Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Druhý Blade Runner má režiséra


ikona
Mr. Hlad
blade runnerridley scott
Pokračování kultovní sci-fi dostal do rukou velmi zajímavý tvůrce. A my se pomalu začínáme těšit.  

Sci-fi nářez Ridleyho Scotta Blade Runner patří v žánru mezi absolutní klasiky. Až takové, že když se začalo mluvit o dvojce, dost lidí si to vzalo osobně. V minulosti jsme se však mnohokrát zjistili, že na takové lidi Hollywood kašle. Sequel Blade Runnera nejspíš opravdu vznikne, vypadá to ale, že by nemuselo jít o vůbec špatný film. Příběh se má odehrávat pár desítek let po jedničce a dočkáme se v něm Ricka Deckarda, takže dorazí i Harrison Ford. Víc o zápletce ale zatím známo není, scénář momentálně piluje spoluautor prvního filmu Hampton Fancher a pomáhá mu s ním Michael Green a natáčet by se mohlo příští léto.

Už delší dobu ovšem víme, že u toho nebude Ridley Scott, Alcon Entertainment však momentálně jedná s Dennisem Villeneuvem a toho bychom za kamerou viděli celkem rádi. Natočil totiž hodně dobré a hutné drama Zmizení, divného ale zajímavého Nepřítele a ještě letos od něj uvidíme thriller Sicario, v němž Emily Blunt, Benicio Del Toro a Josh Brolin vyrazí na lov mexického narkobarona. Villeneuve umí pracovat s atmosférou i pomalu vyprávěnými příběhy, které stojí především na charakterech, navíc může díky dramatu Požáry machrovat i oscarovou nominací a vůbec je to zatraceně zajímavý filmař. Doufejme, že se nakonec se studiem domluví a Alconi nebudou muset na poslední chvíli lovit nějakého Bretta Ratnera nebo Simona Westa.

--- 

Vytáhni v hospodě: Pokud se vám nechce čekat na filmovou dvojku, dejte šanci starší ale brilantní hře

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace