Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #263 o Dreddovi a Halloweenu


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Umí Dredd zpívat? Jak by mohl vypadat film Last of Us? A budou ve Star Wars samurajové?  

Totálně vypláchnutý výplach

Muzikál týdne
V minulosti už nám zazpíval Liam Neeson, Arnold Schwarzenegger i celí The Expendables, teď o sobě dá vědět borec,který nikdy neodloží drsňácký škleb, přílbu a trestní zákoník. Dredd v kinech sice nezabodoval tak, jak by si fandové přáli, rozhodně ale šlo o hodně zábavný a brutální akčňák. O sequel, respektive prequel, se rvou jeho tvůrci i Karl Urban poměrně snaživě, bohužel šance, že se ho dočkáme, je celkem malá. Na druhou stranu s písničkou na rtech se o tyhle věci, jež jsou pro celou západní civilizaci víc než zásadní, bojuje přeci jen lépe.

Amatéřina týdne
Přiznám se, že jeden z nejočekávanějších filmů příštího roku je pro mě b. Na nového Šíleného Maxe čekám už tak patnáct let, od doby, kdy jsem zjistil, že něco takového vůbec existuje. A první upoutávka slibuje hodně velké věci. Naneštěstí to vypadá na materiál, na který se davy a sváteční diváci do kina fakt hrnout nebudou. Ale to je jejich problém. Každopádně hardcore fandů je tu dost. A někteří z nich se rozhodli překopat upoutávku po svém.

Polízanice týdne
Představte si, že se vám rozbije počítač. A dáte ho spravit kámošovi, který si nebude účtovat dva a půl litru, ale celá akce se odbude tím, že mu koupíte pivo. No a teď si představte, že ten kámoš má rád sérii Saw a je to prvotřídní svině. Taková, že vám na obrazovku dá asi tisíc miliard milionů ikonek Google Chrome, ale všechny až na jednu spouští nástroj pekla zvaný Internet Explorer. Tohle je jeden z nejjistějších způsobů, jak ukončit dlouholeté přátelství. A možná se i dostat do kriminálu za to, že někoho umlátíte krumpáčem.

Vzdělávání týdne
Hrdinové ze Sezamové ulice jsou ta největší esa, co se týče učení. Sympaťák Elmo dokáže dětem celkem jasně vysvětlit slova, která neznají, je to zábavné, poučné a navíc to nepůsobí jako učení, což je podstatnější, než si možná myslíte. Teď vám spolu s čerstvou držitelkou Oscara Lupitou Nyong'o vysvětlí, co je to vlastně kůže a na co ji potřebujeme. Je to fajn, ale upřímně – na Roberta De Nira, který se pokouší popsat, co je to herectví a převtělí se kvůli tomu do role hlávky zelí, to nemá.

Karty týdne
Každý, kdo už odrostl Pexesu a Člověče, nezlob se, si snad alespoň jednou v životě zahrál karty, ať už to bylo prší, poker, vole lehni nebo cokoliv jiného. Ať už hrajete v letadle cestou na dovolenou, nebo se pokoušíte tvářit jako Maverick v okamžiku, kdy vaše minulá výplata leží na stole a vy přemýšlíte, jak zaplatíte nájem, pokud má člověk naproti vám v ruce lepší materiál, vždycky můžete hrát se stylem.

Kraťas týdne
Hra The Last of Us patří k tomu nejlešímu, co si na Playstationu můžete zahrát a jde o absolutní špičku co se týče scenáristické práce, vyprávění a emocí. Hollywoodu už po ni sáhl, Sam Raimi se chystá produkovat a já tajně doufám, že se režie chopí Jim Mickle, jehož Země kůlů má s The Last of Us překvapivě hodně společného. Než se však rozhoupou velká studia, musí dostat prostor fandové. Kraťas L4ST vypadá celkem solidně.

Halloween týdne
Jelikož se blíží Halloween, asi nás v nejbližší době čeká hromada fotek slavných lidí v divných kostýmech, hororových videí a podobného blbnutí. V Česku tuhle věc naštěstí nikdo moc neřeší a i když na trzích se v posledních týdnech objevuje podezřele velký počet dýní, na kostýmy ovšem naštěstí nedošlo. Na druhou stranu možná, že by to s Halloweenem nemuselo být u nás tak špatné, když by se lidi nebránili udělat ze sebe idioty třeba v obleku samurajského Dartha Vadera.

Skotsko týdne
Tak Skotsko si samostatnost neodhlasovalo. Pár lidí tam s tím nejspíš bude mít problém, ale na demokracii je fajn to, že každý dostal možnost se vyjádřit a hlas každého člověka má úplně stejnou váhu. To ovšem nebrání Johnu Oliverovi v tom, aby se k celému hlasování a separatistickým snahám nevyjádřil sám. A pochopitelně to udělal velice svérázně.

Cenzura týdne
Máloco naštve filmové fanoušky tak, jak hádky o rating. Přístupnost je totiž pro studia sakra důležitá a když dostanou nevyhovující rating, může se stát, že z předpokládaného hitu bude nakonec solidní propadák. A přitom už se celé roky řeší, že pravidla jsou nastavena poměrně blbě. Jednoduše řečeno – je jedno, kolik lidí ve filmu umře, ale musí se u toho mluvit slušně. Každopádně o historii hollywoodské cenzury se můžete něco dozvědět tady.

Duel týdne
Hlasování o nejstylovějí Batmobil bylo těsné až do konce, ale v době, kdy se psal aktuální výplach, to vypadalo na vítězství Tima Burtona a Michaela Keatona. Stylovost se jejich vozítku rozhodně upřít nedá.

Dnes půjdeme do minulosti. Zajímalo by nás, jaký byl vůbec první film, který jste měli na originálním médiu a jaké to bylo. Takže prohrabte skříně a pochlubte se starými blučky, HD DVD disky, DVDkčy a VHSkami. A v textu se rozepište, o co šlo, jak se to k vám dostalo a podobně.

Za týden zdar

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (39)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace