Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #278 o Marvelu a Maxovi


ikona
Mr. Hlad
Víkendový výplach
Co jste nevěděli o Šíleném Maxovi? Jak mohl vypadat ostrov v Jurském parku? A jak zremixovat Strážce galaxie?  

První letošní výplach

Režisér týdne
Dnes se podíváme na kariéru francouzské legendy jménem Jean-Pierre Jeunet. V Hollywoodu se mu moc nelíbilo a jeho Vetřelec: Vzkříšení je považován za nejslabší kousek z téhle sci-fi tetralogie, ale filmy jako Město ztracených dětí a především Amélie z Montmartru z něj udělaly žijícího klasika. A aby toho nebylo málo, jeho svérázný vizuální styl víceméně zajišťuje, že jeho práci poznáte kdykoliv.

Remix týdne
Strážci galaxie byl jeden z nejzábavnějších filmů loňského roku a taky jeden z nejúspěšnějších. Fandů má dost a jedním z nich je i Mike Relm, jenž se rozhodl přestříhat je a udělat z nich ne nový a osobitý trailer, ale něco malinko jiného. Relm sází víc na zvuk než na klasické filmové propriety a jeho video má podtitul remix. Není těžké uhodnout proč.

 

Plakát týdne
V létě do kin dorazí Jurský svět a i když trailer zatím úplně nepřesvědčil, nejspíš se většina z nás potichu těší. Konec konců Jurský park byl pro dnešní třicátníky jedním z nejzásadnějších filmů vůbec a když dinosauři Stevena Spielberga přišli do kin poprvé, byla to větší událost než uvedení prequelové trilogie Hvězdných válek. Anthony Petrie taky nejspíš patří mezi fandy a od devátého ledna bude vystavovat v Gallery 1988 v Los Angeles. A k vidění tam budou zajímavé věci.

 

Zajímavosti týdne
V létě dorazí i Šílený Max: Zběsilá jízda a na to se opravdu hodně těšíme. Připomenout si staré pecky, v nichž Mel Gibson jezdil australskou pustinou a bojoval o kapku benzínu a holý život, ale asi nebude od věci, jsou to celkem staré kousky a i když jednička a dvojka mají svoje VIMko, nejspíš se najde dost lidí, kteří s těmihle klasikami od protinožců ještě nepřišli do styku. Jejich chyba. Každopádně tady se můžete dozvědět pár zajímavostí o celé trilogii.

 

Divadlo týdne
Pokud čas od času vyměníte kino za divadlo, určitě jste zjistili, že tu na Transformers nebo Avengers jen tak nenarazíte. To samozřejmě nemusí být problém, zajímavých příběhů, u nichž nic nevybuchuje a je možné odvyprávět je na jevišti, není málo, ale když už byste do divadla chtěli vytáhnout hardcore filmového fandu, možnosti tu jsou. Sice si budete muset zajet do Anglie, ale divadelní verzie hororové komedie Edgara Wrighta Soumrak mrtvých by za to měla stát. Své požehnání jí dal i samotný Simon Pegg.

 

Blitky týdne
Na MovieZone jsme nejhorší filmy roku už vyhlásili, ale se skromností, která je nám vlastní, rádi uznáme, že na tohle video nemáme. Pravda, cpát vedle Transcendence a Zimního příběhu Non-Stop nebo dokonce Robocopa je trochu divné, ale na druhou stranu když už tam byly ty sebeshazovačné hlášky tak hezky umístěné, byla by velká škoda jich nevyužít.

Marvel týdne
Všichni asi tak nějak tuší, že než přišli Avengers dostali svou sólovku Thor, Captain America i Iron Man a dokonce i Hulk, i když měl trošku jiný ksicht. Dát tyhle filmy za sebe a srovnat je podle data premiéry by však bylo přeci jen trošku jednoduché, některé události v Marvel Universe se totiž děly zároveň a člověk by v tom mohl mít taky docela bordel. Naštěstí je tu tohle video, které vám spolehlivě řekne, kdy se co stalo a k čemu to celé nakonec vedlo.

 

Loňský rok týdne
Rok 2014 jsme úspěně přežili, i když to někdy bylo o fous nebo o nervy. Odškrtnout si ho ale můžeme. Každopádně jen člověk, co celý den seděl doma a čuměl a Ordinaci v růžové zahradě by asi mohl říct, že se v televizi nic zajímavého nedělo. Tenhle čtyřminutový sestřih vám dá dost důvodů k tomu abyste si na minulých dvanáct měsíců občas vzpomněli i v budoucnu.

 

Tom Cruise týdne
Emily Blunt letos natočila s Tomem Cruisem dobré ale bohužel komerčně ne úplně úspěšné sci-fi Na hraně zítřka. Teď má v kině pohádkový muzikál Čarovný les a její herecký parťák James Corden ji před kamerou ukecal, aby ukázala, jaké to je s Cruisem pracovat. Tenhle trpaslík s absolutním nadšením a zapálením pro práci je totiž dost neobvyklý člověk. A Blunt ho zvládla celkem vystihnout.

 

Duel týdne
Minule jsme vybírali nejvydařenější filmovou párty a jelikož žádný film nedostal extra velký počet hlasů a spíš jste přišli s hromadou očekávaných, ale i velice originálních nápadů, klikněte si pro inspiraci sem a vyberte si, co by vám vyhovovalo.

 

Dnes se ještě jednou vrátíme do loňského roku. Zajímalo by nás, který film jste v kině loni minuli a nejvíc vás to mrzí. Název, ale klidně i víc názvů, pište do titulku a v textu se rozkecejte.

Za týden zdar.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace