Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 7 nejlepších rolí Robina Williamse


ikona
KarelR
robin williamstéma
Komediální génius v akci. 

Ať už jste vyrůstali na Jumanji, Flubberovi nebo Hookovi, Robin Williams byl nedílnou součástí devadesátkového dětství. V dospívání jste pravděpodobně objevili jeho dramatické role, díky kterým jste ho přestali brát jen jako rozpustilého komedianta. A roky rychlého internetu vás nejspíš seznámili s brilantními stand-upy, ve kterých je jeho nespoutaný talent vidět zdaleka nejvíc.

Před energickým komikem zkrátka nebylo úniku a kdekdo jeho včerejší úmrtí uctí článkem o nejlepších rolích. Ano, jeden si můžete přečíst i tady na MovieZone. A to hned po doporučeném předkrmu, kterým je improvizace s šálou, Williamsova epizoda Whose Line Is It Anyway a sedmiminutové rozbíjení Jacka Nicholsona a hollywoodské elity.

7. Armand Goldman z Ptačí klece

Robin Williams jako homosexuální majitel tanečního klubu, který musí svoji orientaci tajit před senátorem v podání Genea Hackmana, aby nezhatil svatbu jejich dětí? Nářez! Ptačí klec u nás sice není zas tak známá. V každém případě ale jde o poctivou komediální jistotu, v níž vedle Williamse září hlavně Nathan Lane. Klasická zápletka o velké lži, která se zakrývá miliónem zábavných situací, se jen málokde dočkala lepšího rozehrání. Pokud tedy máte chuť na nenáročného Williamse, kterého jste pravděpodobně ještě neviděli, je tenhle devadesátkový odvaz jasnou volbou.

6. Dr. Malcolm Sayer z Času probuzení

Taktéž méně známá role. Čas probuzení je Williamsovým "hereckým duelem" s Robertem De Nirem, u kterého probrečíte všechny svoje kapesníky. První hraje doktora, který se snaží léčit oběti encefalitidy. Druhý pacienta, který se díky jeho léku probere v životu. Výsledkem je přitom neuvěřitelně silné drama o tom, že by měl člověk využívat každou minutu svého života, a samozřejmě také herecký koncert par excellence.

5. Daniel Hillard z Mrs. Doubtfire - Táty v sukni

Kdo by krucinál řešil rozvod tím, že se převlékne za ženskou a bude dál vychovávat svoje děti jako najatá chůva? V reálu snad nikdo, filmový svět ale z téhle zápletky vyždímal komediální klasiku s hořícími ňadry, stíráním Jamese Bonda... a nejzábavnějším luxování všech dob. Táta v sukni musel bodovat snad na každé televizní obrazovce. A úplným právem.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace