Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Ze Zmizelé je trvalka, prosadil se Drákula i Carell


ikona
Cival
david finchertržby
A jak si vedl Downey v seriózní roli? 

S úctou k Pavlovi Landovskému, s uznáním vůči kopálistům i s vážností k volbám... dlouho to vypadalo, že vůbec nejdůležitější událostí uplynulého víkendu bude zatípnutí webovky boxofficemojo.com. Perfektní internetový průvodce světem filmových tržeb nechal jeho majitel Amazon.com přesměrovat na IMDb.com a vypadalo to, že web bude bez náhrady a bez varování zrušen. BOM naštěstí zmizelo z digitálního vesmíru jen na jeden den a v neděli se znovu zhmotnilo. Bez vysvětlení a bez nápověd – snad šlo jen o jednorázový renonc a ne o předzvěst definitivní anihilace v zájmu toho, aby si data o tržbách užívali jen platící uživatelé IMDb.

Každopádně i kdyby tahle bezedná studnice statistik zmizela, na MovieZone zůstanou pravidelné reporty i nadále. Ty ani Amazon nezastaví...

Kasovnímu žebříčku vládne opět Zmizelá. Thriller Davida Finchera po silném otvíráku vyrostl ve velký podzimní hit. Jako jeden z nejlepších filmů roku Zmizelá využila síly velmi pozitivní šeptandy a připsala si dalších 26,8 milionu dolarů, a to při extrémně nízkém poklesu výnosů o 28%. Ze Zmizelé bude trvalka jak sviň.

TRŽBY FILMŮ DAVIDA FINCHERA

Už po deseti dnech má na kontě 76 milionů z Ameriky a 62 ze zbytku světa. Je přitom zřejmé, že v zámoří tržby poletí přes sto padesát mega a celosvětově přes třístovku. Fincher a spol. si můžou mnout ruce a vyhlížet oscarové nominace.

Stříbrnou příčku uzmula fantasy Dracula Untold. Poměrně velkorysá podívaná se sedmdesátimilionovým rozpočtem a českým názvem Drákula: Neznámá legenda schytala v Americe spoustu negativních recenzí, většina z nich se přitom kaboní nad tím, že film neobstojí ani jako krvavý horor, ani jako zábavná epická fantasy. Smutné.

 AMERICKÉ TRŽBY FILMŮ O UPÍRECH

Úvodních 23 milionů je nicméně s ohledem na skromné předpovědi úspěchem, díky nemuž by Universal nemusel – zvlášť po započtení vyšších evropských tržeb (aktuálně šesesát mega) – na téhle produkci tratit. Americké tržby ale nepůjdou ani přes šedesát milionů. Značku se tedy nepovedlo nakopnout tak, abychom se dočkali nějaké nové série... a aby se z Luka Evanse stala velká hvězda.

Bronzová příčka pak patří rozpustulé komedii s ďábelským názvem Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day, ve které jako obyčejný chlápek zase jednou baví Steve Carell. Hodnocení jsou lehce pozitivní, Disneyho ale musí těšit hlavně devatenáctimilionový otvírák. Chytrý rodinný film totiž stál nějakých třicet mega, takže náklady se podaří pohodově zaplatit už z kinodistribuce. Carell holt neselhává.

Brambory loupe panenka Annabelle. Horor navazující na hitovku V zajetí démonů přišel oficiálně na šest a půl milionu dolarů, jen v Americe jich přitom nastřádal už 62 a další šedesátka stihla přitéct z ostatních kontinentů. Strašidelná novinka z producentské dílny Jamese Wana je holt znovu supervýdělečným podnikem.

SROVNÁNÍ VÍKENDOVÝCH TRŽEB HOROROVÝCH HITŮ

Annabelle Warnerům dělá radost, naopak je ale zklamal Soudce s Robertem Downeym jr. Seriózní drama o takových těch ryzích amerických hodnotách, v němž se Downey sbližuje se svým tatíkem Robertem Duvallem, podle dostupných ohlasů vůbec nenaplnilo svůj potenciál – a jednak nudí jako soudní drama, druhak neoslnilo třináctimilionovým otvírákem. Mít slibnou látku poháněnou nejúspěšnějším hollywoodským hercem současnosti a přitom cílit ani ne na čtyřicet milionů z Ameriky, to je velká slabota.

Equalizera na šestce sice sráží silná konkurence, z aktuálních 79 milionů to ale naštvaný Denzel už na to stovku jen z Ameriky dotáhne.

Na sedmičce pak můžeme vidět trefu do poptávky černošského publika. Tuctové drama Addicted o záletné afroamerické paničce, které se zle nevyplatí, že podlehne svým tělesným touhám, sice bylo nasazeno jen do necelých devíti stovek kin. 7,6 milionu (a nejvyšší průměrný výnos na kinosál z filmů první desítky!) je nicméně velkým úspěchem.

Do žebříčku se vešel ještě Labyrint: Útěk, animovaní Škatuláci a blátotlačka s Nicem Cagem Left Behind.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se zkusí prosadit romantika The Best of Me aka Co s láskou, animák The Book of Life a hlavně válečná Železná srdce.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace