Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #269 o Call of Duty a volbách


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak vypadá New York podle Martina Scorseseho? Chystáte se hrát nové Call of Duty? A proč nesmí Darth Vader k volbám?  

První listopadový výplach

Akce týdne
Hry Call of Duty jsou sice komerčně totálně úspěšné, hardcore hráči jim ale na chuť nikdy moc nepřišli a „seriózními pařany“ jsou občas trošku vysmívané. Na druhou stranu komunita fanoušků je obrovská. Je celkem fuk, na kterou stranu barikády patříte, ale asi se shodneme na tom, že live action trailery ke Call of Duty jsou vždycky pecka. Viděli jsme Roberta Downeyh Jr. ve stíhačce i řádění veterána Sama Worthingtona a nováčka Jonaha Hilla. Nejnovější díl s podtitulem Advanced Warfare bude v obchodech v pondělí. A v upoutávce na něj řádí Taylor Kitch a za kamerou byl Peter Berg. A objeví se i Emily Ratajkowski.

Vysvětlovačka týdne
Horor Chata v horách patří mezi největší žánrová překvapení posledních let a bylo na něm vidět, že tvůrci jsou fandové. Chytit všechny odkazy a narážky ale byla hodně těžká práce i pro člověka, co dokáže vyjmenovat všechny mrtvoly ze série Pátek 13. Naštěstí tu máme internet, kde se vždycky najdou lidé, kteří to nejpodstatnější udělají za vás.

 

Monstra týdne
Fandové Vetřelců a Predátorů se budou ještě asi hodně dlouho hádat o tom, který z mimozemských zabijáků je větší drsoň. Sice už párkrát sily změřily a v comicsech i počítačových hrách to nedopadlo špatně, domov však mají na filmovém plátně a tam jejich střety dopadly tak, že by na to nejspíš nejradši všichni zapomněli. Na čí stranu se postavíte vy, je celkem fuk. Ale pokud chcete své favority podpořit, můžete to udělat parádními plakáty.

Dýně týdne
Halloween je svátek, který u nás moc příznivců nemá. Konec konců málokdo chce kupovat hromadu sladkostí jen proto, aby je rozdal cizím fakanům, co se mu jdou večer dobývat na dveře převlečení za strašidla. Osobně mezi militantní antihalloweenisty nepatřím, ten svátek mi je stejně ukradený jako třeba velikonoce, ale na druhou stranu respektuji to, že si někdo dá práci a udělá z dýně robota R2D2, který se navíc dá dálkově ovládat.

 

Hvězda týdne
Bill Murray je jedním z těch komiků, kteří se nebojí ani vážných rolí, ale vždycky, když dostanou šanci vyblbnout se před kamerou, stojí to za to. Za mořem má až kultovní statut a fakt, že nedostal Oscara za Ztraceno v překladu, dodnes spoustu jeho fanoušků štve. A oprávněně, protože tam byl skvělý. Teď tu máme video s jeho nejlepšími momenty. V Hollywoodu už je nějakých třicet let, takže je na co koukat.

 

New York týdne
Když se podíváme na filmy Martina Scorseseho, vypadá to, že se neobejde bez dvou věcí. Tou první je Leonardo DiCaprio, respektive Robert De Niro, a druhou New York. Scorsese tohle město zná a evidentně ho miluje minimálně stejně jako třeba Woody Allen. A jeho ducha dokázal na filmovém plátně zachytit jako málokterý režisér.

 

Válka týdne
Hvězdné války nejsou úplně seriózní série. Na to je v nich až příliš mnoho jediů. Každopádně se smrtí se tu nikdo nikdy moc nepáral. Otázka ale je, kolik lidí vlastně ve světě George Lucase doopravdy umřelo. Kdo viděl první Clerks, určitě si pamatuje na debatu, kterou vedl Dante a Randall o tom, že v Návratu Jediho musela být Hvězda smrti plná dělníků a nejenom vojáků, protože obyčejný voják neumí nainstalovat hajzl. Ale našli se lidi, kteří to celé chtějí vědět co možná nejpřesněji a tak si počet mrtvol v původní trilogii spočítali.

 

Volby týdne
Na východě Ukrajiny se regulérně válčí, ale parlamentní volby ukázaly, že lidé jsou ochotni jasně a nahlas říct, co si o sousedské pomoci Ruska a lidí, kteří mu drží palce, myslí. A byla u toho i sranda. Viktor Shevchenko, který si legálně změnil jméno na Darth Vader a kandiduje do parlamentu, se totiž rozhodl k urnám taky přijít a rovnou v kostýmu, ale narazil na problém. Odmítli mu dovolit hlasovat, dokud si nesundá masku. Celkem to dává smysl, fandovství je pěkná věc, ale má své hranice. Každopádně pan Vader si teď stěžuje, že mu nebylo dovoleno volit. Ale bral to sportovně. Podle něj prý Galaktické impérium stejně vyhraje. Když by se prý dostal do parlamentu, vyhodil by z něj všechny politiky, kteří nic nedělají, a nahradil je počítači.

 

Řidič týdne
Pár výplachů zpátky jste mohli vidět reklamu na auta od společnosti Lincoln, v nichž Matthew McConaughey seděl za volantem, mluvil s býkem a byl u toho cool. V podstatě to působilo divně, ale zajímavě. A zaujalo to i Jima Carreyho, jenž se rozhodl zkusit to taky.

 

Duel týdne
Minule jsme po vás chtěli, abyste si vzpomněli na nejlepší scénu s tankem. Padaly z vás pecky jako A-Team, Zachraňte vojína Ryana, Rychle a zběsile 6, Zlaté oko nebo Indiana Jones a poslední křížová výprava. Další inspiraci hledejte tady.

 

Dnes se podíváme na Marvel. V Karlově článku jste se mohli dočíst o comicsových novinkách, které se na nás v příštích letech povalí ze všech stran. Nás by zajímalo, na jakého nováčka od Marvelu se těšíte nejvíc. Nepište tedy prosím sequely, ale zaměřte se na hrdiny, kteří na plátně do letošního roku zatím ještě nebyli. Konkrétně tedy Ant-Man, Doctor Strange, Black Panther, Captain Marvel a Inhumans. Jméno filmu napište do předmětu, v textu se pak rozkecejte.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace