Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Vary znají vítěze. A těší se na jubilejní padesátku


ikona
Cival
mffkv
Kolonáda osiřela, filmy zůstaly... 

Prasečí Vary skončily. Minimalistické najbrtovské logo, kterému se zprvu vysmála půlka internetu, vyprovodilo svým kvíkotem na onen svět 49. ročník karlovarského festivalu. Jeho nabídka se letos zdála být poněkud chudší – velkých režisérských jmen bylo míň než jindy, stejně tak nově objevených klenotů z prestižnějších festivalů, velkých anglosaských klasik (přitom ceny přebíraly hollywoodské legendy Gibson a Friedkin, nebo Laura Dern) i šťavnatých půlnočních filmů. Ale kdo chtěl a aspoň trochu dumal, ten si vybral bez problémů.

V soutěžní sekci dle očekávání neuspěla česká želízka Díra u Hanušovic a Fair Play, naopak hned dvě ceny si odnesl osvědčený maďarský režisér Taxidermie a Škytu György Pálfi za svou ne-až-tak-výraznou novinku Volný pád. Hlavní cenu Křišťálový glóbus (plus Cenu Ekumenické poroty) ale získal Kukuřičný ostrov Gruzínce George Ovashviliho. Uvidíme ho i v české distribuci, tak jako většinu z těch opravdu zásadnějších festivalových titulů. Třeba laureát divácké ceny, dokument Magický hlas rebelky, se do kin podívá už ve čtvrtek.

A i když jsme letos Vary pěkně ošidili, páč Cival s K0C0Urem se věnovali novým rodinným přírůstkům, Hlad dobýval New York, imf byl nezvěstný a Karel držel hrdě publikační prapor na MovieZone ze své středočeské pevnosti, na jubilejní padesátý ročník se rozhodně těšíme. Pořád jde totiž o přehlídku, která svým rozsahem, filmovou nabídkou i atmosférou nemá v Česku obdoby.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace