Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Terminátoří sága: Ohlédnutí za teasery


ikona
KarelR
arnold schwarzeneggerterminatorterminator 5
Jak šel čas s Arnoldem. A bez Arnolda. 

Dnes večer se bude zuřivě klikat na teaser Terminator Genisys, ve kterém si Arnie konečně užije plnokrevný herecký comeback. Není velkým tajemstvím, že se od filmu Alana Taylora (Thor: Temný svět) nečekají moc pěkné věci. Má totiž být důkladně provázaný s prvními dvěma filmy a představit nám alternativní rok 1984, ve kterém Sarah Connor není ustrašená servírka, nýbrž velmi akční produkt výchovy Arnieho terminátora. Ten v sedmdesátých letech nezachránil její rodiče. A tak se musel přeprogramovat do otcovské role, která v jeho očích neobnáší sociální interakce, ale především výuku zbraňových prostocviků.

 

Ano, zatím to zní dost nebezpečně. Než ale dostaneme první velkou dávku záběrů, ve které se naplní všechny obavy, pojďme se podobně jako minulý týden u Star Wars ohlédnout do minulosti. Terminátoří teasery totiž posledních 30 let dostávají hodně slušnou péči. A tak má pátý díl těžké soupeře už při svém upoutávkovém debutu.

Terminátor (1984) - V.I.M.

Na svou dobu dost luxusní upoutávka, Cameron ostatně věděl, že pro svoji maličkou sci-fi potřebuje hodně teaserové muziky za málo peněz. Zajímavá zápletka, patřičně špinavý feeling, hutný osmdesátkový voice-over... není divu, že to byl hit.

Terminátor 2: Den zúčtování - V.I.M.

Teaserová legenda, která vyšla devět měsíců před premiérou T2 a nastartovala ve své době vůbec nejdelší trailerovou kampaň. Tahle scéna pochází ze scénáře původního Terminátora, Cameronovi se ale líbila natolik, že z ní za 150 000 dolarů udělal zatraceně drahý teaser na dvojku (režíroval ho mimochodem sám Stan Winston). Jeho hlavní účel? Vysvětlit publiku, proč se Arnold může vrátit ve druhém filmu.

Malý bonus: Druhý teaser (se záběry z filmu) šikovně tají, že se Arnold přesunul na stranu dobra. Tenhle twist Cameron prozradil až v poslední upoutávce.

Terminátor 3: Vzpoura strojů

Poprvé bez Camerona a s trochu pochybnou zápletkou (ještě silnější terminátor, co ničí terminátory... a je to ženská!). Mostow ale na člověka vysype tolik explozí a líbezně fyzické akce, že Vzpoura strojů už napoprvé vypadá dost lákavě. Škoda, že chybí brilantní "Desire is irrelevant. I am a machine!"

Terminator Salvation

Druhý trailer Terminator Salvation doteď patří mezi nejlepší upoutávky 21. století. Špatný ale rozhodně není ani teaser, kterému sice citelně chybí Arnold, alespoň ale nabízí atraktivní postapokalyptický svět a naléhavý Baleův voice-over.  A finální hrátky se slavnou melodií jsou vyloženě fajn.

Který z terminátořích teaserů se vám líbí nejvíc? A máte po téhle nostalgické chvilce větší nebo naopak menší víru v Terminator Genysis? Dejte vědět v diskuzi.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace