Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Bay znovu slaví! Transformers 4 mají miliardu!


ikona
Cival
transformerstransformers 4tržby
I Mark Wahlberg má svůj miliardový hit! 

Michaela Baye nikdo nezastaví. S roboty si totiž sedl tak skvěle, že si to plecháči kiny frčí pokaždé vpravdě titánsky. Platí to i letos, kdy jsme schytali už čtvrtý díl série, která měla původně fungovat hlavně jako velkolepá reklama na hračky od společnosti Hasbro - nakonec je z ní ale jedna z mála blockbusterových tutovek, fungujících zcela spolehlivě napříč letními sezónami.

Ačkoliv úhrnné tržby amerických kin v červenci klesly skoro o třetinu oproti minulému roku, kvůli Transformerům to rozhodně nebylo. Ti drželi kasovní prapor znovu nahoře. Přestože robotům druhý a třetí díl kdovíjak pověst nevylepšily – ba naopak donutily spoustu diváků odpřísáhnout, že je tahle rychlokvašená frančíza už nudí – zase se konal mohutný stomilionový otvírák a pohodová jízda za čtvrtmiliardovými tržbami.

Michael Bay ale zvládl s vytuněným Optimem i vzkříšenými dinoboty hlasitěji oslovit asijský trh, odkud se sypou mnohem větší peníze než u minulých dílů. Vyrovnává se tím propad výkonnosti značky v jiných, divácky, ehm, civilizovanějších zemích, a i proto se nikterak zázračná čtyřka snadno vysápala k miliardě dolarů.

TRŽBY FILMŮ ZE SÉRIE TRANSFORMERS

Navíc ani tahle meta není konečná: Roboti nejspíš půjdou v klidu přes 1,1 miliardy, do první desítky kasovně nejúspěšnějších snímků co se týče globálních tržeb, kde už koneckonců je na sedmé pozici právě trojka Transformerů. I když se mění ksichty, i když se rádoby restartuje, zájem přetrvává...

ŽEBŘÍČEK KASOVNĚ NEJÚSPĚŠNĚJŠÍCH FILMŮ HISTORIE

 

Ještě o dvě příčky výš, na pátém fleku, je Ledové království (!), které se díky neskutečné výdrži na všech kontinentech stalo suverénně nejúspěšnější disneyovkou a animákem historie. Dražší 3D vstupenky, inflace a boom multiplexů v Číně a dalších asijských zemích umožňují miliardu překonat o poznání snáz než dřív. Přesto do tohohle VIP klubu noví členové příliš často nevstupují. Koneckonců letos nejspíš nepřibude mezi smetánku už ani jeden titul – i když u třetích Hunger Games i finále Hobita to bude dost těsné.

Osobně tipuju, že dvacátým miliardářem po Titanicu, Avatarovi, Návratu krále, dvou Batmanech, Pirátech z Karibiku i Transformerech, po trojce Toy Story, potterovském finále, Alence v říši divů, bondovce Skyfall, první epizodě Star Wars a jedničce Hobita, po třetím Iron Manovi, Jurském parku, Ledovém království a Avengers… bude jubilantem právě pokračování téhle marvelovské týmovky. Avengers 2 přifrčí za rok v květnu.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (8)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace