Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Expendables 3 vyhořeli. Můžou za to piráti?


ikona
Cival
expendablesexpendables 3tržby
Nejen Želvy ninja a oblíbená marvelovka si podali Arnolda a spol... 

Tohohle se Sly fakt dožít nechtěl. Musí totiž sledovat, jak ambiciózní završení jeho akční trilogie o „postradatelných“ končí v poli poražených. Nostalgický návrat hrdinů z let i filmů dávno minulých už totiž nikoho moc nezajímá. A tak se mohlo stát, že zatímco jednička si na úvod připsala 34 a dvojka 28 milionů dolarů, Expendables 3 odstartovali jen se šestnácti miliony.

Trojka přitom byla jako jediná vybavena přívětivějším ratingem přístupnosti PG-13, posílila o Mela Gibsona, Harrisona Forda nebo Antonia Banderase. Jenže taky přišla po slabším druhém dílu a při vědomí, že opakovaný vtip přestává být vtipem a že se ten staromilský slet akčních veteránů jaksi okoukal, možná už definitivně vyždímal. Pak si k tomu připočtěte mdlé recenze a rozpačité divácké ohlasy a hlavně fakt, že se film už skoro měsíc povaluje ve slušné kvalitě na internetu, a máte ideální předpoklady ke kasovnímu failu.

TRŽBY FILMŮ ZE SÉRIE EXPENDABLES

Vliv pirátství samozřejmě nejde přesně změřit – ale nelze pochybovat o tom, že u zajeté série s provařeným názvem, která s vypjetím všech sil bojuje o diváckou přízeň, se i tenhle faktor projeví. A citelně, pravděpodobně citelněji než u blockbusteru pro celou rodinu. I bez torrentových patálií by nicméně Expendables těžko mířili výrazně za dvacetimilionovou hranici. Tenhle koncept se prostě vyčerpal. A ani příchod Stevena Seagala s Piercem Brosnanem a Kevinem Sorbem by neobhájil vznik čtvrtého dílu.

První příčku kasovního žebříčku tak bez problémů uhájily Želvy ninja. Návrat legendárních Teenage Mutant Ninja Turtles se po ekonomické stránce náramně vydařil, protože i když na restart nereagují hezky kritici a vlastně ani diváci, peníze se vydělávat daří: O víkendu si Želvy ninja připočetly dalších 28 mega a po deseti dnech promítání tak dohmátly už na 117 milionů dolarů. Z kin ještě docela dost milionů přisypou, pak budou vydělávat na domácích nosičích a po televizích, a než stihnou vychladnout, vyzbrojí se na druhou štaci v létě 2016.

Stříbrný stupínek si s přehledem hlídají Strážci Galaxie. Čerstvá marvelovská trefa do černého tlačí výnosy amerických kin k srpnovému historickému rekordu: Dalších 24 milionů znamená už 222 mega ze zámoří, z ostatních kontinentů jich prozatím připlulo 196. Pro nové hrdiny je to start jak z partesu… a rozhodně ne ještě konečná.

Bronz patří nakonec nejúspěšnější premiéře týdne: Bláznivá komedie Falešní poldové, operující s osmdesátkovou zápletkou o dvou cápcích, co si užívají jedné šílené noci v kostýmech poldů, se i díky sympatickému traileru přesně trefila do divácké poptávky. Za pět dnů promítání z toho bylo nadstandardních 26 milionů dolarů, z toho 17 padlo o víkendu. Uvážíme-li zdrcující recenze (RottenTomatoes evidují jen 10% pozitivních), o moc víc tahle lehká letní bžunda prostě vydělat nemohla.

Naopak mnohem víc se čekalo od třetí novinky: Dystopická sci-fi Dárce totiž navezla oscarové matadory Meryl Streep a Jeffa Bridgese do adaptace knižního hitu, z níž chtěli Weinsteini vytavit vlastní Hunger Games. Vůbec se jim to ale nepovedlo. A po nudné kampani ani není divu – nevábně hodnocený snímek si totiž o víkendu připsal pouze 13 milionů a s americkými tržbami jen lehce přes třicet mega zmizí v zapomnění.

V druhé půlce desítky najdete nevýrazný katastrofický snímek od Warnerů V oku tornáda, feel-good Lásku na kari, Bessonův megahit Lucy, slaboulinké Let´s Dance 5 a Linklaterovo skvostné Chlapectví.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden zkusí comicsové Sin City 2 položit na lopatky sportovní drama When The Game Stands Tall a romanci Zůstaň se mnou. Rodriguez by mohl po letech zase jednou vládnout.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (98)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace