Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Červenec 2014


ikona
KarelR
blu-raydvd
Akce, humor i romantika. Červenec byl na dobré filmy celkem bohatý. 

Prázdninová nabídka blůček obvykle nebývá příliš bohatá a v srpnu to také pocítíme. Letošní červenec ale nabízí hrstku hodně atraktivních titulů, které si kdekdo určitě rád vystaví na poličku.

 

300: Vzestup říše
Vyšlo: 9. července 2014
Cena: 359 Kč (DVD), 539 Kč (Blu-ray), 629 Kč (3D Blu-ray), 718 Kč (3D v Metalpacku)

Dva vojevůdci, jejichž vzájemná fascinace ovlivnila jednu z nejzásadnějších bitev o přežití demokracie. Někdo v nové Třístovce vidí jen vymletý sequel přímočarého akčního výplachu, já ale budu dál bojovat za říznou přehlídku efektního porcování, která slavnou jedničku lehce zastiňuje. Vzestup říše zkrátka nabízí víc a výjimečně k tomu nepřidává i hůř, a nejen kvůli Evičce si ho s chutí pustím v kterékoliv volné chvíli. Smutně nedoceněná nadstavba! (8/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Grandhotel Budapešť
Vyšlo: 16. července 2014
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Wes Anderson a Ralph Fiennes ve špičkové formě. První z nich jako nevyčerpatelná studnice osobitých a zábavných světů, druhý jako nahláškovaný zvrhlík, který perfekcionisticky řídí nejlepší hotel široko daleko. Fiktivní středoevropská Zubrowka, která ve třicátých letech fandila hlavně lanovkám a čokoládovým řezům, by určitě unesla řadu groteskních příběhů. Ten s Gustavem H. a jeho útěkem před spravedlností ale ždíme její limity na maximum, díky čemuž se Grandhotel Budapešť řadí mezi nejnápaditější a nejlepší filmy roku. Z fleku bych si dal třeba seriálový prequel. (9/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

NON-STOP
Vyšlo: 23. července 2014
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Je otázkou, jak dlouho ještě budeme Liamu Neesonovi věřit ostré borce, kteří vás hlasem vyděsí prakticky stejně jako bouchačkou. Zatím mu to ale šlape na jedničku, a to i v naspeedovaném hitchockovském thrilleru NON-STOP. Dá se v letadle vyrobit mrtvola každých 20 minut, aniž by někdo odhalil viníka? Režisér Jaume Collet-Sera si to rozhodně myslí a předložil nám celovečerní důkaz. Je béčkově přitažený za vlasy? Samozřejmě. Nová neesonovka je ale zatraceně napínavá i přesto, že si zrovna netyká s férovou scenáristikou a fyzickými zákony. Takže není problém jí leccos odpustit a užívat si Liama v další prekérní situaci, která svižně míří do stylového finále. (8/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Ona
Vyšlo: 30. července 2014
Cena: 268 Kč (DVD)

Spike Jonze si Oscara za scénář odnesl celkem zasloužené. Ona je totiž sociálním komentářem par excellence a trefně popisuje dobu, kdy si lidé pomateně hledají partnera přesně na míru. Jako „bonus“ tu pak máte citlivou ústřední romanci a chválu si samozřejmě zaslouží i Scarlett Johansson, která k erekčním vzpruhám oficiálně nepotřebuje ani tělo. Co tedy Jonzeho novince škodí? Je to trochu paradoxní, ale Ona na vás vybalí tolik zajímavých věcí, že by z nich z fleku mohl být dlouhatánský seriál. Jejich vtěsnání do hodiny a půl je tudíž plné mnoha nedotažených příslibů a vytváří nepříjemnou bublinu, ze které byste se rádi vydrásali k jiným postavám a příběhům. Jenže tu holt máte jen ten jeden, který není zase takové terno… (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Philomena
Vyšlo: 30. července 2014
Cena: 268 Kč (DVD)

Kolik dobrých letošních (anebo loňských) filmů si můžete pustit i s babičkou? Moc byste jich asi nenašli, Philomena mezi ně ale rozhodně patří. Jistě, mnoho lidí něco takového vůbec netrápí, ať si babička dál sleduje Ordinaci a nadává na násilné moderní filmy a seriály. Čas od času ale není od věci jí ukázat, že si všechny generace mohou užít i nějaké to nové drama. Příběhu britské stařenky, která po mnoha letech hledá svého adoptovaného syna, nechybí silný příběh a skvělý herci. Zároveň ale nabízí adekvátní špetku humoru a není přespříliš sentimentální, takže si Philomenu s klidem dáte jako přijatelnou jednohubku, která by ve všech mohla ještě pár dní rezonovat. Zkrátka ji nepodceňujte, i když má cool faktor hluboko pod bodem mrazu. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Dále v červenci vyšlo: Angelika, Jízda švárů, Kameňák 4, Kandidát, Koleje osudu, Need for Speed, Noe, Pompeje, Příběh kmotra, Turbo, Yves Saint Laurent, Zvonilka a piráti

Nashle u kapitánského srpna.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace