Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #265 o zpomalovačkách a Legu


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Kdo je králem hollywoodských zpomalovaček? Jak by vypada kombinace Star Wars a Star Treku? A jsou Pixarovky propojené? 

První říjnový výplach

Režisér týdne
Ať už si o comicsovce Muž z oceli myslíte cokoliv a o jejím režisérovi taky, faktem zůstává, že Zack Snyder si během pouhých pár let stačil vybudovat tak osobitý rukopis, že jeho filmy poznáte okamžitě. Se zpomalovačkami a barvičkami to možná přehání, obvykle ale ví, co dělá a třeba na rozdíl od Paula W. S. Andersona nezačne vizuálně nikdy otravovat. Tady máte sestřih nejefektnějších scén z jeho filmů, kde ovšem z nějakého důvodů chybí právě Superman. Ale pořád je na co koukat.

Teorie týdne
Marvel má svůj Marvel Universe, Hvězdné války taky nejsou zrovna komorní drama a jak to tak vypadá, brzy by velký filmový svět mohl nafasovat i Jason Bourne. Ale zdá se, že je tu ještě jeden filmový velesvět a ten byl malinko pod radarem fanoušků. Nebo by vás napadlo spojovat kovboje Woodyho z Toy Story s Úžasňákovými a Hledá se Nemo i jinak než přes pomrkávání tvůrců? Asi ne. Ale někoho jo a je z toho celkem zajímavá teorie.

Lego týdne
Po některých hercích a umělcích se pojmenovávají školy a ulice, celebrity matlají své ruce do betonu na chodníku slávy a někdo má dokonce takové štěstí, že se jeho jméno použilo jako základ pro název celého subžánru. I když jsou seagalovky srágory. Každopádně málokdo se může pochlubit tím, že by dostal vlatní LEGO figurku a ještě se stal hrdinou hry LEGO Batman 3. Takže režisér, scenárista a fanboy Kevin Smith teď může machrovat i na držitele Oscarů. Myslíte, že takový Sean Penn má něco podobného?

Smrt týdne
Akční sci-fi nářez Na hraně zítřka se řadí mezi nejlepší filmy roku, Tom Cruise si ho ale pořádně oddřel. Z trošku vyčůraného chlapíka v uniformě, který bojiště viděl maximálně při hraní Call of Duty, se musel stát totální zabiják mimozemského šmejdu a nešlo to úplně snadno. Když ale hrdina může napravit svoje chyby tím, že jednoduše začne žít den od začátku, má to o dost jednodušší. Kolikrát ale vlastně Cruise zařval?

Hudba týdne
Star Trek, nebo Star Wars? Pro spoustu lidí je to zatraceně těžké dilema, jako by se měli rozhodovat, které ze svých dvou dětí mají raději. No, ale proč ne oboje? Crossover, ve kterém by Darth Vader světelným mečem urazil kebuli Spockovi a Malý Sokol by si to rozdal na férovku s Enterprise se sice nechystá, ale stačí k finále Nové naděje šoupnout muziku z konce Giacchinova Star Treku a člověk hned vidí, že by to fungovat mohlo a ne že ne.

Kraťas týdne
Jméno Daniel Simo jste možná nedávno na MovieZone zaznamenali. Tenhle chlapík dělá v Hollywoodu ty nejstylovější modely aut, motorek a sci-fi vozítek a jeho práce se zalíbila Michaelu Bayovi tak, že ji hodlá použít jako základ pro sci-fi závodní podívanou Cosmic Motors. Simon ale dělá i jiné věci a podepsal se třeba i pod sakra zajímavý kraťas Similo. Tak se na něj mrkněte.

Česká práce týdne
O tom, že na MovieZone chodí i pár filmařů, víme. A někteří z nich, třeba i začínající, se nebojí podělit se se čtenáři o svá díla, což je vzhledem k tomu, na koho lze narazit v diskusích, chválihodně odvážné. Na druhou stranu na nedostatek upřímnosti si asi nikdo stěžovat nemůže. Teď se můžete mrknout na krátký film Čekárna, který na FAMO natočil náš čtenář Killda. A za sebe říkám, že i když nejde zrovna o originální podívanou, líbilo se mi to dost a vizuálně to vypadá luxusně.

Reality show týdne
Na obrazovkách českých televizí prožily reality show před pár lety velký boom, ale ještě rychleji to skončilo. Ono nebylo moc zábavné koukat, jak v luxusní vile žije parta lidí, kteří byli zajímaví asi jako předpověď počasí pro Mongolsko. Za mořem však tenhle žánr nabízí mnohem víc a dá se tu s trochou snahy najít pár hodně ale fakt hodně bizarních věcí. Televize nabízí kreativním lidem skutečně nekonečné možnosti!

Natáčení týdne
V roce 1977 se změnil filmový svět, když do kin přišly Hvězdné války. Celkem bych chtěl vidět, jak se lidé tvářili, když vycházeli z kina a viděli opus magnum George Lucase, ale dokud u mě před barákem nezastaví doktor Emmett Brown, mám asi smůlu. Každopádně Star Wars na své atraktivitě neztratili nic ani po letech a možnost, jak se podívat na natáčení dílu Impérium vrací úder, tu vlastně existuje. Jen to celé budete mít v trošku menším měřítku.

Duel týdne
Minulý duel jsme věnovali Denzelu Washingtonovi. Podle vás je jeho nejlepší rolí hajzl s odznakem detektiv Alonzo Harris z oscarové krimi Training Day.

Dnes se odpíchneme od Zmizelé. Zajímalo by nás, který film Davida Finchera máte nejraději. Názvy pište do předmětu a v textu uveďte důvody. Vždyť víte.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace