Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Filmový průvodce rokem 2014


ikona
KarelR
tématop 10top 5top10
Nejlepší akčňáky, dramata, komedie, romance a sci-fi hezky na jednom místě. 

Filmový rok 2014 se pomalu chýlí ke konci a je čas rekapitulovat. Brzy samozřejmě dojde na klasické redakční výběry toho nej, ještě předtím si ale můžete projet 25 letošních filmů, které rozhodně stojí za pozornost. Nutně se nejedná o výběr toho úplně nejlepšího, na co jste letos mohli narazit. Spíš jde o malého žánrového rádce, který rekapituluje akčňáky, dramata, komedie, romance a sci-fi, se kterými tak úplně nešlápnete vedle a jdou vstříc různým filmovým náladám. V každé sekci se nachází pět kousků, jež vždy komentuje verdikt z místní recenze. Takže... jo, z těch pěti stránek textu si poctiví čtenáři odnesou jen tenhle odstavec.

AKČŇÁKY - DRAMATA A THRILLERY - KOMEDIE - ROMANCE A DRAMEDIE - SCI-FI

22 Jump Street

Mám plýtvat superlativy, nebo stačí napsat, že je 22 Jump Street ještě o ždibíček lepší než první díl? Sice už logicky nemá tak svěží a překvapivý styl, Lord s Millerem to ale dobře vědí. A tak překvapují o něco nenápadněji, mistrně utahují komediální šrouby a vůbec se srdnatě snaží o to, aby vás nenechali ani na vteřinu vydechnout. Na řadu scén proto budete s chutí vzpomínat ještě dlouhé hodiny po návštěvě kina. A je jen otázkou času, než zatoužíte po neodvratné druhé projekci. (9/10) (KarelR)

 

Fakjů pane učiteli

Jedna z nejlepších komedií roku kupodivu pochází z Německa. Fakjů pane učiteli je přesně tím drzým odvazem, který slibuje český název, a disponuje zdaleka nejvýživnějším českým dabingem za poslední roky. Když už ne kino, doma je to povinnost! (8/10) (KarelR)

 

Grandhotel Budapešť

Další přehlídka andersonovské podivnosti? Zčásti určitě. Grandhotel Budapešť je ale především nahláškovaná komedie s geniálním Ralphem Fiennesem, která chytne a už nepustí. Wes v ní opět srší brilantními nápady a nezapomenutelnými postavičkami, nejvíc ale potěší, že to všechno slévá do nostalgického koktejlu plného bláznivých ingrediencí, ze kterého budete usrkávat s velikým úsměvem na tváři. Paráda! (9/10) (KarelR)

 

Lego příběh

Everything is awesome? To si teda pište! Phil Lord a Chris Miller stvořili neúnavný animovaný milník, všeobjímající piedestal pro nejkreativnější stavebnici na světě. A to je jen začátek, Lego příběh vás totiž doslova uhrane spoustou přesně vysoustružených gagů, za kterými se ale skrývá i, ehm, chytrá a dojemná nadstavba. Zkrátka se připravte na vysokooktanový životabudič, jenž drtivě překonává vysoko nastavená očekávání. A vlastně se přitom ani moc nezapotí. (10/10) (KarelR)

 

Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana

Sherman chtěl machrovat na spolužačku a díky stroji času nadělal v minulosti pořádné problémy. Teď musí se svým tátou – psím géniem Peabodym – všechno napravit dřív, než bude pozdě. Zběsilá akční jízda plná skutečně skvělých honiček a inteligentních vtipů pobaví prcky i starší publikum. Překvapivě hodně zábavný animák, který okamžitě strhne a sype na diváky jeden nápad za druhým. A dabing je skvělý! (8/10) (Mr. Hlad)

 

AKČŇÁKY - DRAMATA A THRILLERY - KOMEDIE - ROMANCE A DRAMEDIE - SCI-FI

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace