Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nezničitelný Hobit bodoval i po Silvestru


ikona
Cival
hobbithobittržby
Jak si vedla hororová Žena v černém 2? 

Hobit je zkrátka jistota. Konkrétně jedna z mála jistot, jak se ukazuje. Hybatelům tohohle monstrprojektu se vyplatilo vyslechnout si brblání nad rozdělením jednoho díla na trojici samostaných filmů, protože všechny tři vytáhly z peněženek nebohých daňových poplatníků, jak se teď v televizi často říká, nehorázné peníze. Třikrát skoro po miliardě. A konkurence může leda závidět a smutně čučet...

VÍKENDOVÉ TRŽBY HOBITŮ A PÁNA PRSTENŮ

Samozřejmě, k miliardě finální kapitole Hobita něco chybí. Suverenita, s jakou dominuje pokladnám i během této zimy, je ovšem imponující (i při vědomí, že výsledky v příštích letech násobně trumfnou Star Wars i sequely Avatara). V Americe si Hobit připsal třetí víkendový triumf v řadě, tentokrát za 21,9 milionu, jež ho vytáhly na průběžných 220 mega. O fous zásadnější je ovšem vědomí, že půlmiliardu už Bitva pěti armád pokořila na zbývajících kontinentech, takže Jacksonův fantasy flák přepočítává v globálu celých 722 mega. Výkonnost víc než slušná!

Ani na dalších místech se nic nezměnilo: Stříbro obhájil slušně hodnocený muzikál Čarovný les, který těží ze spousty ověřených pohádek, ze slavné předlohy z Broadwaye a ze star-power Deppa nebo Meryl Streep. O víkendu přisypal málem další dvacku a díky tomu má po jedenácti dnech v distribuci na kontě úctyhodných 91 milionů. Tomu se říká dobře vytěžené svátky.

Mezi Vánoci a Novým rokem, kdy Amíci tradičně berou kina útokem, se náramně dařilo i válečnému dramatu Nezlomný. Srdceryvné retro, jež je druhým režijním počinem Angeliny Jolie, nastřádalo už 87 milionů, což je na film bez velkých hereckých hvězd i bez oscarového virválu kolem sebe úctyhodné číslo. Angelina rozhodně nebude mít problém splašit peníze i na svůj další projekt. Jen škoda, že nepůjde o Wanted 2 ani dvojku Mr. & Mrs. Smith, ale určitě zas o nějaké „důležité“ a hluboce lidské drama.

Na čtvrtém místě můžeme spatřit jedinou novinku prvního víkendu roku 2015, totiž hororové pokračování Ženy v černém. Studio Hammer si střihlo sequel sympatické žánrovky - tentokrát logicky bez Daniela Radcliffa, ovšem znovu s hustou atmosférou, oldschoolovým stylem a českým datem premiéry (uvidíme 12. února).

Celková kvalita však prý tentokrát pokulhává a i zámořské tržby budou nižší – zatímco jednička se z dvacetimilionového otvíráku odpíchla až k 54 milionům, druhá Žena v černém zažehla motory na patnácti milionech. A nejspíš za mořem skončí tak na 35 melounech. Na skromný britský import bez hvězd to není úplně marné, vlastně jde o větší sumu, než jakou bych čekal. Pokud ale vznikne trojka, pak zamíří nejspíš rovnou do domácností...

Na pátém fleku se drží Noc v muzeu 3. Jejích čerstvých čtrnáct milionů vytáhlo tržby na 89 mega, takže je zjevné, že stovka z Ameriky nakonec v klidu padne. Totální průser je zažehnán. O Vánocích ale Stillerova sterilitka solidně zabrala tak nějak obecně a celosvětově má na kontě 180 milionů. Inu... totální průser bude fakt zažehnán.

TRŽBY NOCÍ V MUZEU

Mezi starými známými harcovníky pokladen pak výrazněji zaujme pouze Kód Enigmy aka The Imitation Game s Benedictem Cumberbatchem na sedmé pozici. Velebená dobovka se aktuálně promítá v 754 kinech a o víkendu z ních zvládla vytěžit velmi sympatických osm milionů. Průběžně to dělá třicítku, což je na prahu oscarových dostihů, do nichž film určitě výrazně promluví, velmi příznivá zpráva pro distribuční společnost bratří Weinsteinů.

 

Do desítky se vešel ještě muzikál Annie, trojka Hunger Games, The Gambler s Markem Wahlbergem a animák Velká šestka.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden bude hodně zajímavé sledovat výsledky trojky 96 hodin, svérázného retra Inherent Vice od P. T. Andersona i černošské truchlohry za Martina Luthera Kinga jménem Selma.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace