Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Opice skolily Očistu i Letadla, Transformeři drtí svět


ikona
Cival
transformers 4tržby
A jak se vedlo rozverné komedii Sex Tape s Cameron Diaz? 

Horor Očista byl vyloženou rychlokvaškou. Jenže jeho námět („na jednu noc stáhneme všechny bezpečnostní složky a povolíme lidem, aby se beztrestně vraždili a znásilňovali, tak ze sebe alespoň dostanou agresivitu“) byl natolik poutavý a trailerová kampaň tak úderná, že nízkorozpočťák za tři miliony dolarů zvládl utržit jen o prvním víkendu v amerických kinech 34 mega. A v celosvětovém úhrnu pak skoro devadesát milionů.

To bylo loni. Jenže diváci si kupodivu neudrželi v paměti, že tohle béčko nestálo za moc, a vydali se do kina v celkem hojném počtu i podruhé. Rozpočet u Očista: Anarchie sice nabobtnal na devět milionů, otvírák narychlo upečeného sequelu ale pořád činí velmi uspokojivých 28 milionů. Film utrží jen v zámoří přes padesátku, takže asi není důvod, proč by neměl snaživý režisér a scenárista James DeMonaco rychle makat na završení trilogie.

Samozřejmě i třetí Očista by vznikla pod pod dohledem producenta Michaela Baye... kterému se musí na kasovní žebříčky moc hezky dívat, protože i když dvojka Očisty neurvala zlato a Transformeři jsou tentokrát až na pozici číslo pět, peníze se sypou. Můžou za to hlavně roboti, jejichž deset milionů vytáhlo americké tržby na 227 milionů, globální zisky jsou ale mnohem majestátnější – aktuálních 886 milionů naznačuje, že miliardu budou Transformers 4 slavit možná už příští neděli. Jednoduše masakr.

První příčku kasovního žebříčku nicméně obhájili opičáci. Chválený Úsvit planety opic klesl o konzervativních 50% a připočetl si 36 milionů. Aktuálně tedy hlásí 139 mega z Ameriky a další kilčo ze zbytku světa. Všechno holt jede podle plánu. Mohutný stosedmdesátimilionový rozpočet se nevykryje ze dne na den, Foxové ale na téhle sérii zvládnou vydělávat.

Za stříbrnou Očistou se pak choulí třetí dvojka v pořadí, totiž pokračování disneyovských Letadel. Je zvláštní, že původem direct-to-DVD spin-off pixarovských Aut, to nejprve dotáhl do kin a tam zvládl zaujmout spoustu rodinek. Teď se navíc dočkal pokračování. A protože i Letadla 2 udržela rozpočet na střídmých padesáti milionech a osmnáctimilionový start je jen o fous pod úrovní jedničky, obávám se, že zejména díky zbytku světa půjdou globální tržby zase přes dvoustovku. A že se tedy záhy dočkáme další prefabrikované trilogie, která zvládne jen na mechandisingu vydělat tak velké peníze, že by nejeden příznivec asketické filmové kvality zamáčkl slzu.

Bohužel jen brambory pak sbírá třetí novinka týdne, totiž rozpustilá komedie Sex Tape o tom, jak si Cameron Diaz a Jason Segel natočili lechtivé video a ono jim jaksi pláchlo na internet. Hehe. Tým zodpovědný za stomilionovou hitovku Zkažená úča tentokrát narazil, a to jak u znuděných kritiků, tak hlavně u diváků, které ani lascivní téma do multiplexů v kdovíjakých houfech nenahnalo: Z patnáctimilionového otvíráku budou tržby okolo čtyřiceti, padesáti mega, což je i při malé žánrové konkurenci vcelku bída.

V desítce najdete ještě buranskou komedii Tammy, která se až nebezpečně drží, výborný sequel 22 Jump Street, jenž už atakuje dvoukilo jen z Ameriky, a pak Jak vycvičit draka 2, úspěšnou fantasy Maleficent a found-footage dobrodrůžo Earth to Echo.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Příští týden si to rozdají Herkules a superhrdinská Lucy. Plus uvidíme, co zvládne Rainerova novinka And So It Goes a stand-up Gabriela Iglesiase The Fluffy Movie.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (23)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace