Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

A zase ten Bay! Johna Wicka porazil horor Ouija


ikona
Cival
michael baytržby
Jak se vedlo Reevesovi, Sandlerovi nebo Billu Murraymu? 

Ouha, je tu Ouija! A s ní další úspěch Michaela Baye. Tenhle pán totiž ví, jaké látky produkovat. A po dvojce Očisty, Želvách ninja a čtverce Transformerů si do portfolia přidal další snímek, jenž se objevil v nejužší špici kasovního žebříčku.

Ouija si rovnou dohmátla pro zlato, protože na první pozici pořadí stačilo tentokrát mrzkých dvacet milionů dolarů. Hororová adaptace deskové hry od Hasbra, skrze níž prý můžete vyvolat i ducha a další spirituální zjevy, přitom nestála víc jak pět mega. Kampaň a nasazení do multiplexů si samozřejmě žádají určité investice, dvacetimilionový otvírák a cílení na padesát mega jen z Ameriky ovšem značí, že tenhle podnik bude stoprocentně výdělečný. A přihraje nejen nové zákazníky hračkářstvím, ale dost pravděpodobně i druhý díl kinům - ten ale bude mít vysoko nastavenou laťku pouze po komerční stránce, protože kritici i diváci se shodují, že Ouija je pořádnou srágorou.

 

Ouija je totiž hned po zmíněné Očistě 2 a po Annabelle, která o víkendu opustila TOP 10, prozatím nejúspěšnějším hororem roku. A ani poměrně chabá halloweenská nabídka na tom nejspíš nic nezmění.

TRŽBY FILMŮ PODLE HRAČEK

Druhá příčka připadla Johnu Wickovi. Skvělý comeback Keanu Reevese si vymínil čtrnáct milionů, což je zhruba maximum, na jaké tohle řízné "béčko z jiných časů" mohlo pomýšlet. Americké tržby půjdou přes čtyřicet milionů, uvidíme ale, jestli se náhodou na výdrži pozitivně neprojeví chvála recenzentů i nadšení diváků. Ti by Johna Wicka určitě rádi viděli i podruhé. S ohledem na kasovní výsledek můžou doufat i nadále...

 TRŽBY FILMŮ KEANU REEVESE

 

Bronz si jistila Železná srdce. Ostrý válečný flák od Davida Ayera neklesl ani o polovinu a aktuálně má na kontě příznivých 46 milionů. O tom, že se vyplatí tomuhle fláku fandit, vás přesvědčí imfova pozitivní recenze.

Ještě nižsí propady má Zmizelá: Znovu jen třetinové, což značí jednak přisypání dalších jedenácti milionů, dále pak i vytáhnutí průběžné bilance na 124 mega z Ameriky a čtvrtmiliardu celosvětově. Slušné výnosy!

Pátá příčka připadla animáku The Book of Life aka Kniha života. Jeho dalších deset milionů a prozatímní třicítka jsou uspokojivé, ale nic víc.

 

Na šestou pozici pak úctyhodně vyskočila Weinsteiny distribuovaná nezávislárna St. Vincent, v níž Bill Murray mentoruje malého klučinu. Víkendových osm milionů vydolovaných z dvou tisícovek kin je rozhodně fajn.

V desítce najdete ještě Alexandra, romantiku Co s láskou, Downeyho Soudce a fantasy Drákulu, který to dotáhl zatím na 166 milionů celosvětově.

A mimochodem, novinka Jasona Reitmana s Adamem Sandlerem Men, Women & Children se zařadila mezi vůbec nejméně úspěšné kinofilmy historie! Pánové jsou vyhořelí...

 NEJHORŠÍ OTVÍRÁKY FILMŮ VE VÍCE JAK 600 KINECH

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden zkusí hororáře přilákat znovuuvedení legendárního prvního SAW po deseti letech, Radcliffeovy Horns se dočkají limitovaného uvedení a překvapit zkusí napínák Dřív než půjdu spát. Nejvíc jsme ale zvědaví na drama Nightcrawler s Jakem Gyllenhaalem.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace