Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Spider-Man míří zpět k Marvelu?


ikona
KarelR
captain america: civil warmarvelspider-man
Že by bezradnost v Sony pracovala v náš prospěch? 

Se Spider-Manem se v posledních týdnech děly dost divoké věci. Hack studia Sony odhalil zákulisní informace, které potvrdily řadu dlouhodobých spekulací, a ve finále jsme se dozvěděli, že má Spider-Man velmi blízko k začlenění se do marveláckého filmového vesmíru. Čemu se dá věřit a co jsou jen spekulace a dávno zavržené interní nápady? Se Spideym to teď není zrovna jednoduché, ale pojďme do toho.

 

Primárně je potřeba zmínit, že Amazing Spider-Man 2 položil pavouka na lopatky. Film sice utržil přes 700 milionů dolarů, v Sony na něm prý vydělali pouhých 65. Že může jít jen o drb nebo o účetní kouzla? Jistě. V každém případě ale šlo o nejméně výdělečný pavoučí film a zároveň o projekt, který byl interně kritizován dávno před premiérou. Prezident Marvelu Alan Fine se už předloni netajil tím, že mu celý scénář a tón přijde totálně mimo. A třeba skladatel James Horner odmítl na filmu pracovat, protože mu celý jeho konec přišel hrozný.

Další maily odhalily třeba pokusy o návrat Sama Raimiho, podivné plány na animák, který by mohli režírovat Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh), a po studiu koloval také nápad na další reboot, ve kterém by se starší Peter Parker utkal s Kravenem (ano, podle klasiky Kravenův poslední lov). Nejdůležitější nicméně byly debaty s Marvel Studios, při nichž se soustavně řešilo Spideyho připojení k marveláckému filmovému vesmíru. Bratři Russové (režiséři Captain America: Návrat prvního Avengers) mají skoro jistý dohled na oběma díly Avengers: Infinity War. I přesto se ale nabízeli, že by produkovali spider-manovský reboot, který by omezil romantiku a soustředil se na unikátní úděl hlavního hrdiny.

Mail od Prezidenta Marvelu Alana Finea o Amazing Spider-Manovi 2 (17. září 2012)

Můžou se tyhle plány proměnil v realitu? Poslední zprávy hovoří o tom, že je dohoda mezi Sony a Marvelem důkladně nachystaná a v lednu by se mohla uzavřít. Detailům bych zatím stoprocentně nevěřil (navíc se můžou změnit), všechno by ale mělo proběhnout tak, že se nově obsazený Spider-Man poprvé objeví v Captain America: Civil War. V tom případě by Sony zaplatilo 25% filmu (= část zisků by šla do jejich kapsy) a Marvel by zaplatil 25% nové Spideyho sólovky (= to samé). K tomu by v Sony mohli do sólovky obsadit dvě marvelácké postavy (zájem je prý hlavně o Kapitána Ameriku), pořád ale není úplně jasné, kdo by měl nad vším kreativní kontrolu.

V Sony by pochopitelně schvalovali Spider-Manův kostým a casting (proslýchá se zájem o Logana Lermana), pár Spideyho scén v Civil War a scénáře jeho sólovek. Směr postavy by ale zřejmě udávali v Marvelu (u Sony dobře vědí, že by to značce jen prospělo) a její cesta by byla následující: 2016: Captain America: Civil War, 2017: první sólovka, 2018: Avengers: Infinity War, 2019: druhá sólovka.

 

První sólovku by přitom v Sony rádi viděli v rukou Drewa Goddarda (Chata v lesích) a navazovala by na události Civil War, takže žádné mazání se s dalším originem. Pavoučí superhrdina by tak mohl učinit velký krok kupředu, fungovat v kontextu netradičního světa a konečně mít dohled, který by naplno vytěžil jeho potenciál. Že to zní příliš dobře na to, aby to celé byla pravda? Nezapomínejme na to, že by tahle studiová spolupráce byla značně komplikovaná a jejím důvodem zůstává bezradnost Sony, jak se Spider-Manem natočit dobrý film. Za současné situace by ale šlo o nejlepší řešení, v jaké můžeme reálně doufat (Sony Spideyho jen tak nevrátí a u ledu ho nikdo nenechá), pročež musíme doufat, že je to celé alespoň z půlky pravda. A že se v lednu dozvíme, jestli se Peter Parker opravdu vrací domů. I když tak trochu polovičatě.

---

Vytáhni v hospodě: Pokud stále doufáte v regulérní pokračování Amazing Spider-Mana 2, možná vás bude zajímat drb o tom, že se Andrew Garfield nedostavil na říjnový večírek hlavounů Sony. A i když se na poslední chvíli omluvil, okamžitě prý dostal padáka.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (45)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace