Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Úlet týdne: Superman a spol. bez humoru?


ikona
KarelR
batman vs. supermanbatman/supermandc comicszack snyder
Čeká nás přísně dramatický comicsový vesmír? 

Tohle je jedna z těch internetových blbin, které se obvykle přecházejí s úsměvem a netahají na další weby. Nový drb z warneráckých útrob je ale příliš absurdní na to, aby se tajil. Jednoduše jde o to, že se comicsárny od DC mají důsledně lišit od těch marveláckých, aby Warnery v budoucnu nikdo nenapadal kvůli tomu, že kopírují konkurenci. Slavné studio tak prý vydalo jednoduchý příkaz, který se týká jejich budovaného filmového vesmíru - "Žádné vtipy."

Co k němu vedlo? Mimo "boje s Marvelem" je údajně na vině i Green Lantern, který se snažil o komediální přístup, ale krutě pohořel. Reynoldsův Hal Jordan se zdaleka nestal novým Tonym Starkem. A Warneři na něm nemohli vybudovat filmový vesmír, pročež zařadili zpátečku a zkusili to zcela opačně s Mužem z oceli.

ČTĚTE TAKÉ: DC COMICSÁRNY NÁS UTRÁPÍ CLIFFHANGERY?

 

Ať už Snyderovu verzi Supermana považujete za totálně nářezový blockbuster nebo ubíjející comicsový průměr, všichni se snad shodneme na tom, že je v něm téměř 0% humoru. A nastavený trend by měl podle oněch zvěstí pokračovat, aby si DC vesmír držel svou jasnou unikátní tvář. Je tenhle nápad rozumný? V základech samozřejmě smysl dává. Jenže když o něm přemýšlíte trochu víc, zase tak skvěle nezní.

I Nolanova netopýří trilogie, jakkoliv se tváří supervážně, má v sobě spoustu humoru. Vždycky je po ruce hláškující Michael Caine a Bruce Waynea pravidelně stírá i Morgan Freeman. To samé třeba nejnovější X-Meni, kteří tíživou osudovost vyvažují hrstkou přesně mířených fórků. Snyder ale představil Supermana bez podobně rozmanitých vedlejších postav, a pokud by to samé udělal i s ostatními členy Justice League, mohlo by to být značně ubíjející. Flash bez dobrosrdečného vtipkování? Aquaman bez nějakého pomrknutí, že jsou si tvůrci vědomi jeho přehrocenosti? Dost podivný plán, že?

ODHALENÝ PLÁN DC COMICSÁREN

 

Ano, warnerácký "zákaz humoru" nezní příliš reálně. Jeho existence ale byla údajně zmíněna hned několikrát v delším časovém úseku. A studiové touze po vážnějším comicsovém vesmíru vůbec není problém uvěřit. Myslíte, že bude "snyderovská depka" důsledně budována i v dalších filmech? Anebo s novými postavami přijde (relativně důležité) odlehčování? Pravděpodobněji asi zní to druhé. Představa, že by nový Green Lantern poletoval nad Metropolis a nevydal ze sebe jedinou uštěpačnou poznámku, totiž nezní příliš záživně.

---

Vytáhni v hospodě: DC začíná vydávat "náctiletou" knižní sérii s mladou Lois Lane a jejími prvními roky v Metropolis. Protože... co jiného by děvčata měla číst po Stmívání a Hunger Games?!?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace