Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hunger Games rekordy nelámaly. Trojka polevila.


ikona
Cival
hunger gamestržby
Katniss už není co dřív... 

Suverénně nejvyšší otvírák roku si připisují třetí Hunger Games. Na jejich 123 milionů nemají ani stomilionoví Transformeři, ani devadesátimilionový šik složený z Kapitána Ameriky, Spider-Mana, Strážců Galaxie, X-menů a Godzilly.

 NEJVĚTŠÍ OTVÍRÁKY ROKU 2014

Tak nějak se ale počítalo s tím, že Hunger Games bez větší námahy vybojují i titul nejúspěšnějšího projektu roku v amerických pokladnách. Jednička totiž utržila 408 mega a dvojka dokonce 424 milionů - jenže oba tyhle blockbustery odstartovaly s víc jak 150 miliony, což je suma, které se trojka ani nepřiblížila.

TRŽBY FILMŮ ZE SÉRIE HUNGER GAMES

 

A pokles výkonnosti bude cítit. Oněch 331 milionů, které poctivě střádali letos prozatím nejúspěšnější Strážci Galaxie, tentokrát nebude tak snadno a rychle dostupných. Je to trochu zarážející propad, protože dvojka byla hodnocena lépe než původní film. Na druhou stranu to ale jasně dokumentuje, že Hunger Games nějakým věčným fenoménem být nemůžou a že se okoukávají tak, jako se třeba okoukávala Twilight sága.

NEJ PRVNÍ VÍKENDY HISTORIE

Navíc tohle rozsekávání posledních dílů už poněkolikáté působí jen jako prázdná snaha vydolovat ještě víc peněz ze série, která by si vystačila se třemi filmy. Očekávání nové premiéry se tím rozhodně nestupňuje, spíš naopak. A jen lehce naprůměrné, nikterak vzrušující recenze (viz i ta Hladova) asi taky desítky milionů přivábit nemohly... proto rekordy tentokrát nepadají.

 

Dvacet milionů si připočetl disneyovský superhrdinský animák Velká šestka a díky tomu má po třetím víkendu na účtu sympatických 135 mega. Za trochu šťastnější konstelace se mohl v klidu tlačit k dvoukilu jen z Ameriky, asi mu ale ublíží nástup Tučňáků z Madagaskaru v příštím týdnu.

Patnáct milionů na bronzové příčce přidal Nolanův Interstellar. Zisky padají rychleji než v minulém týdnu - aktuální pokles o 46% na vyloženou trvalku neukazuje, mocně ale mezitím naskakují výnosy z Asie a Evropy, díky čemuž má tohle epesní sci-fi na kontě už 449 mega.

 

Výrazně rychleji, rovnou o dvě třetiny, ovšem propadly víkendové tržby Návratu blbýho a blbějšího. Bláznivá komedie s Jimem Carreym a Jeffem Danielsem má díky necelým čtrnácti milionům aktuálně na kontě 57 mega. Stomilionový hit z toho zjevně nebude... a trojku taky neradno očekávat.

Zbytek snímků už víkendovými zisky nepřekonal tři miliony: Za Fincherovou skvělou Zmizelou je nevýrazné sportovní drama Beyond the Lights a nezávislá oddychovka s Billem Murraym St.Vincent.

 

Do desítky se pak vešla ještě válečná Železná srdce, skvělá nezávislárna Birdman a vyhoupla se i Teorie všeho o Stephenu Hawkingovi, které k milionu a půl a desátému místu stačilo uvedení ve 140 kinech.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se Tučňáci z Madagaskaru postaví Šéfům na zabití 2. Jak to otřese s pozicí Hunger Games?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace