Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 7 originálních listopadových filmů


ikona
KarelR
téma
Ostří chlapi, originální romantika a samozřejmě... Nouléééén! 

Letošní listopad nabízí hned několik zajímavých neznačkových filmů, kupodivu se ale všechny vtěsnaly do prvních dvou týdnů. Druhou půlku měsíce totiž ovládnou Hunger Games a Tučňáci z Madagaskaru, se kterými se sci-fi od Nolana nebo válečný akčňák s Bradem Pittem zřejmě nechtějí dostat do křížku. Člověk se jim ani moc nediví. I když... tady se cílovky zas tak neprolínají, no ne?

 

6. listopadu

Boj sněžného pluhu s mafií

Severských koprodukcí není nikdy dost. Obzvlášť těch se Stellanem Skarsgårdem, který se po šaškování ve dvojce Thora vrací k ambicióznější látce. Tedy... ambiciózní, pokud do téhle kategorie počítáte mrazivou gangsterku, ve které se norský řidič sněžného pluhu mstí za smrt syna. V originále se prý novinka Hansa Pettera Molanda jmenuje Výjimečný idiot. Takže vážně netuším, co z tohohle žánrového mixu vyleze.

 

Frank

Když se Michael Fassbender rozhodne absolvovat celovečerák, ve kterém nosí obří plastovou hlavu, je skoro hřích mu nevěnovat pozornost. Frank si ji ale zdaleka nezaslouží jen kvůli tomuhle drobnému detailu. Ohlasy z Varů zvou mimo jiné na niternou hudební odyseu, která je tak trochu... alternativní. Ale nelekejte se - k tomuhle přízvisku se často přidává i slůvko zábavná, umělecká nuda by tudíž hrozit neměla.

 

Interstellar

Těžkotonážní pecka podzimu, nad kterou se poslední týden nadšeně i zklamaně debatuje. Ať už jste Interstellar viděli nebo ne, ať se vám líbil nebo ne, nelze popřít, že jde minimálně ve fandovských kruzích o zásadní kousek, nad kterým se bude stejně jako nad Dokonalým trikem a Počátkem rozjímat ještě pěkných pár let. Nolan to tedy znovu dokázal. A přestože nevyvolal jednoznačné nadšení, i nadále se můžeme radovat z jeho filmařské vervy, která snad inspiruje pár podobně laděných originálních projektů.

 

Zmizení Eleanor Rigbyové

Jeden vztah, dva úhly pohledu. Zní to jako dost banální nápad, před Zmizením Eleanor Rigby se ale nikomu nepodařilo natočit dva filmy o tom samém láskyplném vzplanutí. Filmového experimentu Neda Bensona bychom si tak měli vážit už kvůli jeho originalitě. Naštěstí u ní ale nezůstalo a výsledkem je prý docela povedené dramatické duo, u kterého se zapáleně debatuje o tom, která verze příběhu je lepší. Pokud v tom už máte jasno, hoďte svůj názor do diskuze!

 

13. listopadu

Leviathan

Chcete vědět, jak se dnes žije na ruském maloměstě? Odpovědi podle všeho nabízí skvěle přijaté festivalové drama Leviathan, které reflektuje spoustu současných ruských problémů a zároveň nabízí tragický příběh jedné obyčejné rodiny. Pomalá a psychologicky výživná podívaná s mocnou hudbou Philipa Glasse? Lákává to nabídka!

 

Get on Up - Příběh Jamese Browna

Chadwick Boseman bude za pár let oslavován jako marvelácký superhrdina Black Panther, jeho kariéra ale touhle rolí zdaleka nezačíná. Boseman si totiž po slavném baseballistovi Jackiem Robinsonovi zahrál další černoškou hvězdu - krále soulu Jamese Browna. Éhm... takže standardní hudební biografie? Ohlasy zatím lákají na lehký nadprůměr, tak snad nepřehánějí a nebude z toho další životopisná zbytečnost.

 

Železná srdce

V době superhrdinů, jejichž protivníci odmítají prolévat krev, je každý hutnější akčňák svátkem. A Železná srdce těší dvojnásob, jelikož se jedná o nekompromisní tankové drámo, ve které se přejíždí z akce do akce a zbývá u toho čas jen na pár cheesy citátů z Bible. Někomu to možná k plnokrevnému zážitku stačit nebude. Dokud ale nacisté padají po desítkách a Brad Pitt je za borce první kategorie, já jsem s novým Ayerem spokojený.

 

Co jste si vybrali z listopadové nabídky? Pochlubte se v diskuzi a nashle v prosinci.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace