Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #255 o Comic-Conu a opicích


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak vyrůstál Cézar? Co se kdy stalo v marvelovském vesmíru? A jak by se na vašem záchodě cítil Han Solo?  

Prostě další víkendový výplach

Vyrůstání týdne
V kinech právě teď můžete narazit na dva hodně zajímavé ale zároveň velice odlišné filmy. Na jedné straně tu máme blockbuster Úsvit planety opic, v němž se opičáci pod vedeném Cézara dostanou do krvavého střetu s lidmi. Vedle toho je tu i neobvyklý projekt Richarda Linklatera Boyhood. Režisér film natáčel několik let a můžete v něm vidět, jak skutečný kluk vyrůstal v mladého muže a jak se během dlouhých let měnil. Oba filmy milují kritici i diváci, moc společného ale nemají. Na druhou stranu když se na ně člověk podívá ze správného úhlu, může mít dojem, že jsou vlastně skoro stejné.

Přehled týdne
Marvel v posledních letech vypustil do světa několik filmů, ve kterých jsme se podívali do současnosti, druhé světové války, do jiné dimenze a na další místa, která nejsou úplně obvyklá. Krom toho se nakonec velice solidně rozjeli i seriáloví Agents of SHIELD a i ten nejvěrnější fanda může mít díky množství příběhů a postav pocit, že se v tom malinko ztrácí. Naštěstí tu jsou lidé, kteří jsou ochotni obětovat pár víkendů domů, aby všechny události pečlivě zanalyzovali a zařadili na časovou linku tak, jak šly za sebou. Takže pokud máte problém orientovat se, stačí kliknout.

Bitka týdne
Českou sci-fi „Babičky, dobíjejte přesně“ nejspíš moc lidí nezná. Je stará už přes třicet let a mezi domácí filmovou klasiku se nezařadila, i když je na to její příběh hodně trhlý. Děj se odehrává v budoucnosti, kdy si lidé objednávají robotické babičky, které jim mají doma pomoci s dětmi a s prací. Babička Róza je ale naprogramovaná tak, aby svou rodinu milovala doslova absolutně. A někdy kvůli tomu jde přes mrtvoly. Přes mrtvoly jiných babiček. Souboj důchodkyň z českého filmu z počátku osmdesátých let nebyla žádná extra akční scéna, ale s trochu vylepšenou hudbou už se na to rozhodně dá koukat! Za video děkujeme uživateli s nickem Josh.

Opakovačka týdne
Hra o trůny si zase až do jara dává pauzu, ale pokud si chcete připomenout, kdo všechno už se v ní stačil objevit a pak nějak bolestivě chcípnout, máte parádní možnost. A to rovnou v luxusní ukázce, která dokazuje, že šikovný střihač a správně zvolený hudební doprovod dokáží vyvolat mrazení v zádech s téměř absolutní jistotou.

Hajzl týdne
Záchod je místo, které čas od času navštíví každý. Někdy je to bolestivá zkušenost, jindy tam lze dosáhnout nirvány, ale každopádně se mu nelze vyhýbat věčně. Co se týče toaletní architektury a designu, určitě je z čeho vybírat, ale – i když se přiznávám, že nejsem v tomhle směru odborník – obvykle jde o hodně konzervativní věci. Fanoušky MovieZone a speciálně Hvězdných válek by však tohle stylové prkénko potěšit mohlo. Jen nevím, jak bych se cítil, když bych se usadil a měl za zády Harrisona Forda.

Lekce historie týdne
Comic-Con se stal pro filmové fanoušky jednou z nejdůležitějších událostí roku. Ohlašují se tu novinky, svět poprvé spatří nové trailery a plakáty a v neposlední řadě se vždycky objeví hromada fotek lidí, kteří pravděpodobně nemají žádný společenský život, ale v garáží posledního půl roku vyráběli kostým Iron Mana, který dost možná i funguje. Nebylo to tak ale vždycky, ještě před pár lety byl Comic Con víceméně jen slezinou fanoušků comicsů. Vy se teď během čtyř minut můžete podívat na celou jeho dost zajímavou historii.

TOP 10 týdne
Kina se právě pokouší dobýt Hercules s Dwaynem Johnsonem v hlavní roli. Pokud jste četli naši recenzi, tak víte, že o nadšení se ze strany MovieZone mluvit rozhodně nedá. Na filmovém webu Joblo se však rozhodli vzhledem k premiéře vytvořit TOP 10 nejlepších filmových scén s mytologickými monstry, antickými hrdiny a potvorami z legend. Tak se na něj mrkněte.

Režisérky týdne
Režie není výlučně pánská záležitost, ale žen za kamerou je objektivně méně než chlapů. A těch, které by dokázaly natočit solidní film, ještě méně. Jasně, je tu Kathryn Bigelow, Jane Campion nebo Sofia Coppolla, ale zkuste přijít na pár dalších jmen. Naštěstí je tu internet a lidé, kteří se rozhodli světu ukázat, že dámy se ve světě filmu taky neztratí. Tady máte padesátku filmů, které režírovaly ženy a vy byste je měli vidět.

Vidlička týdne
Ještě před chvílí jsem nevěděl, co mému životu chybí. Ale teď už mám naštěstí jasno. Je to vidlička na grilování, která vypadá jako meč Dartha Vadera. Dál už o tom psát nic nebudu, myslím, že představu si zvládne udělat úplně každý.

Duel týdne
Minule jsme chtěli vědět, které sequely se podle vás povedly víc než první díl. Je jich samozřejmě hodně, takže místo toho, abych je tu vypisoval, si klikněte do diskuse sami.

Dnes se podíváme na Strážce galaxie, v nichž bude dělat bordel mluvící mýval. Nás by zajímalo, jaké filmové zvíře je podle vás nejzábavnější. Jméno napište do předmětu a v textu se rozkecejte.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace