže, protože utržených jedenáct milionů dolarů pro thrillerovou novinku Run All Night aka Noční běžec je dost slaboučkých. Zvlášť když si vzpomeneme na velmi slibné trailery, které lákaly na vyhrocené drama, v němž Ed Harris půjde po Neesonovu filmovém synáčkovi. Koneckonců ani recenze nejsou zlé - těch 58% pozitivních kritik je s ohledem na přísné hodnocení filmů podobného žánrového ražení solidní vizitkou.

TRŽBY FILMŮ LIAMA NEESONA

Jenže otvírák za 11 milionů je už jen čistou bídou. Jasně, novou megavydělečnou sérii ve stylu 96 hodin neočekáváme, Noční běžec ale odstartoval hluboko pod úrovní i těch méně zázračných neesonovek. Cílení na celkové americké tržby za třicet milionů je tak nějak pod úroveň.

Bronz si luxusním způsobem udržel Vaughnův Kingsman. Propad o 25%? To je skvělá ukázka kvality a obliby u diváků. Bondovsky střižená comicsovka má aktuálně na kontě 107 milionů z Ameriky a dalších 169 ze zbytku světa...

Lupičská romantika Focus s Willem Smithem a Margot Robbie klesla na čtyřku. Žádný velký nadšení, ale už aspoň globálních sto milionů.

Až pátá je Blomkampova sci-fi Chappie. Ta klesá nejrychleji z celého pelotonu a jen tím podtrhuje svůj kasovní neúspěch. Víkendových 5,8 milionu ji vytáhlo na průběžných 23 mega, a to je tedy velká bída. Zvlášť třeba s ohledem na standardy filmů s Hughem Jackmanem.

TRŽBY FILMŮ HUGH JACKMANA

 

Na šestém místě si dál velmi dobře vede Druhý báječný hotel Marigold. Důchodcovská selanka se vecpala do dalších čtyř stovek kin a díky tomu mohla o víkendu připočíst čerstvých pět milionů dolarů. Průběžně jich má osmnáct, což se u takové skromné sešlosti britských penzistů počítá.

Sedmičku pak jistí SpongeBob, který v Americe utržil už 154 milionů dolarů a tlačí se na pozici aktuálně nejúspěšnějšího titulu roku místo Padesáti odstínů šedi. Než se mu ale povede pana Greye vyšachovat (ten je aktuálně dvanáctý, se 161 melouny z Ameriky a 546 celosvětově), předběhne ho právě Branaghova Popelka.

NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ FILMY V AMERICKÝCH KINECH ZA ROK 2015

 

Do desítky se vešlo ještě drama McFarland, USA s Kevinem Costnerem, král loňských tabulek Americký sniper s 341 miliony jen ze zámoří a teenagerská blbinka pro holky The DUFF.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden zkusí vydělat balík Rezistence. Nebude to ale mít snadné. Stejně tak nečeká lehká výzva mnohem méně kasovně ambiciózní akčnák Gunman a křesťanskou verbovačku Do You Believe?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (13)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace