Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Po Star Treku Babylon 5?


ikona
Mr. Hlad
star trek
Dočká se nové verze další sci-fi klasika z malé obrazovky?  

Zatímco před pár lety byly sci-fi velkofilmy z vesmíru víceméně jen snem fanoušků a v televizi se jedna klasika za druhou loučila s diváky, zdá se, že teď je situace opačná. Nový Star Trek jsme viděli už dvakrát, nedávno se objevily spekulace o restartu Hvězdné brány a čas od času se mluví i o Battlestar: Galactica. Teď to vypadá, že by mohlo dojít na další žánrový klenot. Seriál Babylon 5 se dočkal pěti sezón, několika televizních filmů a dodnes má davy fanoušků. Jeho autor J. Michael Straczynski má navíc v Hollywoodu celkem dobré jméno a díky Výměně nebo Světové válce Z s ním asi nikdo nejedná jako s nějakým nýmandem, co má náhodou rád science fiction. Takže filmový restart v tomhle případě dává docela smysl.

Na scénáři Straczynski už prý pracuje a rád by ho měl hotový někdy příští rok. Údajně půjde o restart a scenárista počítá s tím, že by na film potřeboval osmdesát až sto mega. Což není extra velká částka a Warneři, kteří mají na seriál práva, by do toho jít mohli. Prostředí vesmírné stanice, která funguje jako neutrální území, na němž se řeší diplomatické neshody po mezigalaktické válce, je navíc hodně atraktivní. Problém ovšem teoreticky tkví v tom, že Straczynski je údajně autor, který si jen nerad nechává kecat do svého díla a kompromisy mu moc nejdou. A když už mu studio dá pár desítek milionů, tak je bude chtít zpátky a to bez jistých ústupků nepůjde. Každopádně další sci-fi by bylo fajn.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace