Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Listopad 2014


ikona
KarelR
blu-raydvd
Minulý měsíc patřil velkým blockbusterům a Ethanu Hawkeovi s bouchačkou. 

V listopadu jste si mohli domů pořídit pár nových blockbusterů, především ale na pulty obchodů dorazila rozšířená dvojka Hobita. Že jste nad Jacksonovou ságou dávno zlomili hůl? Nevadí. Není nic jednoduššího, než místo toho sáhnout po sci-fi Predestination a nechat si pořádně zamotat hlavu.

 

Hobit: Šmakova dračí poušť
Vyšlo: 5. listopadu 2013
Cena: 539 Kč (5x DVD), 798 Kč (3x Blu-ray), 1078 Kč ( 2x 3D Blu-ray + 3x Blu-ray), 1598 Kč ( 2x 3D Blu-ray + 3x Blu-ray + klíč Ereboru), 2248 Kč ( 2x 3D Blu-ray + 3x Blu-ray + soška)

Nejslabší díl trilogie a ani bych to moc nesváděl na stigma prostředního filmu. Ve Šmakově dračí poušti je spousta scén, které mohly být naprosto ultimátní. Jackson ale udělal ze sudů trikovou hrůznost a Šmaka vlákal do pitomého souboje s trpaslíky, čímž druhého Hobita poslal do škatulky zcela průměrné fantasy výplně. Je rozšířená verze o něco lepší? Ano, stejně jako u jedničky se jedná o kompaktnější a zajímavější sestřih, po kterém se ke kinoverzi už nevrátíte. Dojmu, že to celé mohlo být o úroveň lepší, se ale stejně nezbavíte. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Predestination
Vyšlo: 26. listopadu 2014
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Téměř neviditelná sci-fi, u níž si rozhodně neřeknete, že se její tvůrci flákali. Bratři Spierigovi stvořili malý žánrový klenot, vedle kterého vypadají ostatní filmy o cestování v čase jako přímočaré hrátky pro děti. Sice je tu jen Ethan Hawke s kufříkem a oslnivá debutantka Sarah Snook, takže se musíte rychle naladit na tu správnou notu. Pokud to ale zvládnete, odměnou vám bude dokonalý důkaz toho, že můžete i z malého rozpočtu vykřesat interesantní a originální počin. Jen pozor na jednu věc - pokud možno si o Predestination nikde nic nečtěte. Spoilery občas číhají i v synopsích! (8/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Úsvit planety opic
Vyšlo: 26. listopadu 2014
Cena: 268 Kč (DVD), 538 Kč (3D Blu-ray + Blu-ray), 628 Kč (3D Blu-ray + Blu-ray ve Steelbooku), 718 Kč (Blu-ray + Blu-ray zrození planety opic), 3148 Kč (Cézarova válečná kolekce - všech 8 filmů na Blu-ray)

Ať už vám Zrození planety opic sedlo víc nebo míň, jeho pokračování rozhodně patří mezi sequely, které mělo smysl točit. Ruperta Wyatta totiž na režisérské sesli nahradil Matt Reeves (Cloverfield), který do konfliktu lidí a opic vnesl vlastní estetiku a spoustu zajímavých témat a nápadů. Že se tu neřeší nic extrémně objevného? Jistě. Všechno, co je v Úsvitu planety opic vyřčeno, ale stojí za připomínání už proto, že se lidstvo ze svých neobvyklejších chyb doteď nepoučilo. A o moc lepší to do budoucna zřejmě nebude... (8/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Dále v listopadu vyšlo: Blended, Díra u Hanušovic, Jak vycvičit draka 2, Jersey Boys, Magický hlas rebelky, Nebe existuje, Smrtelné lži, Tammy, Transformers: Zánik, V nitru Llewyna Davise, Vejška, Všiváci, Zejtra napořád

Nashle u komediálně silného prosince.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace