Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

50 odstínů šedi nebude pro děti


ikona
KarelR
50 odstínů šedi50 shades of grey
Alespoň jednu věc udělal Universal správně. 

Adaptace erotického románu 50 odstínů šedi rozhodně nepatří mezi filmy, na které bychom se letos těšili. Důvody asi netřeba dlouze vysvětlovat, včera se ale stala zajímavá věc, která naše očekávání přesouvá z vysokého stupně nezájmu kamsi k... nižšímu stupni nezájmu. Organizace MPAA totiž filmu konečně udělila rating. A kupodivu to není pečlivě vytěžené PG-13, nýbrž docela přísné eRko.

50 odstínů šedi se údajně motalo až kolem ratingu NC-17 (tímhle "pornoštemplem" se chlubí třeba Killer Joe nebo Stud), nakonec ale film nafasoval eRko, což znamená, že se na něj nikdo mladší sedmnácti let oficiálně nedostane bez doprovodu rodičů. Universal si tím v zájmu věrnosti předloze odřízl slušnou část filmového diváctva. A teď zřejmě bude doufat, že zafunguje efekt zakázaného ovoce a náctiletí (respektive náctileté) se budou o film zajímat o to víc.

PŘEHLED FILMOVÝCH RATINGŮ

 

Bude z 50 odstínů šedi hit i přesto, že cílí jinam než Stmívání, Hunger Games nebo Divergence, kde je PG-13 jasnou volbou? Anebo vyšší rating zapříčiní, že stydlivější čtenářky zůstanou doma, jelikož (z vyloženě záhadných důvodů) stále platí, že koukat na lechtivé filmy je u žen tabu, ale čtení lechtivých knih frčí jako máloco? Návštěvnost téhle překvapivě standardní romance, z níž se zázračně vyklubal knižní hit, tak určitě nebude nudným údajem. Klidně totiž může přinést novou vlnu erotických filmů, a to by v tom byl čert, aby nějaký z nich nakonec nebyl opravdu rajcovní a opravdu dobrý.

---

Vytáhni v hospodě: Pokud chcete vidět parodii 50 odstínů šedi s Ellen DeGeneres, cesta k bolesti vede tudy.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace