Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Strážci Galaxie se vrátí...


ikona
KarelR
guardians of the galaxyjames gunnmarvel
... a Jamese Gunna to obrovsky těší. 

Kdy se naposledy stalo, aby letní blockbuster otevřel o 50% lépe, než se čekalo? Strážci Galaxie místo dlouho předpokládaných 60 milionů shrábli 94 a zaslouženě vládnou kinům... a internetu. Spoustu nových strážcovských vychytávek můžete najít třeba na Slashfilmu. Nejvíc by vás nicméně mělo zajímat, že 28. července 2017 uvidíme sequel, který, jak už víme déle než týden, opět napíše a natočí James Gunn.

Ten by měl momentálně vymetat každou hollywoodskou párty a řešit s marveláckým vedením, kolik Ferrari chce mít v garáži a jakou by měly mít barvu. Místo toho se ale na Facebooku rozpovídal o svých dojmech ze strážcovského startu a dal na vědomí, že začíná pozvolna pracovat na dvojce. Snad se u ní budeme bavit stejně jako u prvního dílu!

"Z celého srdce děkuji všem, kdo tenhle víkend viděli Strážce Galaxie. Strážci jsou parta podivínů, vyvrhelů a geeků. Film je proto určen každému, kdo se někdy cítil zavržený, přehlížený nebo jiný. Je pro nás všechny, kteří nikam nezapadáme. Patří vám všem. I když mám pocit, že už jsme na tom docela dobře.

Jsem samozřejmě šťastný z toho, jak si Strážci vedou po finanční stránce. Nejvíc mě ale dojímá, že je film, který se k vám dostal, přesně tím filmem, který jsem chtěl natočit před dvěma roky – že mnoho z vás PROŽÍVÁ přesně to, co jsem ZAMÝŠLEL. Herci, producenti, štáb i já jsme při natáčení cítili, že dáváme dohromady něco mimořádného. Jen vzácně se ale stává, že se režisérovi ZÁMĚRY s filmem, scénou, postavou nebo replikou setkají u publika (a kritiků!) s tak přesným pochopením. A přesně to se podle všeho děje se Strážci. Dovolili jste mluvícímu mývalovi, aby do vás – na chvíli, na minutu nebo na den – vpravil novou dávku lidskosti. A za to jsem neskonale vděčný.

Kdybych v oživování zmíněných věcí spoléhal jen na sebe, měli byste před sebou rozházený zmatek. Místo toho jsem ale využil skvělé obsazení, geniální producenty, neskutečně odvážné studio a nejlepší štáb, složený z převážně britských parchantů, k tomu, aby moje záměry dali dohromady za mě. Když jsem měl dobrý nápad, udělali z něj skrz alchymii nápad vynikající. Mnoho z vás patří mezi mé přátele na Facebooku, další si tenhle text přečtou jinde. Všechny vás mám moc rád.

Možná si pamatujete, jak jsem tu před pár týdny psal o tom, že jsem z dokončování filmu smutný a mám potíže s opuštěním Rocketa, který mi bude moc chybět. Vidět, jak jej (a Groota a ostatní) přijal a POCHOPIL zbytek světa, je ale tím nejlepším možným rozloučením. Je to jako dávat půjčeného mazlíčka k adopci těm nejlepším rodičům na světě.

Samozřejmě se s ním ale tak docela neloučím. Zatímco jste si totiž užívali film, já jsem strávil víkend chystáním druhého dílu. Nemohl jsem si pomoct! Zatím mi to celkem jde od ruky, ale vyloženě mě baví a pohání kupředu hlavně celý kreativní proces. Nemůžu se zastavit! Strážci mají před sebou ještě spoustu strádání, zármutků a triumfů. A já se nemůžu dočkat, až se o ně s vámi podělím.

Vzhůru do druhého týdne…

S láskou, James"

---

Vytáhni v hospodě: Před návštěvou Strážců Galaxie se doporučuje taneční seance s jedním z největších hrdinů osmdesátých let. Kevinem Baconem!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace