Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok 2014 v kostce - 1. část


ikona
Mr. Hlad
mz nejrok v kostcetéma
Nejlepší scény, herci, postavy, bizarnosti, bitky, události a nejvtipnější momenty loňského roku 

Po nejlepších a nejhorších filmech budeme i tentokrát malinko konkrétnější. I v letošním Roku v kostce se dozvíte, kteří herci nás posadili na zadek, jaké scény na nás nejvíc zapůsobily, u jakých bitek jsme měli chuť vrazit loket do ksichtu člověku na sedačce vedle nás, nebo co nás v kině nejvíc rozesmálo. I tentokrát jsme se volili velký celoredakční tip, ale dostane se i na osobní favority. Druhou část žebříčku očekávejte za týden.

Redakční tip - Rvačka v bahně v Raid 2

 

V případě téhle kategorie nebylo těžké dohodnout se na filmu, ale na scéně. Všem bylo jasné, že tady bude šéfovat dvojka řezničiny Raid, ale těch parádních bitek v ní bylo tolik, že se dost blbě vybírá ta nejlepší. Nakonec jsme zvolili bahenní masakr. Nejenom proto, že se na to skvěle koukalo, bylo to extra drsné, plné nápadů, originální choreografie a výborných soubojů jeden na jednoho nebo jeden na dvacet. Tady šlo i o timing. Ačkoliv jde o první pořádnou rvačku, čekalo se na ní docela dlouho a Gareth Evans dokázal fanoušky pěkně dlouho napínat a zvyšovat jejich očekávání. Sám nejspíš moc dobře věděl, že by ho čekala spousta blbých keců z řad milovníků filmového násilí, kdyby první velkou akci odlfákl. Naštěstí se tak nestalo a celá bitka sebevědomě doslova řve, že tenhle akčňák nebude mít v roce 2014 konkurenci.

 

Osobní tip Civala: Captain America vs. Winter Soldier - Už první Capova sólová bitka na lodi je parádní, s ideálním timingem a citem pro rytmus. Nejprve rychlopalebný, poté fullkontaktní souboj s jeho nemesis Winter Soldierem je ale ještě o fous výš, s maximální vyhroceností, testosteronovým nábojem a fanouškovsky líbivými momenty.

Osobní tip imfa: Steve Rogers vs. výtah - Sice se opakuju po Civalovi a všichni jsme tuhle bitku viděli ještě v rámci trailerové kampaně, ale proč to nezmínit - mám slabost pro bitky ve stísněných místech (je to bizarní forma klaustrofobie) a chci znovu poděkovat za to, že zas jednou někdo natočil akční film, který má akční scény a nikoliv jen akční kameru. Ono se s tím nemusí tolik cukat, když máte kaskadéry, kteří se domluví rukama nohama. 

Osobní tip KarlaR: Finální duel v Raid 2 -V roce Winter Soldiera a Johna Wicka nebyla o skvělé duely nouze. Finále druhého Raidu je ale pořád o level výš, je totiž neuvěřitelné, že mohlo po dvou hodinách dokonalých bitek přijít něco, co by je ještě překonalo. Ještě teď mě z toho bolí celej člověk.

Osobní tip Mr. Hlada: Groot vs. Kree - V jednoduchosti je síla. Jasně, člověk si může užít pětiminutovou bitku v Raid nebo Keanu Reevese, který používá pistoli i v bitce tělo na tělo, ale není nad to přetáhnout někoho poctivě klackem po držce. A jelikož Groot ze Strážců galaxie vlastně klacek je, tak to v jeho případě stálo za to. Když při závěrečné bitce napíchl na svou větev nějakých deset protivníků a pak s nimi zmlátil další dvacítku a zakončil to neodolatelným úsměvem přímo do kamery, měl mě v hrsti. Yuen Woo-ping by to asi udělal jinak, ale nebylo by to tak srandovní.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace