Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Assassin’s Creed jde vlastní cestou


ikona
Mr. Hlad
Assassin’s Creedmichael fassbender
V jakém prostředí se bude odehrávat filmová adaptace jedené z nejpopulárnějších her současnosti? 

Herní série Assassin’s Creed se posledních pár let drží na špičce hráčského zájmu. Atraktivní parkourové blbnutí v historických městech, zajímavý příběh, v němž si jdou celá staletí po krku příslušníci řádu Assassínů a Templáří, neokoukaná prostředí a v každém díle něco nového. Podívali jsme se do Izraele během křižáckých válek, renesanční Itálie, rodícího se USA i do Karibiku v době, kdy mu vládli piráti. Letos nás čeká francouzská revoluce a sedmiletá válka. Michael Fassbender a jeho režisér Justin Kurzel se však rozhodli podívat do doby, do níž nás hry zatím nezavedly. Fassbender si nejnovějších drbů zahraje úplně novou postavu, na smrt odsouzeného trestance, jenž je nucen zúčastnit se experimentu, během něhož může prožívat životy svých předků. A spolu s ním zamíříme do Španělska v době, kdy tam řádila inkvizice.

Hlavním záporákem v současnosti budou Templáři a jejich vůdce Alan Rikkin, jehož však údajně neuvidíme a mnohem víc prostoru dostane padouch z minulosti, Tomás de Torquemada, velký šéf inkvizitorů. Nový hrdina a příběh z prostředí, kterému se hry nevěnovaly, dává smysl a vypadá jako dobrý nápad. Hráči se nemusí bát toho, že budou filmaři muset vynechat důležité postavy a zvraty a přizpůsobovat herní svět tomu filmovému, ale zároveň zůstává to, co máme rádi, tedy zajímavé historické období, skákání po střechách a padouch, který skutečně padouchem byl. Filmový Assassin’s Creed tak – pokud to dopadne dobře – bude herní svět spíš rozšiřovat než na něm parazitovat, proti čemuž ani hardcore fandové nemůžou říct ani popel. Jestli se na to bude dát i koukat, zjistíme příští léto.

---

Vytáhni v hospodě: Tomás de Torquemada se objevil v menší roli ve druhém Assassin’s Creed a Assassin's Creed II: Discovery, kde to taky schytal od Assasína Ezia. Uvidíme, jak si tvůrci poradí s tímhle.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace