Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #281 o Star Wars a comicsech


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Je silnější Darth Vader nebo Superman? Jak vyhrát Oscara? A o čem vlastně bylo Rychle a zběsile?  

Trochu promrzlý výplach

Crossover týdne
Minulý týden jste se ve Výplachu mohli podívat na to, jak by asi vypadala filmová konfrontace hrdinů Marvelu a DC. Upoutávka, ačkoliv samozřejmě byla amatérská, vypadala zatraceně dobře, ale něco jí chybělo. Konkrétně Darth Vader, protože jakýkoliv trailer s Darthem Vaderem je lepší než libovolný bez Dartha Vadera. Nejnovější crossover tedy proti sobě postaví na jedné straně Iron Mana s Thorem a Captainem Americou, na druhé Batmana, Supermana a Green Lanterna, a do toho všeho se budou motat jediové a Impérium. A opět to vypadá parádně.

Recap týdne
Pro někoho, kdo neviděl všechny díly série Rychle a zběsile, nebo mu občas vynechává mozek, může být celkem obtížné vyznat se v téhle akční sáze. Postav je hromada, trojka se odehrává po šestce, cestuje se po celém světě a do toho všeho ještě umírá Paul Walker. Takže pokud si v tom chcete udělat pořádek a máte maximálně tak tři minuty času, klikněte si sem. Jen se nelekněte toho, že Vin Diesel vypadá trochu jako Zdeněk Srstka.

Trademark týdne
J.J. Abrams je hodně šikovný režisér a nové Hvězdné války bychom asi nechtěli svěřit nikomu jinému. Někteří diváci ale jeho styl úplně nemusí. Tak to chodí, ovšem dá se to pochopit. Abrams rád používá „lens flares“, prostě hrátky se světlem, které jsou sice dle mého naprosto bezvýznamného názoru stylové a neruší, ale někomu připadá každá scéna, kde se na plátně něco rozvítí, jako útok na jeho osobní svobodu. Zajímalo vás někdy, kolikrát tuhle věc použil v prvním nebo ve druhém Star Treku?

Pocta týdne
Když natočíte filmy jako Poslední Mohykán, Nelítostný souboj nebo Ali, jste borec. A je celkem fuk, že pak máte na kontě i průměrné Veřejné nepřátele nebo aktuální totální propadák Hacker. Michael Mann je zkrátka režisér, který si sem tam zaškobrtnutí může dovolit, protože má na svém kontě pár filmů, které budou diváky fascinovat ještě hodně dlouho. Na Joblu se rozhodli dát dohromady deset nejlepších momentů z jeho filmografie. Takže pokud někdy pochybujete o tom, že Mann nepatří mezi elitu, pusťte si tohle.

Hra týdne
Conan je klasika, ať už ten literární od R. E. Howarda, nebo filmový s Arnoldem Schwarzeneggerem. Jeho nedávný návrat do kin ovšem dopadl podobně jako brazilský fotbalový tým při pokusu vyhrát poslední mistovství světa. Bylo to tak trochu trapné a smutné zároveň. Fandů má ale tenhle barbar pořád dost a když už mu nemůžou pomoci dostat se do kina, zkusili to alespoň s deskovou hrou. Na Kickstarteru prosili o osmdesát tisíc dolarů. A teď, více než dva týdny před koncem žadonění o peníze, mají na kontě hodně přes milion. A právem. Tohle totiž vypadá hodně dobře a trailer je taky parádní.

Nejlepší filmy týdne
Jednadvacáté století už za sebou má čtrnáct let a nedávno načalo rok patnáctý, možná, že jste to taky zaznamenali. To už je dostatečně dlouhá doba na to, aby bylo možné víceméně objektivně sestříhat video s nejlepšími filmy aktuální dekády. I když je teprve v půlce. Kevin B. Lee přizval k volbě 290 kritiků a filmových fanoušků, takže nejde čistě o jeho názor a i když tam stoprocentně pro každého bude něco navíc a něco naopak chybí, výběr je to víc než slušný a vyberou si tu jak fandové Hollywoodu, tak i milovníci nezávisláren nebo mimoamerické produkce.

Robot týdne
S trochou talentu, časem a nějakými téměř až srandovními penězi si dnes může člověk natočit krátký trikový film skoro sám. Někdy to dopadne mizerně, jindy to pomůže mladým filmařům nastartovat kariéru, která je dovede až do Hollywoodu. Jak to bude s Vladimirem Vlasenkem zatím asi odhadovat nebudeme, jeho Story of R32 je ale docela fajn. A vypadá dobře.

Průšvih týdne
Hrané Želvy ninja v kině sice uspěly a dvojka se už začala připravovat, ale v žebříčcích nejhorších filmů roku se tahle adaptace seriálu, u kterého vyrůstala značná část redakce MovieZone, objevovala poměrně často. Ačkoliv jsem já osobně netrpěl tak, jak jsem čekal, názor, že jde o absolutní srágoru, nemám problém respektovat. Kdo si ale myslí něco jiného, měl by si pustit video, ve kterém vám vysvětlí, co všechno je na Želvách ninja špatně. Vzhledem k tomu, že má dvaadvacet minut, toho bude asi dost.

Návod týdne
Oscaři se blíží a počítám, že nikdo ze čtenářů MovieZone ani letos nevystoupí na pódium, aby poděkoval rodině, bohu a akademii, že se mu to konečně povedlo. A příští rok by to už snad vyjít mohlo, pro každého aspirujícího filmaře tu totiž máme video, které mu detailně popíše, co všechno je potřeba udělat, aby člověk dostal Oscara

Duel týdne
V minulém duelu jste měli rozhodnout o tom, kdo by si mohl zahrát Homera Simpsona, kdyby došlo na hranou adaptaci slavného seriálu. Vážím si důvěry čtenářů, kteří by tu roli rádi dohodili mně, ale moje herecké ambice jsou někde trošku jinde. Ale Bruce Willis, John Goodman nebo Zach Galifianakis by taky byly dobré volby.

Dnes budeme zase obsazovat, tentokrát ale nikoho žlutého ani animovaného. Zajímalo by nás, kdo by si podle vás mohl zahrát Vladimíra Putina. Jména pište do předmětu, v textu uveďte důvody. A veškeré politické bláboly (z východu i západu) budu nemilordně mazat, ať pak není někdo překvapený. Jistí uživatelé ví, o kom mluvím.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace