Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Velebená dvojka Opic si podmanila kina


ikona
Cival
planet of the apestržby
Jak moc velký zájem je o novou Planetu opic? 

Zrození Planety opic bylo před třemi lety jedním z největších překvapení léta - a to jak po kasovní, tak po kvalitativní stránce. Padesátimilionový start naznačil, že série se bude dál rozvíjet a díky chytrosti a zábavnosti snímku Ruperta Wyatta se spousta lidí vyloženě těšila na sequel. Ten samozřejmě záhy přišel... a do puntíku naplnil očekávání v obou sledovaných ohledech.

Úsvit Planety opic dokonce na reakcích překonává svého předchůdce, protože při 91% pozitivních recenzí a průměrném ratingu 8/10 jde podle amerických kritiků o nejlepší letní blockbuster. Režisér Monstra Matt Reeves, jenž opičí ságu převzal, tak jen potvrdil svůj talent a zásadně upevnil svou pozici v Hollywoodu. Tamní pohlaváři si všimnou hlavně toho, že velebená popcornovka o svém prvním víkendu utržila i bez velkých hereckých hvězd celých 73 milionů dolarů!

TRŽBY FILMŮ O PLANETĚ OPIC

Inteligentní sequel tak zvládne důstojně vykrýt svůj nabobtnalý rozpočet (jednička stála 90 mega, dvojka 170), protože zámořské tržby půjdou na dvě stě milionů a zbytek světa se určitě nenechá dvakrát zahanbit. Foxové na ostatních kontinentech začínají zvolna - koneckonců nemělo by cenu rozjíždět velkou masáž před koncem fotbalového Mistrovství světa - a zatím hlásí jen třicet milionů. Celkové zisky ale budou mnohonásobně vyšší, tak aby se mohl rychle připravovat třetí díl zrestartované opičí série, která je pro studio aktuálně jednou z nejlukrativnějších frančíz. Takže jí bude věnována velká pozornost...

 

Opice vzaly hodně dolarového větru z plachet Transformerům. Ti se znovu sesunuli o víc jak polovinu, na šestnáct milionů z uplynulého víkendu. Tahle suma je posouvá na 209 mega z Ameriky a už 752 milionů celosvětově, což je hlavně v globálním měřítku hodně solidní tempo. Bay si umí pohlídat kasovní hukot.

AMERICKÉ I SVĚTOVÉ TRŽBY TRANSFORMEŘÍCH BIJÁKŮ

Slušnou výdrž má buranská komedie Tammy, v níž zase dělá skopičiny Melissa McCarthy. Přidrzlá tlusťoška si o víkendu připočetla necelých 13 milionů a vyšvihla se tím už na 57 mega jen z Ameriky. Warneři na téhle levné záležitosti za dvacet milionů snadno vydělají, Melissa se o další zakázky bát holt nemusí.

 

Fantastické zisky má na bramborové pozici 22 Jump Street. Bláznivá akční buddy-komedie se tlačí už k dvoustovce z Ameriky, ze zbytku světa přiteklo zatím 80 milionů.

O poznání hůř na tom je v Americe dvojka Jak vycvičit draka, jež přitom byla pasována na černého koně letní sezóny - jenže za mořem fantasy pšenka tentokrát nekvete a je z toho prozatím jen 152 mega. Dvoustovka už ovšem přitekla ze zbytku světa, díky čemuž se daří zahlazovat některé z vrásek na čelech tvůrců.

Na šestce se drží dětské found-footage sci-fi dobrodružství Earth to Echo. 25 milionů není po deseti dnech v kinech žádné terno, i když byl rozpočet pouze poloviční.

 

Do desítky se kromě hororu Chraň nás od zlého, pohádkové Maleficent a muzikálu Jersey Boys vešla ještě hudební romantika Love Song aka Begin Again, ve které se Mark Ruffalo zakouká do zpívající Keiry Knightley. Povedená novinka od režiséra Once vytěžila z devíti stovek kin necelé tři miliony dolarů.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se pokusí dvojka Letadel zastínit komedii Sex Tape s Cameron Diaz a Jasonem Segelem i druhý díl hororové Očisty s podtitulem Anarchie.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace