Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Letní nářez 2015: Zbytky a žánrová výplň


ikona
Mr. Hlad
letní nářezléto 2014téma
Jaké filmy se budou pokoušet v letošním létě prosadit vedle mnohem větších hráčů?  

Ačkoliv léto je pro fanoušky blockbusterů a hlasitých filmů, po kterých odchází člověk z kina s výrazem se vším spokojeného idiota, jemuž nemůže zlý svět nijak ublížit, absolutním svátkem, i letos se krom ambiciózních projektů a očekávaných nářezů objeví pár filmů, které jsou dost pod radarem. Některé z nich oslovují úplně jiné diváky, než jsou čtenáři MovieZone, jiné působí krajně podezřele, ať se na ně díváte z jakéhokoliv úhlu pohledu, ale je tu i pár takových, jež mají ambice překvapit a rozdat si to se zavedenými značkami i předraženými megafilmy. Uvidíme, kdo uspěje a na koho se zapomene dřív, než přijdou Vánoce. 

ČTĚTE TAKÉ: LETNÍ NÁŘEZ 2015: TUTOVKY A MEGAHITY 

 

Monster Trucks (CZ premiéra: 28. května 2015)

Monster trucky jsou zábava pro lidi, kterým, řekněme, stačí málo. Konkrétně velká auta s velkými koly, řev a bordel. A něco takového asi dostaneme i od tohohle animáku. Sice je fajn, že za ním stojí autor první Doby ledové Chris Wedge, ale už druhá pixarovská Auta ukázala, že prostředí rychlých aut je už malinko přečerpané a nedá se nejspíš moc očekávat, že bychom zrovna tady dostali extra originální příběh. Zatím ho tvůrci stejně tají. Ovšem v případě animáku, který zatím působí jako vykrádačka slavnější značky, bude stejně asi nejlepší počkat si na trailery, které snad naznačí, jestli nás čekají další zbytečná Letadla, nebo něco, co bude alspoň trošku zábavné. Zatím nezájem. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 4/10

Špión (CZ premiéra: 3. září 2015)
 
Poslední dva filmy natočil režisér Paul Feig s Melissou McCarthy. A protože dohromady utržily ve světových pokladnách přes půl miliardy dolarů (!), logicky muselo dojít na další spolupráci. Těžkotonážní komička si tentokrát zahraje analytičku CIA, která se shodou okolností dostane zpoza kancelářského stolu přímo do víru třaskavé agentské akce. Fíha... Finančně nejúspěšnější herečka roku 2013 loni nezklamala s Tammy a objevila se i v nezávislé hitovce Miluj souseda svého, uvidíme, jak si její buranské humory povedou v rámci špiónského ranku. Tipujeme kasovní trefu, ale i film, na který se nepoženem. Přestože v něm budou Melisse přihrávat – a teď pozor – Jude Law, Rose Byrne nebo Jason Statham! (Cival)

Index natěšenosti: 5/10 

Trainwreck (CZ premiéra:  23. července 2015)

Amy Schumer u nás asi moc lidí nezná, v Americe jde ale o vcelku populární komičku, která si teď troufla i na napsání vlastního scénáře a hlavní roli. V Trainwreck na to všechno bude jako režisér dohlížet Judd Apatow, autor Zbouchnuté a producent Superbad. Právě on pomohl na svět komediální generaci okolo Setha Rogena a Jamese Franca a rozhodně vztahovky umí, takže jsme celkem zvědaví. V Trainwreck se navíc objeví i Daniel Radcliffe nebo Bill Hader, ale na to, abychom se těšili, je ještě brzo. Nikdo z tvůrců zatím nechce totiž říct, co tenhle film vlastně bude zač. Ale psychologický horor nečekáme. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 5/10 

The Age of Adaline (US premiéra: 24. dubna 2015)

Pamatuju, když se kolem tohohle projektu točila Katherine Heigl. Producenti si nakonec museli vystačit s Blake Lively, první trailer ale naznačuje, že by se zázraky neděly ani s jednou z nich. Nicméně, The Age of Adaline je příběhem sedmadvacetileté dívky, která je v jednom ohledu výjimečná - nestárne. To z ní na jednu stranu dělá věčně mocnou krasotinku, na té druhé ale samozřejmě strádá, protože nemůže s nikým zůstat delší dobu. Ideální námět na srdceryvnou romanci? Samozřejmě. Jména za kamerou ani před ní ale zrovna neřvou žánrovou jistotou, takže je na místě velká opatrnost. (KarelR)

Index natěšenosti: 5/10 

Paper Towns (CZ premiéra: 18. června 2015)

Neznámé obsazení, začínající režisér a podezřele divný příběh? Co to sakra dělá v české distribuci? Paper Towns působí na první pohled vedle Avengers a dalších blockbusterů jako omyl, knižní předloha je ale prý hodně populární, tak uvidíme. Mladík Quentin v ní celý život žere trochu divočejší spolužačku Margo. Když jednoho dne vleze k němu do pokoje převlečená za ninju a zlanaří ho k tomu, aby jí pomohl s pomstou, neváhá. Druhý den ale Margo zmizí, nechá však pro Quentina stopy, díky nimž ji může najít. Brzy mu ale dojde, že dívka je možná trošku jiná, než si doposud myslel. Žánrem jde o mysteriózní romantiku, takže z toho fakt nejsme moudří. Ale doufáme v překvapení. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 5/10

San Andreas (CZ premiéra: 28. května 2015)

Po ultimátně destruktivním 2012 se zdá všechno malé. Tvůrci San Andreas se ale nemíní nechat demoličním festivalem Rolanda Emmericha zastrašit a věří v katastrofický biják o zemětřesení v Kalifornii. Skrze něj se proletíme díky pilotovi záchranářského vrtulníku, který musí ve zpustošené zemi najít a zachránit svou dcerku, se kterou nemá zrovna nejvřelejší vztahy. Klišé. Naštěstí je v hlavní roli The Rock, takže se dočkáme víc destrukce a hrdinských skoků z helikoptéry, než psychologické drobnokresby. Trailer neoslnil a jméno režiséra Brada Peytona taky ne (Jako kočky a psi 2 ani Cesta na tajuplný ostrov nepatří k nejošoupanějším redakčním DVDčkům), tak zbytečně jako nedávné V oku tornáda ale San Andreas nepůsobí. (Cival)

Index natěšenosti: 6/10

Criminal (US premiéra: 21. srpna 2015)

Režisér Ariel Vromen se světu představil nadprůměrnou gangsterkou The Iceman, jeho Criminal má ale trochu větší ambice a vzhledem k obsazení by svět mohl tomuhle thrilleru věnovat víc pozornosti. Hlavním hrdinou bude nebezpečný kriminálník, jemuž jsou implantovány vzpomínky a schopnosti zavražděného agenta CIA. A teď má pomoci zastavit nebezpečného teroristu. Za hvězdu by tu měl teoreticky být Ryan Reynolds, s jehož star power je to sice trochu složité, ale tady bude mít za zády herecká esa jako jsou Gary Oldman, Tommy Lee Jones nebo Kevin Costner, dorazí i supermlátička Scott Adkins nebo Gal Gadot s Alicí Eve. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 6/10 

Kurýr: Restart (CZ premiéra: 18. června 2015)

Už je to pár let, co se Frank Martin rozloučil s fanoušky série Kurýr, a i když jsme dostali i docela koukatelný seriál, tenhle plešatý drsňák nám celkem chybí. A tak se vrací - bohužel však nedorazí Jason Statham. Restart bude o tom, jak se vlastně ke své práci řidiče, jenž v dokonale padnoucím obleku mlátí lidi, dostal, takže hrdina musí omládnout a nafasuje ksicht Eda Skreina, víceméně neznámého chlapíka, jenž se kvůli téhle roli vykašlal na Hru o trůny. Zatím jde o velkou neznámou, ale šanci si snad zaslouží. Za kamerou je Camille Delamarre, jehož Doupě nebylo po akční stránce vůbec špatné. Ale bez Stathama to snadné mít nebude. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 6/10

ČTĚTE TAKÉ: LETNÍ NÁŘEZ 2015: ČERNÍ KONĚ 

Selfless (US premiéra: 31. července 2015)

Ryanu Reynoldsovi zatím moc komerční pšenka nekvetla, v příštích měsících ho ale uvidíme v tolika projektech, až se z toho točí hlava. Jeden z těch nejzajímavějších se jmenuje Selfless a vypráví o starém umírajícím boháčovi (Ben Kingsley), který nechá svůj mozek, tedy i duši a mysl, „transplantovat“ do těla mladíka. No jo, jenže v mladém zdravém těle může být zdravý duch, taky po něm ale může jít spousta gangsterů... což se jaksi i děje. Zajímavé na tomhle projektu ale není ani tak herecké obsazení nebo zápletka, jako spíš skutečnost, že se mysteriózního sci-fi thrilleru chopí Tarsem Singh, výtvarně naprosto jedinečný obrazoborec podepsaný pod Celou, Pádem nebo Válkou Bohů. Čeká nás další audiovizuální extáze, fetišistická onanie, nebo se Tarsem bude tentokrát držet při zemi? (Cival)

Index natěšenosti: 7/10

The Water Diviner (CZ premiéra: 7. května 2015)

Russell Crowe je zatraceně ambiciózní hollywoodská persóna, takže bylo jen otázkou času, kdy se dostane k režii. Se svým debutem se Crowe vrátil do rodné Austrálie, kde natočil drama o otci, jenž se vydává do Istanbulu zjistit, zda jeho synové přežili bitvu o Gallipoli. Čeká nás tedy v rámci možností velkolepé historické drama, v němž bude Crowe kočírovat hlavně sám sebe. A my musíme doufat, že u Ridleyho Scotta odkoukal vše potřebné. (KarelR)

Index natěšenosti: 8/10 

Poltergeist (CZ premiéra: 23. července 2015)

Slavný horor, který produkoval a podle mnohých i tajně režíroval Steven Spielberg, se dočkal několika sequelů a teď tu máme i předělávku. Obyčejná americká rodinka se nastěhuje do domu, kde se začnou dít tak trošku podivné a hodně děsivé věci a brzy odhalí, že tu s nimi žije ještě duch. A pořádně naštvaný. Sam Rockwell nebo Jared Harris jsou fajn herci, kteří by tohle měli bez problémů odtáhnout, údajně bude ale hlavním hrdinou desetiletý kluk a právě z jeho pohledu budeme všechno to strašení sledovat. Gil Kenan natočil solidní animák V tom domě straší a a produkci dohlíží Sam Raimi, takže by mohlo jít o ten případ, kdy z remaku fandové originálu netrpí žaludeční nevolností. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 6/10

Regression (US premiéra: 28. srpna 2015)

Dlouho předlouho si dal Alejandro Amenábar pauzu, teď se naštěstí skvělý režisér Agory, Hlasu moře, Diplomové práce a hlavně parádního hororu Ti druzí konečně vrací za kameru. Tradičně točí ve španělsko-americké koprodukci podle vlastního scénáře, tentokrát však mysteriózní thriller o otci, který spáchá strašlivý zločin, aniž by si na něj vzpomínal. Pátrat po pravdě bude jako detektiv Ethan Hawke, hlavní role jedné z dcer se chopila Emma Watson. Rozlouskne Hermiona tuhle záhadu? Budeme u toho... (Cival)

Index natěšenosti: 7/10 

Ladíme 2 (CZ premiéra: 14. května 2015)

Hudební komedie Ladíme! si v roce 2012 vydřela stomilionové tržby, rychle tudíž přišlo rozhodnutí, že svět potřebuje dvojku. Sexy bloncka z Pravé krve, Anna Kendrick a "Tlustá Amy" tak budou znovu zpívat jako o život a pokusí se vyhrát další a capella mistrovství, přičemž je budou soustavně stírat John Michael Higgins a Elizabeth Banks. Poslední jmenovaná si z Ladíme 2! dokonce udělala svůj režijní debut, tak doufejme, že z filmu vyždíme něco víc než zaměnitelnou směsku hudebních čísel. (KarelR)

Index natěšenosti: 6/10 

Masterminds (CZ premiéra: 13. srpna 2015)

Představte si následující zápletku – bývalý voják naverbuje pár lidí a s jejich pomocí chce spáchat jednu z největších bankovních loupeží všech dob. A když ho pak parťáci nechají kdesi v Mexiku a zdrhnou s penězi, rozhodne se jim pomstít. A teď si představte, že místo Dwayna Johnsona a Gerarda Butlera tu budou hrát Zach Galifianakis, Owen Wilson, Kristen Wiig nebo Jason Sudeikis. Masterminds bude zlodějská komedie, žádný thriller, ale proč ne? Casting je hodně zajímavý a Jared Hess natočil třeba kultovní magorárnu Napoleon Dynamite, takže výsledek by mohl být dost srandovní. A pokud vám přijde líto tématu, nebojte se. Na akci prý taky dojde. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 7/10

Insidious 3 (CZ premiéra: 4. června 2015)

Hororové univerzum Jamese Wana se dál rozrůstá. Král současného strašení sice tůruje motory v Rychle a zběsile 7, jako producent ale bude dohlížet na řadu bubáčin: Třeba na trojku ultralevné, leč pekelně výdělečné hororové série Insidious. Oficiálně třetí díl, reálně však prequel úspěšné duchařiny se už obejde bez Patricka Wilsona i Rose Byrne, bílí umrlci ale budou velkou příležitostí pro Wanova letitého spolupracovníka Leigha Whanella (jenž má zatraceně velký podíl na fenoménu SAW), protože se chopí režie, scénáře i jedné z hlavních rolí. (Cival)

Index natěšenosti: 5/10 

Vincentův svět (CZ premiéra: 11. června 2015)

Diskuze pod teaserem Entourage byla celkem jednoznačná. Kdo neviděl seriál, moc se nechytal, kdo ho viděl, utíral slzy štěstí. Parta z Vincentova světa se vydává na velké plátno a má nemalé ambice, bude totiž chtít pobavit jak fanoušky seriálu, tak řadové diváky, kteří půjdou na dobře mířené hlášky, spoře oděné slečny a spoustu epických večírků. Moc velké ambice? Možná. Kdo ale viděl seriál (ano, zase tudy), dobře ví, že v Entourage není nouze ani o jednu a navíc je tu agentská legenda Ari Gold, která by seřvala do kuličky i Arnolda Schwarzeneggera. Ať už je to tady! (KarelR)

Index natěšenosti: 9/10 

Straight Outta Compton (US premiéra: 14. srpna 2015)

Ice Cube v posledních letech střídá dementní komedie s geniálními výstupy v Jump Street, kdo ho ale trošku zná, moc dobře ví, že na začátku devadesátých let to nebyl tenhle sympatický usměvavý cvalík, ale člen hiphopových NWA, kapely, která byla hodně drsná a kontroverzní a v jejích textech se dost často objevovala témata, jako byl rasismus ze strany policie, život na ulici a drsný svět gangsterů. A NWA o tom jen nezpívali, oni to žili. Straight Outta Compton vám tuhle kapelu představí trošku podrobněji a nebojte se, klasický životopis to nebude, spíš čekejte gangsterku. Režíruje F. Gary Gray, autor Loupeže po italsku, Vyjednavače nebo Ctihodného občana. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 6/10

Grimsby (CZ premiéra: 30. července 2015)

Borat je zpět! Sacha Baron Cohen jde zase vtipkovat, tentokrát ne jako Diktátor nebo Bruno, ale jako přitroublý fotbalový hooligan. Spojit se s ním totiž musí jeho vlastní brácha, toho času elitní špion s drsňáckým výrazem Marka Stronga. Můžeme tedy čekat další vydatnou porci šíleností, tentokrát oscilující mezi fotbaovým stadiónem a základnami ozbrojených padouchů. Cohen film produkuje i se podílí na scénáři, mezi herci se proto musí objevit i jeho milá Isla Fischer. Dál se můžete těšit na Penélope Cruz, tlustou srandistku Rebel Wilson, drsňáka Iana McShanea nebo svalouše Scotta Adkinse. A samozřejmě i na nášup chytré, nekorektní a satiricky trefné legrace. Těšingr! (Cival)

Index natěšenosti: 8/10 

Point Break (CZ premiéra: 31. července 2015)

I kultovní Bod zlomu se dočká nové verze. Původně se měl v hlavní roli objevit Gerard Butler, místo něj ale nakonec dostaneme podstatně méně hvězného Édgara Ramireze. Obsazení není extra lákavé, Ray Winstone nebo Teresa Palmer určitě nepatří mezi velké hvězdy a Luke Bracey, alias nový Keanu Reeves, už vůbec ne. Prioritně tu naštěstí o herce nejde. I tentokrát se mladý agent FBI musí vetřít do skupiny milovníků adrenalinu, kteří si rádi přivydělávají vykrádáním bank. Tentokrát ale nepůjde jen o surfování, ale o všechny sporty, při nichž se můžete totálně zlikvidovat. Důvodů k akci je tedy dost, otázka je, jak si s ní poradí Ericson Core, jenž natočil zatím jen devět let staré fotbalové drama Nepřemožitelný. A jméno scenáristy Kurta Wimmera, autora Total Recall, Salt nebo Equilibrium, taky moc nadšení nevzbuzuje. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 5/10 

A na co jste zvědaví vy?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace