Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Spider-Man má potíže?


ikona
KarelR
amazing spider-man 3amazing spider-man 4sinister sixvenom
Jak to vypadá s Amazing Spider-Manem 3? 

Ať už se vám Amazing Spider-Man 2 líbil, nebo jej považujete za přinejlepším průměrnou blbinu, rozhodně nenaplnil studiová očekávání. Čert vem slabé recenze a vlažné fandovské přijetí. I přes dražší 3D lístky jde o nejméně výdělečný pavoučí biják, jehož miliardové ambice skončily u 700 milionů dolarů.

Samozřejmě nejde o žádnou katastrofu a obří rozpočet se v klidu zaplatil. Pokud ale dvojka vydělá méně než jednička (ta dosáhla na 750 a jde o druhého nejméně výdělečného Spideyho), studia obvykle začínají trochu panikařit. Nižší tržby Batman se vrací kdysi odehnali od série Tima Burtona. A to samé potkalo třeba druhou Narnii, po níž byla disneyovská série raději prodána Foxům. Chystají se tedy v Sony na vrácení pavoučích práv Marvelu? Ani za to nejzlatější prase. Rozhodně ale začalo přeskupování a přemítání o tom, jak do lehce stagnující značky vdechnout nový život.

 

Už loni bylo oficiálně oznámeno, že půjde Amazing Spider-Man 3 do kin 10. června 2016 a že by jej měla 4. května 2018 následovat čtyřka. Následně by dorazila i sólovka Venoma a také záporácká týmovka Sinister Six, tyhle "odvážné" plány ale nemusí být definitivní. Scenáristické trio Alex Kurtzman, Roberto Orci a Jeff Pinkner, které napsalo Amazing Spider-Mana 2 a mělo se vrhnout i na trojku, totiž přišlo minimálně o jednoho člena.

Je jím Roberto Orci (režijní náhrada pro třetí Star Trek), který dal na vědomí, že už nemá se Spider-Manem nic společného. Není si prý jistý, zda má studio pro pavoučí filmy konkrétní plány. A je dost dobře možné, že to povede k odsunu třetího dílu minimálně o rok a k dalšímu uvažování nad tím, co přesně se udělá se zmíněným Venomem (na tom pracuje Alex Kurtzman) a týmovkou Sinister Six, kvůli níž Drew Goddard opustil seriálového Daredevila.

 

Bude spider-manovská série pokračovat? Sony musí natočit nový film každých pět let, jinak se práva vrátí Marvelu, takže se trojky nepochybně dočkáme. Momentálně to ale vypadá, že by mohla dostat trochu víc péče než druhý díl, což je jen a jen dobře. Dohlédne na ni opět Marc Webb? Anebo se studio rozhodne pro novou krev? Příští měsíce určitě mnohé napoví, a pokud to budou byť trochu zajímavé zprávy, určitě se je tu dočtete.

---

Vytáhni v hospodě: (SPOILER) Amazing Spider-Man 2 měl původně končit tím, že se na scénu vrátí Peterův otec. Měl mu říct, že jej celé roky tajně sledoval, a vyzvat jej k dalšímu potírání zločinu klasickou větou "S velkou silou přichází velká zodpovědnost."

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace