Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 5 originálních srpnových filmů


ikona
KarelR
téma
Emma Stone a Scarlett Johansson v magickém módu. 

Zatímco červenec nabízel spoustu nadějných filmových novinek (zklamaly mimochodem akorát ty české), srpen na originální filmy moc bohatý nebude. Velkou ranou jsou hlavně tragické zámořské recenze Sex Tape (průměrný rating 4/10), naděje na dobrý biják bych tudíž přiřkl jen pětici níže uvedených filmů.

7. srpna

Kouzlo měsíčního svitu

Woody Allen v minulých letech bodoval s Půlnocí v Paříži a Jasmíninými slzami, jeho novinku Kouzlo měsíčního svitu tak nedoprovází zrovna nízká očekávání. Komediální retro s Colinem Firthem a Emmou Stone, ve kterém bude zkušený kouzelník prověřovat spirituální médium, ostatně zní jako velice vítaná kombinace. O to víc ale zamrzí první recenze, které směřující k zapomenutelnému průměru. Budou divácké ohlasy lepší? To se dozvíme už za pár hodin, Woody má tedy pořád ještě šanci na pozitivní výsledek.

Lucy

Scarlett v superpřemýšlivém módu jsem včera probíral v recenzi, takže si pro obšírnější dojmy skočte sem. V kostce jde o zajímavý sci-fi experiment, kterému je třeba vyrazit naproti, ani tak ale nepřináší úplně oslnivé výsledky. Na kino s následnou pivní debatou nicméně ideální materiál.

14. srpna

Chlapectví

Další linklaterovská pecka, kterou už Cival stihnul vynést do nebes v recenzi. Naivně jsem žil v dojmu, že o ní skoro nikdo neví a v klidu si na ni zajdu do Světozoru v rámci Ozvěn karlovarského festivalu. Jenže chyba lávka, totálně vyprodáno, takže poslušné čekání na premiéru v půlce srpna. Už aby krucinál byl příští čtvrtek!

Tři bratři

Nová pohádka Jana Svěráka mě zpívanými trailery upřímně trošku rozhodila. To ale nic nemění na tom, že patří mezi nejočekávanější srpnové filmy a že by mohlo jít o výbornou žánrovou práci. Nejvíc u ní samozřejmě láká velezkušený tvůrčí tým. Mě osobně ale zlomil spíš rozhovor na Aktuálně, podle kterého je Svěrák (na rozdíl od několika slavných českých filmařů) stále v obraze. Klidně bych si to přečetl dvakrát tak dlouhé.

 

28. srpna

Fakjů pane učiteli

Pamatuje si ještě Modrý blesk, ten film, ve kterém se musel zloděj Martin Lawrence vydávat za policajta, aby se dostal k zakopaným penězům? Teď jsou tu Němci s vlastní verzí, ve které peníze zůstaly pod novou tělocvičnou a ústřední kriminálník se musí vydávat za suplujícího učitele. Ano, zní to jako slušný úlet. ČSFD ale zatím hlásí červená čísla, takže se přiznám, že jsem na to docela zvědavý. Plus český název vůbec není špatný marketingový tah, ačkoliv by tam ta čárka přeci jen být mohla...

 

Co jste si vybrali ze srpnové nabídky? Pochlubte se v diskuzi a nashle v září.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace