Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 10 originálních únorových filmů


ikona
KarelR
téma
Will Smith, Margot Robbie, Mila Kunis... a spousta méně hezkých lidí. 

Zřejmě jste si všimli, že jsme ty největší oscarové pecky nafasovali už v lednu. Oproti tradičním dubnovým odkladům je to příjemná změna, po Birdmanovi, Slídilovi a Whiplashovi se teď ale musíme spokojit s průměrně vyhlížející výplní. Inu, pojďme do toho, přinejhorším tam pořád je nový Matthew Vaughn.

 

5. února

Big Eyes

Imf s Civalem hlásí znuděný průměr a není problém jim věřit. Nový burtonovka sice potěšila civilnějším vzezřením a obsazením Christopha Waltze, výsledkem je ale prý kýčovitá unylost, která ne a ne přijít s něčím živelným. Za rok si bude málokdo pamatovat, že Big Eyes vůbec existují. Nebo byste snad do pěti vteřin vyjmenovali dva předcházející Burtonovy filmy?

 

Bílý Bůh

Pamatujete na 101 dalmatinů? Tak tady podobně hodní pejsci nehrají. Bílý Bůh je chválené maďarské drama, které v sobě kloubí něžnou pohádku a dravou a děsivou sociální kritiku. Celé je to dost působivé už v traileru, takže možná ukecáme některého z externistů, aby to za nás risknul. A pak na to případně vyrazíme i my.

 

Jupiter vychází

Wachowští zklamali. Nás poprvé, protože budeme do zemdlení hájit nejen celou matrixovskou trilogii, někdo se ale nepotkal už se Reloaded, Revolutions, Speed Racerem nebo Atlasem mraků. Jupiter vychází je každopádně novým levelem selhání, protože Wachowští nenašli zastání u nikoho a dostávají čočku za všechno od obsazení po dialogy. Věděli jste, že měl scénář původně 300 stran? O to víc naštve, že je výsledek na kost oholená ptákovina.

 

Nezlomný

Prvotřídní životopisné drama, kter.... ehm, možná příště. Osobně jsem Nezlomného ještě neviděl, pokud ale nezapluju do Durova menšinového tábora, budu zřejmě po boku Civala, imfa a Hlada taky nadávat. Že jsme si na MovieZone na Angelinu zasedli? Po MZ Live, tržbách a recenzi už nám to asi nikdo neodpáře. Ale my jsme vlastně jenom smutní, že nenatočila strašnou pecku!

 

Tři srdce

Z traileru asi moc moudří nebudete, ale oficiální synopse zachraňuje situaci. Tři srdce nejsou zneklidňující duchařina, nýbrž romantické drama, jehož hlavní hrdina nestihne schůzku se svojí novou krasotinkou, načež začne úplně náhodou randit s její sestrou. Jak z toho ven? Kdekdo by z toho asi udělal komedii, Benoît Jacquot ale očividně patří k filmařům, kteří mají raději tíživé vztahové napětí. Snad slibné první ohlasy "nelžou".

 

19. února

Kingsman: Tajná služba

Comicsová lahůdka, u které je jedna projekce málo. Pokud je Angelina Jolie naším oblíbeným terčem, Matthew Vaughn je jejím mocným protikladem. Svoji režisérskou nadřazenost přitom dokazuje i v Kingsman, což sice není jeho nejlepší film, pořád se ale jedná o nářezový bondovský akčňák, který se Craigově éře úspěšně směje do ksichtu. Rozmetá podzimní Spectre Tajnou službu na kusy? Jestli ano, budeme za to jen rádi.

 

Kobry a užovky

Kdy tu naposledy byl český film s tak dobrými prvními ohlasy? Kobry a užovky ještě nikdo z redakce neviděl, zatím jsme ale slyšeli jen samá pozitiva, která nás ženou do kina. Prušinovský je navíc díky Okresnímu přeboru jistotou a trailer se náramně povedl, takže to je podchycené na všech stranách. Už zbývá jenom neprodělat, že jo...

 

26. února

Ghoul

Jestli se na Kobry a užovky těšíme, Ghoul v nás vyvolává spíš obavy. Je sice fajn, že může z fleku konkurovat světové produkci found footage hororů, kolik ale tenhle subžánr nabídl dobrých filmů? Nezbývá tedy než doufat, že Jákl překvapí podobně jako s Kájínkem. Příběhu ukrajinského kanibala Čikatila totiž rozhodně nechybí děsivý potenciál, který by na domácí půdě klidně mohl zafungovat.

 

Focus

V přítomnosti Margot Robbie je nějaké soustředění asi dost těžké. Will Smith ale hraje podfukářského alfa samce ve filmu "Soustředění", takže bude jenom jeho vina, pokud se zakouká a potom padne na hubu. Focus zatím jede na celkem nevýrazné vlně, něco mi ale říká, že za něj na konci února ještě budeme rádi. I kdyby ve finále nabídl akorát Willíkovo charisma a Margotiny lepé křivky.

 

Teorie všeho

Eddie Redmayne půjde domů s Oscarem a Felicity Jones dostane hlavní roli v prvním spin-offu Star Wars? Herce z Teorie všeho zřejmě čeká nejlepší únor široko daleko, takže je nemusí moc trápit, že ani jejich biografie nevybočuje z šiku oscarových skoroprůměrů. Že jste málem brečeli už u traileru? Nejste sami. Film samotný ale takovou sílu bohužel nemá, ačkoliv vás nikdy nepřestane ohromovat Redmayneovou tranformací a britskou lehkostí, kterou se zaštiťuje podobně jako Kód Enigmy. Takže... vlastně je to ok.

 

Co jste si vybrali z únorové nabídky? Pochlubte se v diskuzi a nashle v březnu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace