Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 10 originálních zářijových filmů


ikona
KarelR
téma
Denzel, Manson a dvojitá dávka "Hit-Girl". 

Prázdniny jsou za námi a na česká kina začíná útočit podzimní nadílka. Září je přitom tradičním přechodem mezi popcornovými bijáky a oscarovou sezónou, takže se v něm uhnízdila spousta roztodivných "neznačkových" projektů, které se snaží utéct honosnější konkurenci.

 

4. září

Láska na kari

To takhle jednou Oprah a Steven Spielberg dali hlavy dohromady a výsledkem byl film o dvou soupeřících restauracích. Jednu vede Helen Mirren, druhou indičtí přistěhovalci...  a celé to režíruje Lasse Hallström, takže z toho zřejmě bude hladivá dramedie pro celou rodinu. A proč vlastně ne?

 

Nejhledanější muž

Špionážní klasik John le Carré nedávno nabral nové čtenáře díky adaptaci thrilleru Jeden musí z kola ven. A brzy by mu mělo přibýt pár dalších fanoušků, jelikož vtrhne do kin filmová verze jeho Nejhledanějšího muže. Nevyzpytatelného teroristu v něm budou řešit Philip Seymour Hoffman a Rachel McAdams. A podle prvních ohlasů máme čekat další trefu do černého.

11. září

Dárce

Šňůra adaptací "náctiletých románů" nebere konce. Nejnověji se bude o diváckou přízeň prát Dárce s Jeffem Bridgesem a Meryl Streep, který z trailerů vypadal dost mizerně. A první recenze víceméně potvrzují, že se příběhu utopického světa, v němž negativitu tajně zahánějí injekcemi, můžete s klidem vyhnout.

 

Lepší teď než nikdy

Nejnovější film legendárního Roba Reinera (Když Harry potkal Sally, Stůj při mě) má tragické recenze a trailer, který někdo sestříhal před dvaceti lety. Jenže s tím samým startovaly i Reinerovy poslední tři kousky (Než si pro nás přijde, Má mě rád, nemá mě, The Magic of Belle Isle), z nichž se vyklubaly krásné oddechovky pro celou rodinu. Skončí Lepší teď než nikdy stejně? Jednou tahle šťastná série skončit musí, tak to snad nebude teď.

 

18. září

Fízlové, hajzlové

Všichni už dávno pochopili, že Quentin Dupieux točí pro velmi úzké publikum. Není tedy velké překvapení, že reakce na jeho novinku oscilují mezi znechucením a nadšením. Jsou Fízlové, hajzlové lepší než Rubber nebo Wrong? Kdo ví. Marilyn Manson si tu ale zahrál emo teenagera, takže nějaké vážnější pokusy o zhodnocení kvalit stejně nebudou dávat smysl.

 

Labyrint: Útěk

Ano, tohle je jedna z těch nadějnějších "náctiletých adaptací". Kupa mladých klučinů bude v Labyrintu utíkat z... labyrintu, který je zhruba stejně nebezpečný jako ten ze čtvrtého Pottera. A jelikož trailery sympaticky neprozradily o moc víc, mohla by z toho být překvapivá žánrovka, kterých se rodí zatraceně málo.

 

Místa

Tvůrčí tým zodpovědný za skvělá Pouta je zpátky s novým filmem. Tentokrát nám ukáže devadesátá léta a životy dvou mladíků, které vytrhne z letargie osudová dívka. Nerozlučné přátelství? Zpočátku určitě. Pak ale kolem ústředního tria začnou létat rány a do celé situace se vloží dívčin otec, což má vyústit v řádně dramatické pokoukání. Už teď se ho nemůžeme dočkat!

 

Zůstaň se mnou

Na tohle ubrečené dramíčko se nikdo z redakce asi nepohrne. Chloë Grace Moretz totiž v Zůstaň se mnou hraje talentovanou čelistku, která z komatu pozoruje vlastní život. A musí se rozhodnout, jestli v něm setrvá, nebo se vydá někam dál. Že americké recenze moc nadšeně nezní? No... tenhle film ale očividně necílí na nikoho, koho by příliš zajímaly, takže se jimi tvůrci moc trápit nemusí.

 

25. září

Equalizer

Jen málo zářijových filmů na to jde jednodušeji než Equalizer. Prostě v něm je Denzel Washington, který ve stylu Jacka Reachera láme kosti zlým lidem, a to je zhruba všechno. Jestli se tenhle výlet mezi ruskou mafii povedl nebo ne zatím nevíme. Reakce nicméně u podobných žánrovek zase tolik nerozhodují, protože mají stejně nabídnout jenom to jedno. A akci trailery prodaly docela úspěšně.

 

Výchozí bod

Americký režisér Mike Cahill před třemi lety upoutal nezávislou sci-fi Jiná země. A do stejného žánru se vrací s letošním Výchozím bodem. Nečekejte ale lasery a vesmírné lodě. Pod nepříliš provokativním názvem se skrývá romance o molekulárním biologovi, který při zkoumání lidského oka otřese základy vědy. A to tak důkladně, že tím nadchl diváky jak na letošním festivalu Sundance, tak i ve Varech. Snad tedy potěší i návštěvníky regulérních kinoprojekcí.

 

Co jste si vybrali ze zářijové nabídky? Pochlubte se v diskuzi a nashle v říjnu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace