Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Herní obři míří do kin


ikona
Mr. Hlad
shadow of the colossus
Adaptace kultovní počítačové hry získala zajímavého režiséra. Připravte se na příchod Kolosů! 

Hollywood si nedá pokoj a s adaptacemi počítačových her to bude zkoušet pořád a pořád. Může nás to štvát, ale na druhou stranu s tímhle přístupem existuje slušná šance, že se jednou přeci jen povede natočit nějakou pecku. A třeba to bude Shadow of the Colossus. Kultovní i když už trošku starší pařba se odehrávala v poněkud depresivním světě, jímž putuje hrdina Wander, který se pokouší zachránit dívku jménem Mono. A musí kvůli tomu zlikvidovat několik obřích bytostí, kterým se říkalo Kolosové. A když myslím obřích, tak jako sakra obřích. Tihle giganti by mohli férově zápasit i s Godzillou.

Nebyla to ale jen akční hra, měla zatraceně zajímavou a překvapivě i smutnou atmosféru, která se dá jen dost těžko popsat tomu, kdo hru nehrál. Každopádně filmová verze by mohla být zajímavá. Celkem dlouho se kolem ní motal Josh Trank, jenže režisér Kroniky má teď plné ruce práce s rebootem Fantastické čtyřky a počítá se s ním i u sequelu, takže čas nemá. Sony se tedy rozhodlo oslovit Andrease Muschiettiho, tvůrce solidní hororové podívané Mama. Scénář pro něj píše autor svérázné akční podívané Hanna Seth Lockhead. Na premiéru si asi ještě chvilku počkáme, tentokrát by ale to čekání mohlo stát za to. Předloha je totiž úchvatná!

 ---

Vytáhni v hospodě: Shadow of the Colossus vyšlo v roce 2005 a prodalo se ho 2,7 milionů kopií.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace