Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nolan a osmdesátková virtuální realita?


ikona
KarelR
christopher nolanready player one
Jaký projekt přistál na stole Christophera Nolana a dalších slavných režisérů? 

AKTUALIZACE: Warneři pro Ready Player One nezvažují jen Nolana, ale také Matthewa Vaughna, Edgara Wrighta, Petera Jacksona a především Roberta Zemeckise, na jehož filmy román odkazuje.

---

Interstellar už má na kontě půl miliardy dolarů a Christopher Nolan by měl pomalu začít přemýšlet o tom, čím nás ohromí příště. Je úplně jasné, že je každý den bombardován množstvím nabídek. Doteď ale víme jen o jediné, a tou je adaptace románu Ready Player One.

Sci-fi o teenagerovi z roku 2044, který se snaží vyhrát majlant ve virtuální realitě zvané Oasis, se Nolanovi snaží udat jeho domovské studio Warner Bros. Kniha Ernesta Clinea byla před pár lety velký hit a Warneři hned koupili její filmová práva, načež nechali Zaka Penna (X-Men: Poslední vzdor, Neuvěřitelný Hulk) sepsat scénář. Hlavní lákadlo Ready Player One je prý v tom, že se hlavní hrdina ocitne ve virtuální realitě, kde se probíjí kupředu díky svým znalostem osmdesátkové popkultury. Což je vzhledem k tomu, že Hollywood tuhle dekádu poctivě ždíme dodnes, velmi atraktivní dějové podloží.

 

Největší problém je podle všeho v tom, že nebude zrovna levné sehnat všechny osmdesátkové propriety do jednoho filmu. A jestli někdo může srazit jejich cenu, je to právě Nolan, který by byl pro držitele práv jistou zárukou kvality. Má ale britský režisér zájem o další velkou sci-fi? A vůbec o projekt, který stojí na tuně filmových odkazů? Pokud ne, láska k osmdesátkám jistě přiláká spoustu podobně slavných jmen. A nikdo by se nedivil tomu, kdyby Warneři s touhle variantou tak trochu počítali.

---

Vytáhni v hospodě: Nolan se u Colberta snaží nevyspoilerovat Interstellar.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace